Dvě brigády současně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jestli jsi student a podas si danove priznani, tak se ti dan vrati.
edit: student denního studia
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@debra.morgan a kdyby student nebyla, nemá na tu slevu na dani nárok?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitul.kaaa9 píše:
to nevim, ja to vzdycky resila jen jako student, to, ze ona nemusi byt student mi doslo az po odeslani prispevku… ale nevim z jakeho duvodu by na slevu narok mela… treba napise nekdo znalejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan no podle mě slevu na dani může uplatnit i nestudent, pokud si podá daň. přiznání. Já nejsem student, teď při MD pracuji na DPP, nemám podepsané růžové prohlášení a slevu si normálně uplatním (řešila jsem s účetní v práci). Takže to jestli jsi nebo nejsi student vůbec nehraje roli v tom, jestli si můžeš uplatnit slevu na dani na poplatníka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitul.kaaa9 to urcite, to, ze nemusi byt student mi doslo az po odeslani…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podej daňové přiznání, budeš k němu přikládat „potvrzení o zdanitelných příjmech“ z obou brigád. To prohlášení na slevu na poplatníka můžeš podepsat jenom u jednoho zaměstnavatele, ale ta sleva jako taková, se uplatňuje na obě zaměstnání dohromady.
Daňový přiznání se dá vyplnit jednoduše, na stránkách idnes.cz (napiš do lupy „daňové přiznání“) je interaktivní formulář, zadáš do něj jen příjmy, uhrazené pojištění a zaplacenou daň a ono ti to samo spočítá, kolik ti na dani vrátí ![]()
Je to práce na pět minut ![]()
Příspěvek upraven 18.02.19 v 16:58
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitul.kaaa9 píše:
Vždy má nárok na slevu na poplatníka, pokud je student, je ještě další sleva. Když jsou nízké příjmy, obvykle se vyplatí podat si přiznání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Roční sleva na dani na poplatníka na rok 2018 je 24.840,– Kč,
roční sleva na dani na studenta na rok 2018 je 4.020,– Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, já na RD jsem měla víc brigád a sama si dělám daňové přiznání a všechny stržené daně se mi vrátí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju moc za pomoc
a ještě se zeptám, když mám podepsaní růžový prohlášení u prvního zaměstanavatele ale docházím do práce jenom občas. Tak si myslím, že by se mi chodilo mít podepsané růžové prohlášení u druhého zaměstanavatele, protože tam chodím víckrát a více si i vydělám je to tak lepší nebo ne? a kdyby jo jak tuto situaci řešit? děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andrea647 asi by bylo lepší ho mít podepsané tam, kde si vyděláš víc. Ale ve finále je pak rozdíl jen v tom, že tu slevu uplatňuješ průběžně a nedostaneš to vyplacené až s daňovým přiznáním
Jinak ta celková sleva bude pořád stejná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit