Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ja se rozhodovala mezi Evelin, Evelinou a Isabelou. Evelin jasna volba, muzes ji rikat Eví, Elo… Nebo lino:D
Druhé jméno bude Aneta. Obě nám jdou k příjmení a není důvod, aby ta jména byla za každou cenu sobě podobná. Osobně se mi ani nelíbí, když jsou dvojčata např. Ema a Ela atd. Takže si myslím, že Aneta a Evelína spolu můžou být. Pořád ale přemýšlím, jestli jí lidi nebudou říkat Evčo, to bych právě nechtěla, proto se ptám taky na váš názor, jak byste ji oslovovali ![]()
Jinak co se týká různých tvarů jména, tak u nás by to byla určitě Evelína, ne Evelin atd.
Mám kamarádku Evelínu a říkáme jí „Evelína - kůže líná“
ale v dobrym
Evelíně se většinou Evčo neříká a oslovování se vyvrbí, toho bych se nebála
Prostě Evelínka, Evinka, Evoušek, Evík, Elinka, Velča, Velinka, Velí, Elinka, Linka, Lína, Elína, Eveluš, Evelí, Evelík, Elík, Enka, Evka, Elka, Elča, jsou toho mraky!!!
Záleží, co se vám líbí a většinou platí, že tak jak malou budete označovat před okolím, tak ji pak budou pojmenovávat i oni (někdo má Jendu a prostě to je Jenda a jiní mají Honzíka a je to Honzík - protože mu tak sami říkají zpravidla) Aneta a Evelína je normál, lepší než Ema a Ela, jak jste psala, ale zase na druhou stranu Aneta je celkem obyč. jméno, oproti Evelíně - pro mě neobyčejné jméno.. Nemyslím to nějak špatně, jen prostě mi to tak trochu přijde jak dát například Františka a Tobiáše nebo třeba Josefa a Damiána… Jsem stopro pro Evelínku a pokud chcete Anetku, není co řešit, klidně bych dala…
Také bych nedala moc podobná jména, ale za sebe tedy myslím, že aby si holky navzájem „nezáviděly“, měla by být jména stejně ne/obvyklá. Evelina se mi líbí (za mě tedy krátce).
Tak kdybych měla dvojče co se jmenuje Evelína, tak jí budu strašně závidět, protože to je překrásný jméno
nechcete dát i Anetce něco originálnějšího…? Třeba Justýna, pozooor, aby jí nezáviděla
Aneta je hezké jméno, ale trošku v dnešní době už okoukané/oposlouchané ![]()
hodně štěstí
Holky, děkuju moc za postřehy. Vy co jste psaly o tom, že k sobě nejde Aneta a Evelína, co si myslíte o kombinaci Magdalena a Evelína? Případně klasika Tereza a Aneta. No je to boj, na kluky jsme měli hned, ale u holek si nejsme stopro jistí ![]()
@uraya píše:
Holky, děkuju moc za postřehy. Vy co jste psaly o tom, že k sobě nejde Aneta a Evelína, co si myslíte o kombinaci Magdalena a Evelína? Případně klasika Tereza a Aneta. No je to boj, na kluky jsme měli hned, ale u holek si nejsme stopro jistí
Myslím že obě dvojice jsou dobré, je škoda se vzdávat té Evelinky.
Mě osobně se Magdalena moc líbí, ještě mě k Evelíně napadla Anastázie
.
@uraya Za me Evelína a Aneta ne. Ale Evelína a Magdaléna nebo Evelina a Magdalena je
.
@uraya píše:
Holky, děkuju moc za postřehy. Vy co jste psaly o tom, že k sobě nejde Aneta a Evelína, co si myslíte o kombinaci Magdalena a Evelína? Případně klasika Tereza a Aneta. No je to boj, na kluky jsme měli hned, ale u holek si nejsme stopro jistí
Magdaléna a Evelína ![]()
Jsem pro Magdalénku a Evelínku!!!
Tereza a Aneta je obyčejné, nezajímavé…
Magdaléna a Evelína super, Magdalena je o 1000% lepší než Aneta
Tereza a Aneta jako kombinace OK, ale celkově doooost nuda, už tam chybí jen Nela
P. S jsem Tereza a to jméno nemám ráda