Jméno pro holčičku - Evelína

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
61
24.11.15 13:19

Jméno pro holčičku - Evelína

Krásné odpoledne všem,
nikdy jsem moc nechápala, když někdo řešil výběr jména pro děti v diskuzích, ale teď musím i já :-) Za pár týdnů čekáme dvojčátka holčičky a pořád se motáme kolem jmen. Od začátku mluvíme o Evelínce, ale pořád si nejsem stoprocentně jistá. K příjmení pasuje. Co si o takovém netradičním jménu myslíte? Je to moc velký úlet? Jak byste ji oslovovali kromě Evelínky? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nafrněná
24.11.15 13:20

Mi se to líbí, líbí se mi i Malvína, zná mi to podobně :)

• Citovat
  • Upravit
1806
24.11.15 13:24

Mě se jméno moc líbí :-)..Oslovovat, Eveluško?..Líbí se mi i Elena :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
24.11.15 13:24

U nás ve školce máme holčičku co se jmenuje Izabela děti jí říkají Izinka a ta má sestřičku, která se jmenuje Evelína a říká jí Evelka - mě se to celkem líbí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
24.11.15 13:25

Me to nepřijde netradiční, protoze znám Eveliny tri, je to ted asi dost oblíbené jmeno (ani jedna nema vic jak rok).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
24.11.15 13:25

Mám takovou příbuznou a je to krásné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
24.11.15 13:31

Teta pojmenovala svojí dceru jako Evelínu - podle mě krásné jméno, ale po cca třech letech jí přejmenovala na Evelyn (důvod prej, že chodí do mezinárodní školky, tak aby tam lépe zapadla :think: ).

Já už mám vybráno jméno pro holčičku několik let a to zatím dítě neplánuji, jendou budu mít problém, pokud budu mít syna, protože tam se mi zatím žádné jméno tolik nelíbí, abych si jim byla jistá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9012
24.11.15 13:31

Moje srdeční záležitost, mělo se tak jmenovat naše druhé dítko, ale byl to kluk :lol: Mě se to moc líbí podle herečky Evelýny Steimarové - myslím, že je to maminka herečky Polívkové. Vzhledem k tomu, že máme dost podobné příjmení, volba byla jasná. :lol: :lol: Pokud bychom měli třetí, bude to jasně Evelyna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
24.11.15 13:33

Máme v rodině taky Evelínku a je to moc hezké netradiční, takové „neošoupané“ jméno, určitě tím nic nezkazíte :palec: u nás ji oslovují Evísku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
24.11.15 13:44

Znami maji Evelinu a prijde mi to pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
24.11.15 13:49

Máme doma Evelín(3 měsíce), říkám jí Evelínko, Eli, ale já nejčastěji Evelin :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.15 13:50

Mne rodice rikali Eve, Eveli, na gymplu jsem byla Evlus. Jinak samozrejme Evelinka a mym tajnym pranim bylo, aby mi nekdo rikal Eli nebo Linko :oops: Zatim to nikoho nenapadlo :lol:
Jako mala jsem svoje jmeno nesnasela, 80.leta a tohle byla fakt tezka exotika.
Postupne jsem tu odlisnost prestala tak prozivat.
Ale kdyby bylo podle mamky, byla bych Evelyne a to bych ji teda vystrelila na Mesic, jeste ze ji to tehdy Knappova zatrhla :lol:

• Citovat
  • Upravit
4471
24.11.15 13:57
@uraya píše:
Krásné odpoledne všem,
nikdy jsem moc nechápala, když někdo řešil výběr jména pro děti v diskuzích, ale teď musím i já :-) Za pár týdnů čekáme dvojčátka holčičky a pořád se motáme kolem jmen. Od začátku mluvíme o Evelínce, ale pořád si nejsem stoprocentně jistá. K příjmení pasuje. Co si o takovém netradičním jménu myslíte? Je to moc velký úlet? Jak byste ji oslovovali kromě Evelínky? Děkuji.

jak bych oslovovala nevím, to se stejně většinou samo vyvrbí po narození..ale jméno je to krásné. Bude těžké k němu vybrat to druhé..nebo už máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
24.11.15 14:01

Mám známou Evelínu a říkají ji Evža. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
24.11.15 14:02

@kometa32 to zní jak Evžen :lol: to bych asi nedovolila u nás :mrgreen: