Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj ![]()
Máte někdo doma Moniku, příp. líbí se vám to jméno? A co na něj říká vaše okolí? ![]()
Díky ![]()
Monika. Normální jméno, co by na něj mělo říkat okolí speciálního? Stejně jako Andrea, Petra, Eva a jiné - normální, tradiční a pěkné jméno, žádný extrém
Nechápu dotaz.
Monika, normalni hezke jmeno, ja bych jej sice nedala, ted uz se moc nedava, ale pokud ho das dceri, tak urcite nejak spatne neslapnes, mne to tak trochu evokuje harmoniku.
Mně se líbí. Je to pěkné jméno.
Obecně ale moc nechápu tyto dotazy na jména. Pokud se mi nějaké jméno líbí, tak ho přece dám a na to, co si o tom myslí okolí (notabene cizí ženské na netu), kašlu, ne? ![]()
@Ivetlu píše:
Ahoj![]()
Máte někdo doma Moniku, příp. líbí se vám to jméno? A co na něj říká vaše okolí?
Díky
osobně? znám jednu Moniku, to je taková ale taková píííp neskutečná, že bych to jméno já osobně nikdy nedala, ale jinak je to jméno celkem v pohodě a i mezinárodní..
@Ivetlu mě se to docela líbí, pokud uvažujete, že byste dali malou Moničku, tak určitě bude mít originální jméno a v záplavě Sofinek, Nellinek, Aniček a Elišek (dávám jen pro příklad, co mě honem napadá, že se rodí dost kolem mě, nehodnotím jména) bude nejspíš čnít. Jestli jde k příjmení, tak proč ne, nemoderní mi to nepřipadá, jména se točí, co bylo moderní před 100 lety, je zas, co je boom teď, možná po tom za 25 let neštěkne pes, kdoví. Důležitý je, aby se jméno líbilo vám, děti ho nejspíš nijak (pozitivně ani negativně) komentovat nebudou.
Příspěvek upraven 17.11.15 v 21:43
8měsíční neteř je Monika. Nejdřív se nám to nelíbilo, ale pak sme si zvykli. Na druhou stránku je super, že jich ve třídě nebude moc(narozdíl od Sofií apod).
@Ivetlu Nikdy se mi to jméno nelíbilo, ale na tom nezáleží. Vždy záleží na tom, jak se vysloví. Ale nikdy bych ho nedala.
U mě se řadí k neutrálním jménům, Monik, tech dospělých, mám kolem sebe dost, dítě popravdě neznám.
Také jsem Monika. Dříve se hodně dávalo a ted je Monik pomálu, přitom to je mooc krásné jméno, na které se dá použít plno zdrobnělin. Neváhala bych..my chceme v případě, že bysme měli slečnu Leontýnu
Vnímám ho neutrálně. Jméno naší generace, stejně jako Petra, Lenka, Eva…Trochu mi evokuje motyku, ale na každé jméno najdeš něco.
@pe-terka píše:
Vnímám ho neutrálně. Jméno naší generace, stejně jako Petra, Lenka, Eva…Trochu mi evokuje motyku, ale na každé jméno najdeš něco.
to jo Monika - motyka, Monička -opička - chudák spolužačka na základce.. ale ono to jde fakt na každé jméno tím se nelze řídit