Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím ![]()
Líbí se mi jméno Anetka, jen nějak pořád nevím jak jí zapsat jestli jako Aneta nebo jako Anette.. Zajímaly by mě vaše názory
Taky se mi hodně líbí jméno Gabriela(Gabrielle) ale to nejspíš ne, protože by jí pak stejně říkali Gábino a to se mi moc nelíbí.
A jak se jmenujou vaše holčičky?
Přeji hezký večer
![]()
Aneta.. A jake prijimeni? Mame tolik krasnych ceskych holcicich jmen, nevim co je to za modu tohle przneni jmen..
Promin.. Za me urcite klasicka verze..
@Lucuna Trochu mysli. Pokud nežijete nebo neplánujete žít v mezinárodním prostředí a ty pojmenuješ dítě Anette a budeš jí doma říkat Anetka, tak holka bude všude muset vysvětlovat a hláskovat svoje jméno (plus jí ho polovina lidí ještě stejně napíše blbě).
Takže když chceš malou Anetku, tak bych jí to nekomplikovala v zájmu toho, aby ona (nebo ty?) byla zajímavá a pojmenovala bych ji normálně Aneta.
Taky jsem spíše pro tu klasickou verzi
Jen mě zajímaly názory
Děkuji
@Run Jojo,nad tím jsem taky přemýšlela
Ale zůstanu u Anety, Díky ![]()
@Lucuna prosím tě a ty jí budeš říkat Anette nebo Aneto/Anetko…předpokládám, že spíše tu druhou variantu a na čele to holka mít vytetovaný nebude, že je Anette a všichni jí budou říkat Anetko…
Souhlasím se @Svistice.
Taky mysli na to, že i tvé holčičce se bude české jméno snadněji učit. Zvlášť při psaní ve škole.
Já mám taky zahraniční podobu jména a není to žádný med. Ale naši neměli žádné roupy a nepojmenovali mě tak z plezíru, ale kvůli rodinné tradici.
Prakticky všichni mně to komolí a já už je někdy ani neopravuju, pokud na tom nezáleží. Takže tak. ![]()
Máme Abigail, Victoriu, Gabrielu, Karolinu. Pokud máte české příjmení, jsem jednoznačně pro Anetu, ušetří si trápení
.
Edit: Gabriele je 5 let a nikdo ji Gábino neříká
.
@Gituš zajimava jmena, to prvni mi neslo ani precist, neznam.. Mate cizi prijmeni?