Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Není toto jméno v dnešní době pro chlapečka staromódní? ![]()
Kamarádka má Pepíčka, bude mít 4roky. Nejdříve mi to přišlo zvláštní, ale teď bych řekla, že je to snad i hezké ![]()
Nemyslím si. Co je to staromódní? Kdo to určuje??? Řekla bych, že celkem klasické české jméno. Mě by asi nenapadlo, ale kdybych měla třeba chlapa Josefa a měli jsme kluka a on chtěl po sobě, neměla bych s tím problém.
Ale máme to jméno v rodině mám ho ráda ![]()
Tak znám dva malé Josefy, u děvčat Josefíny se ted dávají docela často. Obecně bych řekla, že se stará jména vrací - Antonín, František, Antonie, Anastázie, Rozálie, Žofie atd…
Takže řídila bych se osobním vkusem a pocitem.
Vůbec, brácha má 11 a jmenuje se Josífek a Pepíček mu teda neříkáme. Já mu říkám Jozefáčku
a přijde mi to moc fajn jméno, ale Pepík se mi nelíbí
…ale jak říkám, tak mu nikdo ze školy, přátel, rodiny neříká..Směle do toho ![]()
@Aries6 V dnešní době je to samé cizí jméno, tak mne zajímal názor ostatních na klasické české jméno. ![]()
děkuji
Hele Toníčků je teď spousta a nikomu to divné nepřijde. Josífek je moc hezké jméno, myslím, že jich taky za pár let bude víc a víc, stejně jako Vašíků nebo Františků. Protože už se začne přejídat Oliver, Max, Sebastian apod.
Pepík, Pepíček, se mi vůbec nelíbí…ale mám blbou asociaci (na vsi, odkud pocházela babička, říkali takovýmu jednoduchýmu pánovi tohoto jména Píček, takže pro mě bohužel automaticky každý Pepa=Píček ![]()
Josef, Josífek, to je docela hezký, v zásadě „stejný“ jako Vojtěch, Vojtíšek třeba.
nicméně stejně to asi většinou bude Pepa, takže ne, fakt bych nedala.