Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@radkka evzena ne to by mi dal as by byl velkej by mi rekl ze jsem musela bejt nejspis mimo
@betynka142 píše:
@radkka ja mela za to ze taky honza nejde ze je to jan a ze to ma psane i tak v rodnem liste ze mu rikaj vsichni honzo ze to zni lepe
Já doufám, že to nejde, protože mi to přijde uhozené. Všichni Honzové, které znám jsou Janové a že jich je.
@betynka142 píše:
@radkka evzena ne to by mi dal as by byl velkej by mi rekl ze jsem musela bejt nejspis mimo
Znám jednoho dospělého a je v cajku, akorát když ho vidím, tak si pokaždé řeknu „Evžen, lovec žen“ a zadržuji smích
Tenhle malej Evža ještě proti jménu neprotestuje - nemluví, tak uvidíme.
My to s manželem udělali jednoduše vzali jsme kalendář na druhé straně roku a škrtali a škrtali až nám zbyla 4 jména 2holčičí a 2klučičí. Radek a Matěj a Eliška a Markéta. Takže teď mám doma Matýska a hezčí jméno si pro něj nedokážu představit. A taky si nedokážu představit že bychom pojmenovali dítě jménem které se jednomu z nás nezdá. Já se takhle vzdala jména Richard a manžel jména Anna.
@radkka Evzen lovec zen to je hezky:) taky neznam zadneho honzu kterej mel by psano v rodnem liste honza ani miru nebo pepu
@radkka píše:
Přesně tak, mně se nelíbí ani Mirek přesně z těhle důvodů. Aspoň mě vždy napadne Miroslav a ještě si budu ťukat na čelo, že se chlap představuje zdrobnělinouA Honza je prostě Jan, jen by všude dokola vysvětloval, že neeee, že on je Honza. K čemu to je?
Vidíte já Mirka nikdy nepovažovala za zdrobnělinu ale za samostatné jméno asi to bude tím že mám strejdu Mirka.
@Heivka nekdo psal ze Mirek je Mirek ja mam zato ze to jsou Miroslavove
Tak soused se může odstěhovat, mě teda kvuli tomu taky neprošel ani Michal, ani Michala
ale nakonec jsem si vymyslela jiný ![]()
je blbost dávat jméno, který se ti nelíbí, nebo který nechceš… jeden špatnej příklad je v rodině přítele ale to je trošku extrem… ale prostě dítě by měli mít jméno, který se líbí, nebo se shodnou oba… a jaký bude mít malej příjmení? jeslti po otci, tak když už jsi ustoupila v jednom, není nutný ustupovat v druhým případě…
Mně přijde, že ten Miroslav k vašemu příjmení pěkně jde, ale když se ti nelíbí, tak ho nedávej.
Můj druhý syn neměl jméno ještě druhý den po porodu, prostě jsem se nebyla schopná rozhodnout ![]()
Taky teď řešíme jména pro kluky. Manžel by hrozně chtěl Antonína, jenže kolem mě jsou teď snad 3 nebo dokonce 4 známí co mají Toníka. Tak nás napadl třeba Artur, Matyáš, Šimon, Jakub, Sam, Lukáš… je toho víc, ale taky máme asociace s jmény které známe kolem nás a většinou je takové „Michal ne… dyť ho znáš, to je hroznej vůl“
Naštěstí je ještě chvilu čas. JInak tě chápu, Miroslav se mi taky nelíbí, Mirek už je lepší, ale vždycky bych si vzpomněla na Rychlý šípy a Mirka Dušína ![]()
Také zrovna vybíráme. U prvního jsem si nemohla vybrat a jedno se mi líbilo více než druhé a teď vůbec nevim a nelíbí se mi žádné.
Zaujal mě Jáchym, ale manžel si vždy vybaví ten film Jachyme, hoď ho do stroje.
Tak jediné, na kterém jsme se zatím tak nějak shodli je Filip.
Jinak Mireček je fajn, ale já bych ho nedala protože se tak jmenuje náš debilní soused. ![]()
Taky se mi moc libi Jachym, Jonas, ale manzel nechtel, tak mame Vojtika, ten tu jeste nepadl
No já bych si tím dneska nebyla až tak jistá