Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Krásné odpoledne všem,
nikdy jsem moc nechápala, když někdo řešil výběr jména pro děti v diskuzích, ale teď musím i já
Za pár týdnů čekáme dvojčátka holčičky a pořád se motáme kolem jmen. Od začátku mluvíme o Evelínce, ale pořád si nejsem stoprocentně jistá. K příjmení pasuje. Co si o takovém netradičním jménu myslíte? Je to moc velký úlet? Jak byste ji oslovovali kromě Evelínky? Děkuji.
Mě se jméno moc líbí
..Oslovovat, Eveluško?..Líbí se mi i Elena ![]()
U nás ve školce máme holčičku co se jmenuje Izabela děti jí říkají Izinka a ta má sestřičku, která se jmenuje Evelína a říká jí Evelka - mě se to celkem líbí ![]()
Me to nepřijde netradiční, protoze znám Eveliny tri, je to ted asi dost oblíbené jmeno (ani jedna nema vic jak rok).
Teta pojmenovala svojí dceru jako Evelínu - podle mě krásné jméno, ale po cca třech letech jí přejmenovala na Evelyn (důvod prej, že chodí do mezinárodní školky, tak aby tam lépe zapadla
).
Já už mám vybráno jméno pro holčičku několik let a to zatím dítě neplánuji, jendou budu mít problém, pokud budu mít syna, protože tam se mi zatím žádné jméno tolik nelíbí, abych si jim byla jistá ![]()
Moje srdeční záležitost, mělo se tak jmenovat naše druhé dítko, ale byl to kluk
Mě se to moc líbí podle herečky Evelýny Steimarové - myslím, že je to maminka herečky Polívkové. Vzhledem k tomu, že máme dost podobné příjmení, volba byla jasná.
Pokud bychom měli třetí, bude to jasně Evelyna.
Máme v rodině taky Evelínku a je to moc hezké netradiční, takové „neošoupané“ jméno, určitě tím nic nezkazíte
u nás ji oslovují Evísku ![]()
Máme doma Evelín(3 měsíce), říkám jí Evelínko, Eli, ale já nejčastěji Evelin ![]()
Mne rodice rikali Eve, Eveli, na gymplu jsem byla Evlus. Jinak samozrejme Evelinka a mym tajnym pranim bylo, aby mi nekdo rikal Eli nebo Linko
Zatim to nikoho nenapadlo ![]()
Jako mala jsem svoje jmeno nesnasela, 80.leta a tohle byla fakt tezka exotika.
Postupne jsem tu odlisnost prestala tak prozivat.
Ale kdyby bylo podle mamky, byla bych Evelyne a to bych ji teda vystrelila na Mesic, jeste ze ji to tehdy Knappova zatrhla ![]()
@uraya píše:
Krásné odpoledne všem,
nikdy jsem moc nechápala, když někdo řešil výběr jména pro děti v diskuzích, ale teď musím i jáZa pár týdnů čekáme dvojčátka holčičky a pořád se motáme kolem jmen. Od začátku mluvíme o Evelínce, ale pořád si nejsem stoprocentně jistá. K příjmení pasuje. Co si o takovém netradičním jménu myslíte? Je to moc velký úlet? Jak byste ji oslovovali kromě Evelínky? Děkuji.
jak bych oslovovala nevím, to se stejně většinou samo vyvrbí po narození..ale jméno je to krásné. Bude těžké k němu vybrat to druhé..nebo už máte?