Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Prosím tě, dej si jméno, jaké chceš. Pro mě třeba jsou obě tebou vybraná jména hrozná ![]()
My budem mít jenom Josefínku. A hodláme jí říkat Pepina teda už jí tak říkáme.
Jinak, mě se to celkem líbí, na to že nemám ráda Ellu. Dala bych ale raději Ellu Josefinu.
@Danny841 píše:
My budem mít jenom Josefínku. A hodláme jí říkat Pepina teda už jí tak říkáme.
No u nás to možná taky dopadne tak že to bude jenom Josefinka a Pepino jí říkam taky už teď.
Však dítě to bude tvoje a ti, co říkají, že je to hrozné ji budou nějak extra vídat nebo ne?
Ella jako takové se mi moc nelíbí, ale to ti přeci může být fuk.
Pokud se to líbí tobě a dohodnete se s partnerem, tak no problemo. ![]()
No, snažíš se spojit nespojitelné. Ale je to Tvé dítě.
Josefinu vnímám jako klasické staročeské jméno (i když není), a Ellu jako americký tvar jména Eliška - takový rádoby pokus o něco netradičního a moderního.
Ale osobně se přimlouvám za zachování Josefínky. ![]()
@Flyingfrog píše:
Však dítě to bude tvoje a ti, co říkají, že je to hrozné ji budou nějak extra vídat nebo ne?
Ella jako takové se mi moc nelíbí, ale to ti přeci může být fuk.Pokud se to líbí tobě a dohodnete se s partnerem, tak no problemo.
No s partnerem jsme se právě schodli jen na Josefině, protože chtěl aby to byl Pepa..Po dědečkovi a pradědečkovi.:D Naštěstí je to holka, takže se sním o tom nemusím moc hádat. I když on byl pro Kristýnu, Eleanor, Beatu, Petru..No nakonec jsme to nějak dopracovali k Pepině.:D
Me se to strasne libiiii!!! zni to krasne! Lehce vznesene, sympaticky, mile. Kasli na lidi kterym to reknes at maji reakci jakou chtej, oni maj neoriginalni jmeno jako je kazde druhe, jen proto ze nechteli nic dlouho vymyslet… Kazdy ma jiny vkus samozrejme ale rozhodne lepsi si vybrat neco, co nebude u kazdeho ditete. ![]()
Není to uplně ladící kombinace, jako třeba Anna Marie, nebo Marie Terezie, spíš jako takovej kompromus, když se dva neshodnou na jménu..
sice nesourodý, ale jestli souhlasítatínek, tak proč né…
Já bych teda dala jedno nebo druhé… Nejsem moc zastánce dvou jmen. Moc se mi tahle móda nelíbí. Ale proti gustu… Hlavně se neptej příbuzných a dej si, co se líbí tobě!
Me se to nelibi vubec, promin. Ale jak uz tu bylo psano, dej co se libi tobe. Tady ti par lidi napise, ze se jim to nelibi jako me a budes akorat zbytecne smutna. Vase dite - vase volba jmena.
AHoj holky, mám docela trápání a jsem z toho nešťastná. Už dávno předtím než jsem zjistila, že jsem těhotná jsem věděla, že chci jméno pro holčičku JOSEFINA ELLA, jenže každej kdo se mě zeptá na jméno a já mu ho řeknu reakce je hrozná. Co myslíte vy?