Jak oslovovat Kateřinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5924
1.12.15 19:01

Já bych teda radši dala Dorianu než Kateřinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 21:23

Jak

Kaťuša!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.5.20 13:52
@Slečna Ferka píše:
@Flenka Dorianu bych dala jen pokud nemáte obyč české příjmení. Známé malej se jmenuje Dorian Podzimek, a úplně ideální mi to teda nepřijde - já bych to nedala. Kateřina je Kačenka, Kačka, Kačulka, Káťa. Známí říkají té svojí Katy, Katynka. To jméno se mi líbí, klidně bych ho dala, pokud na tom muž visí.

Zdravím, jsem šíleně zvědavý. Jedna babička Jaruška z kostela má dceru, která zná jisté Podzimkovy. Neznáte náhodou jméno jejich druhého dítěte? Totiž, my máme Doriana a Juliana a přijde mi skoro nemožné, aby byla pravda, co říkala Jaruška, že oni mají také Doriana a Juliana. Nevíte náhodou? Děkuju. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.20 14:18

Mě přátelé říkají nejčastěji Káťo a Kačko. V práci Katko a Kateřino. Sem tam někdo Kačí, starší lidi Katuško… V dětství Kačenko, Káťulko.
Je fajn, že teď už není tak časté jako v minulosti :)

• Citovat
  • Upravit
109
31.5.20 18:30

Jsem Katerina a je to ok:) manzel a kamaradi mi nejcasteji rikaji Kačí, Kačko, kdyz jsem byla mala doma klasika Kačenka… Katka se jen predstavuju, ale taky to mam nejmin rada a vetsinou mi tak nikdo nerika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
31.5.20 21:09

@Dandílek Mají :) Svět je malej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
31.5.20 21:22

Kačka je pěkný. Kačenka cca do školy 1 stupeň.
Kateřina je krásně vznešené jméno v tomhle tvaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.5.20 22:11
@Slečna Ferka píše:
@Dandílek Mají :) Svět je malej…

NEEE! To snad není možný! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.6.20 00:08

Pet let stara a obnovena diskuse, by me zajimalo, co nakonec zakladatelka dala za jmeno a zda se narodila skutečně holcicka ;)

• Citovat
  • Upravit
72
3.6.20 08:17
@Flenka píše:
Ahoj, mám otázku. Manžel chtěl po své mamince už u první dcerky Kateřinu, ale nakonec ji neprotlačil, máme Kamilu. Tentokrát to vypadá asi na kluka (nechtěli jsme znát pohlaví, ale na ultrazvuku jsem „něco“ zahlédla :mrgreen:, každopádně to pořád mohla být pupeční šňura, takže čekáme :kytka:).

Mě se nelíbí Káča a hlavně Katka (vzpomenu si na dokument :nevim:) máme tedy nyní variantu pro holčičku Doriana, ale přemýšlím, že bych se uvolila dát Kateřinku. Zajímalo by mě jaké přezdívky napadají vás.

(PS: Vím, že mi nikdo nezaručí, jak jí budou říkat.)

Kateřina je krásně jméno a má hodně zdrobnělin- Katka, Kačka, Káťa, Kateřinka, Katuška, Kačenka, Káča, Katy, Katuš :srdce: a někde jsem četla že z varianty Katerina se používá i zkratka Teri nebo Rina :D
Za mě je nejhezčí Káťa :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.21 17:33

Já jsem taky Kateřina. Kamarádi mi říkají Kačí, Katko, Katy, Kačenko, Kačeno pak i Kitty, ale to je přezdívka. V práci pak Katko, Kačí, Kateřino. Starší lidé a rodiče Katunko, Kateřinko, Kačenko, Kačí, Katko. Kačko mi snad říkali jenom ve škole a pamatuji si, že jsem to neměla ráda. Pro bratra jsem Kuchnis, ale to je přezdívka s dětství, Kačí, Kateřinka a Katuška.

• Citovat
  • Upravit
10.8.21 18:04
@Flenka píše:
Ahoj, mám otázku. Manžel chtěl po své mamince už u první dcerky Kateřinu, ale nakonec ji neprotlačil, máme Kamilu. Tentokrát to vypadá asi na kluka (nechtěli jsme znát pohlaví, ale na ultrazvuku jsem „něco“ zahlédla :mrgreen:, každopádně to pořád mohla být pupeční šňura, takže čekáme :kytka:).

Mě se nelíbí Káča a hlavně Katka (vzpomenu si na dokument :nevim:) máme tedy nyní variantu pro holčičku Doriana, ale přemýšlím, že bych se uvolila dát Kateřinku. Zajímalo by mě jaké přezdívky napadají vás.

(PS: Vím, že mi nikdo nezaručí, jak jí budou říkat.)

Dospělou ženu bych oslovovala prostě Kateřino a děcko nejspíš Kaťa a Katka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze