Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Isidora Vomáčková
Pěkný
Pardon.
Já to napsala automaticky jako Isidoru…je to evidentně cizí jméno, takže mě Z nenapadlo.
Podle češtiny Izidora - míň starostí. Chápu, že do toho moc nechceš asi šťourat, ale co tě vedlo k tomuto jménu?
Izidor bylo běžné staročeské mužské jméno, „česky“ je to Izidora. Líp vypadá asi Isidora, mě osobně (když už) se víc líbí varianta Isadora (Duncan, slavná tanečnice), je to tudíž i známější a možná by to lidi míň komolili, kdoví.
@elanaa píše:
Izidor bylo běžné staročeské mužské jméno, „česky“ je to Izidora. Líp vypadá asi Isidora, mě osobně (když už) se víc líbí varianta Isadora (Duncan, slavná tanečnice), je to tudíž i známější a možná by to lidi míň komolili, kdoví.
Fakt? ![]()
@radkka píše:
Fakt?
jojo, běžné teda asi úplně ne, ale třeba ve starých šumavských pověstech figuruje volarský mlynář Izidor, který tancoval s oživlými pytly
Jinak byl i sv. Izidor („zbožný lenoch“ jsem teď vygůglila
).
Byla bych spíše pro Izidoru. Zvlášť, když jí budete říkat Izi nebo Izinko, jak píšeš.
Líbí se mi víc se S, ale pokud je jméno Izidor tak klidně i to Z.. Celkově je to moc hezké zajímavé jméno. ![]()
Isidora je hezci nez se Z.. Myslim napsane jasny ze vyslovnost je stejna. Jde o to jake mate prijmeni, aby se to hodilo
@radkka však Izidor je v kalendáři
Když jsme vybírali jméno, byl to manželův favorit, protože nám úplně dokonale pasuje k příjmení ![]()
@elanaa píše:
jojo, běžné teda asi úplně ne, ale třeba ve starých šumavských pověstech figuruje volarský mlynář Izidor, který tancoval s oživlými pytlyJinak byl i sv. Izidor („zbožný lenoch“ jsem teď vygůglila
).
Teda, to bych neřekla ![]()
Jak nad tím jménem tak přemýšlím, tak to bude určitě lepší, než Izabela (nebo jak se to píše
), což by také umožňovalo oslovení Izi. Určitě bude holka zamapatovatelná
Já nemám moc co říkat, moje dcera bude Hedvika a celá naše rodina z toho padne na záda ![]()
@Izzz píše:
@radkka však Izidor je v kalendářiKdyž jsme vybírali jméno, byl to manželův favorit, protože nám úplně dokonale pasuje k příjmení
Kalendář nemáme
Musím přiznat, že si tady to jméno říkám nahlas, až se mi zalíbilo
![]()
@MariMart Mě se prostě moc zalíbilo, když jsem hledala. Přiteli se líbila Izabela, ale mě vždycky přišla ta Bela/Bella v tom taková zvláštní, kamarádka z dětství se tak jmenuje a říkáme jí jedině Izi. Když jsem hledala, jaká forma Dory by se nám nejvíce líbila, tak jsem narazila na Izidorku a bylo hned jasno.
Kupodivu i přítel byl svolný
.
Izidora, pokud se nechystate nekdy do zahranici, tam by to se „Z“ komolili.
Tuším, že většině z vás se to jméno asi nebude líbit, stejně jako našemu okolí a proto jej chceme zveřejnit až s fotkou miminka
. Nelíbí se mi oslovení Bella, ale Izi, Izinka moc, stejně jako Dora, Dorinka.
Ale nyní už k mé otázce, co vám přijde hezčí, nebo praktičtější - Izidora, nebo Isidora? Pokud byste museli volit, která varianta vám přijde schůdnější?
Děkuji.