Josífek, Pepíček?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8921
7.12.15 22:46

Pred peti lety se mnou na pokoji lezela maminka, co mela Pepicka. Ted se kolegyni v praci naroil kloucek stejneho jmena. Staromodni mi to urcite neprijde.
Ale nelibi se mi prave podoba jmena Pepa, libi se mi bud Josifek nebo klidne Jozinek :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
7.12.15 23:51

V žádném případě to není staromódní-naopak, je to klasické české jméno, které jde zase do módy, a je to dobře..Já jsem synovi jméno Josef nedala ( před 32 lety), protože bylo „nemoderní“ a dodnes mě to mrzí…můj děda byl Josef, otec je Josef, brácha je Josef…a já koza jsem mu to jméno nedala…Běžte do toho!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
8.12.15 00:02

Mně se strašně líbí jméno Josef a strašně se mi nelíbí tvar Pepa. Takže nevím, zda bych to dala. I když pravda znám jednoho malýho Josífka a tomu nikdo Pepa, Pepíček neříká, tak třeba by to šlo, jen na tom musí člověk asi důsledně trvat, a to já se s lidmi moc hádat neumím:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
8.12.15 06:42

@Majka4 děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
8.12.15 07:28

Jo Josef je dobreeej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
8.12.15 08:19

@Romca12345 Tak já jsem velký zastánce těch klasik. Sami máme Radku, Martinu a Petru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
8.12.15 08:25

Já mám syna Josífka a Pepa ho neoslovuju, nelíbí se mi. Říkáme mu Jojo, Jozevčík a když zlobí, tak je to Jozevec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
8.12.15 08:25

Já mám též Josefa (5,5 roku), ale říct mu někdo Pepku, tož mě klepne pepka:-)

Jak jsem z Moravy, tak je to prostě Jožka a veškeré okolí toto respektuje. Josífek, Jožin, Jožka, Joska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
8.12.15 08:50

@Zenyatta Jozevec.. to jsem ještě neslyšela :palec: super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
8.12.15 08:54

@jruz super. Přítel je Josef, přítelovo otec je Josef a můj dědeček je Josef. Tak asi zůstaneme u Josífka. :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
8.12.15 08:59

Mám strejdu tohoto jméno a vždycky se mu říkalo Jožka, Jožinek, já si ani nedokážu představit, že by mu někdo řekl „Pepo“. Kamarádka zase svému muži tohoto jména říká Jozífek. To se mi taky líbí.

Znám jen jednoho, kterému se říká Pepo, ale to je moudrý muž středního věku, u toho mi to nějak nevadí, ale pro dítě bych tuto variantu nevolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
8.12.15 10:35

Za mě je Josef jedno z nejhorších jmen v kalendáři. :oops: Ne proto, že by bylo staromódní, ale strašně se mi nelíbí.

Ale pokud to máte jako rodinnou tradici, tak to zcela chápu. A v takovém případě bych se vůbec neohlížela na ostatní.

Já jsem z Prahy, a tady je Josef jedině Pepa.

Zvolila bych takové oslovení, které bude vyhovovat Vám, a hotovo.

Za mě :palec:, i když se mi nelíbí. My máme taky klasický český jména, a ne každému se líbí, a je mi to fuk. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.12.15 11:03

Mne se Josef líbí, ale ne ve tvaru Pepa, líbí se mi Jožka, Josef. U nás se dává, ve škole je jak Josef, tak Lojzik a Franta :) Nejvíc se mi nelíbí Lojza - Alois, ale to je spíš těmi osobami které jsem znala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
8.12.15 20:18
@Romca12345 píše:
Není toto jméno v dnešní době pro chlapečka staromódní? :think:

Ono možná v této době zaujme víc, než třeba Sebastian. Mně přijde fajn, když dá někdo jméno, co zrovna moc nefrčí. Líbí se mi to a nevadí mi ani osloveni Pepíčku. Ale Jozífku zní líp :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
8.12.15 21:12

@nanoBETA děkuji za názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie