Dvě brigády současně a daně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dvě brigády současně a daně
Zdravím, je tu nějaká dobrá duše, co by mi poradila skrz smlouvy a daně ohledně dvou brigád? Jsem studentka a zajímalo bymě několik věcí. Mám dlouhodobou brigádu, ale výdělek tam není měsíčně nic moc, takže jsem si našla ještě druhou, kterou bych také chtěla mít dlouhodoběji. V první práci mám již odpracováno 300 hodin na DPP, tudíž budu následující měsíc již podepisovat DPČ. Mohu u druhého zaměstnavatele mít opět smlouvu na DPP než vyčerpán těch 300 hodin a nebo už ne? A jak je to s daněmi? U prvního zaměstnavatele jsem nedávno vyplňovala růžový formulář, ten u druhého už sepsat nemůžu že? Podotýkám, že ani u jedné brigády se nejedná o výdělek vyšší než 10 000 kč. Děkuji moc za pomoc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
| Limit 300 hodin platí pro zaměstnavatele, takže pokud nastupuješ k druhému zaměstnavateli, pak máš zase 300 hodin. |
Prohlášení k dani nelze podepsat u 2 zaměstnavatelů současně, takže u druhého už to nelze a bude sražena srážková daň. Po skončení roku si podáš daňové přiznání a aspoň část daně bude vrácena. Bylo by možná lepší podepsat tam, kde je víc peněz. Vyjde to sice nastejno, ale budeš mít více peněz měsíčně, ne až po skončení roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 Děkuji. Bohužel, prohlášení k dani už je podepsané u té starší brigády, kde bude nižší výdělek. S tím už asi nic nezmůžu :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč bys nemohla? Jen zajdeš za mzdovkou a do prohlášení dopíšeš ukončení např. k 31.7.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit