Dvakrát za den oběd?

1429
25.5.13 14:40

dvakrát za den oběd?

Ahoj holky,
jdu si pro radu :)
Něco přes měsíc máme zavedené příkrmy a jako bojujeme, ale po půlhodinovém boji sní tak 60-100 g zeleniny, což pokládám za úspěch. Celkově jí zelenina nechutná, ale sní. Jenže teď už tak 3 dny dělá kyselé ksichty, jak kdybych jí dávala já nevím co. Na její věk je docela vyčůraná, tak mám obavu, že začíná být vyčůraná i u toho jídla. Právě jí nechcu dávat hnedka mlíko, tak myslíte že je špatně že jí dám tu zeleninu prostě dvakrát po sobě?
Třeba dneska na oběd snědla tak 40 g a to hodně skončilo mimo (protože když má plnou pusu začne prskat :cert: ), teď spinká a mám v plánu jí dát ten zbytek jak se zbudí. Myslíte že to tak můžu dělat? Jasně že můžu, ale jestli jí neudělám nějakej blbej návyk? Vlastně s tou zeleninou má takovej problém od té doby, co jí ovoce..
Budu ráda, když mi napíšete jak jste to řešili vy :mavam:

Příspěvek upraven 25.05.13 v 14:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
25.5.13 14:42

Podle mě to zatím není o návyku, ale o tom, abychom dostali do dítěte něco k jídlu. Taky jsem to tak dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
25.5.13 14:44

Ještě se moc omlouvám, ale nechtěně jsem to zařadila do alergií, nevím jak se to stalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
25.5.13 14:46

.

Příspěvek upraven 27.01.14 v 23:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
25.5.13 14:47

Malá je nejedlík bojujeme, bojujeme.. Teď už jí normální jídlo, ale můj názor je stejný jako u prvního příspěvku, hlavně do nich něco dostat :mrgreen: Jinak ta moje zeleninu nejí - jedině zavařenou v polívce.. A nejedla jí nikdy! Ona teda ani moc nemusí ovoce.. Je jak chlap - maso a přílohy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
25.5.13 15:43

Klidně bych to tak udělala, hlavně aby něco snědla. Já se musím přiznat, že to dělám podobně i já a to je dceři 14 měsíců. Někdy bývá v době oběda hodně ospalá, takže sní jen trošku a radši ji dám spát a dojí to potom :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
25.5.13 16:38

Myslím, že to tak můžeš bez obav dělat. Časem se to srovná samo. :)

Moje dcerka (2,5 roku) má teď období, že před spaním jí dám polívku, po spaní hlavní jídlo. Měly to tak v určitém věku i obě starší děti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
25.5.13 20:38

Malá teda jedla normálně, ale teď ( přes 2,5 roku) sní oběda jen trošku a chce až po spaní, nevadí mi to, když chce, tak má později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek