Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chtěla bych se zeptat, zda jste některá brala v těhotenství léky na alergii. Trpím hodně na sluneční alergii - kopřivku a stačí mi i chvilka na služníčku, jenom projít po ulici a osypu se jak blázen (hrudník, ramena, ruce a dělá se mi to občas i na obličeji). Vždycky jsem na to brala od začátku sezóny Zodac, ale prý by se v těhotenství neměl brát. Co jiného by mi mohlo pomoct? Četla jsem o Xyzalu a Claritinu, že ty se prý v těhotenství můžou, ale nevím, jestli nezpůsobují únavu. Po Zyrtecu jsem byla vždycky strašně ospalá a to jsem ho brala na noc… Díky za info.
Me dr rekla, ze v tehotenství budu moct aerius. ale mam pylovou alergii. Ze by se sice nemel prvni 3 mesice, ale kdyz to nepujde jinak tak je v pohode.
Měla jsem zyrtec, alergoložky jsem se tehdy ptala, zda to opravdu můžu a mohla jsem. A ospalost mi nikdy nezpůsoboval.
Stejně jsem ale nosila trika ke krku (tam jsem to měla nejhorší). A mazání vysokým ochranným faktorem.
Holky, mam dotaz. Udelala se mi vyrazka asi ze slunicka, mam ji na nohach i rukach. Nikdy jsem to nemela, opaluji se dobre. Jsem v 6 tt. Muze to byt tehotenstvim nebo se jedna o neco jineho? Co s tim, kdyz jdu nohama u sebe, tak je to hodne neprijemne. Necim namazat? Prasky asi ne.
@fachy Můžeš si dát nějaká antihistaminika, ale jestli se to dá vydržet, zbytečně bych je asi neplácala. Jinak přírodní antihistaminiku, který miminku neublíží, je čaj roibos. ![]()
A určitě to chce něco lehkého na sebe, abys vůbec pokožku nevystavovala slnuníčku, dokud se pokožka neuklidní.
A pak mazat, mazat a zase mazat…dobré zkušenosti mám s Daylongem 50 a Biodermou 50. Ostatní krémy (alespoň ty, které jsem zkoušela), vůbec na toto nefungují.
A zjistila jsem, že mi sluneční alergii vyvolávají voňavky a jakékoliv parfémované krémy (naposledy jsem se paradoxně osypala ze sluníčka po po použití opalovacího krému) ![]()