Nemůžu dlouho najít práci

Anonymní
16.7.20 16:17

Nemuzu dlouho najit praci

Ahoj holky, jsem uz pul roku bez prace a nevim co mam delat. Jsem vedena na UP, poslala jsem snad stovku zivotopisu firmam, mela jsem milion pohovoru a prace stale nic. Absolvovala jsem i program, kde nas ucili jak se spravne na pohovoru chovat, jak napsat zivotopis atd., takze v tomhle problem nebude. Nejhorsi je, ze bydlim furt s rodici a porad mi do toho kecaji. Nuti me i do prace ve fabrikach, ale tam jsem pracovala a mam z toho tak psychiku v haji, ze uz nikdy vice. Navic mam prislibeny kurz ucetni od uradu prace, ale az od srpna, ani to je neuklidni. Na brigadu chodim sem tam, takze penize mam. Mate s tim nekdo zkusenosti? Poradili byste mi neco prosim? Jsem zoufala, chci uz do prace

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21645
16.7.20 16:23

Pokud chceš do práce, tak vem i tu fabriku. Přichází krize a s prací to bude čím dál horší. A nebo se zkus kouknout po práci mimo své bydliště, klidně něco s ubytovnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
16.7.20 16:28
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem uz pul roku bez prace a nevim co mam delat. Jsem vedena na UP, poslala jsem snad stovku zivotopisu firmam, mela jsem milion pohovoru a prace stale nic. Absolvovala jsem i program, kde nas ucili jak se spravne na pohovoru chovat, jak napsat zivotopis atd., takze v tomhle problem nebude. Nejhorsi je, ze bydlim furt s rodici a porad mi do toho kecaji. Nuti me i do prace ve fabrikach, ale tam jsem pracovala a mam z toho tak psychiku v haji, ze uz nikdy vice. Navic mam prislibeny kurz ucetni od uradu prace, ale az od srpna, ani to je neuklidni. Na brigadu chodim sem tam, takze penize mam. Mate s tim nekdo zkusenosti? Poradili byste mi neco prosim? Jsem zoufala, chci uz do prace

A jít někam do obchodu třeba do toho srpna aspoň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
16.7.20 16:33

A co máš za školu, že nemůžeš sehnat práci? Máš nějakou představu, jaká práce by tě bavila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
16.7.20 16:34
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem uz pul roku bez prace a nevim co mam delat. Jsem vedena na UP, poslala jsem snad stovku zivotopisu firmam, mela jsem milion pohovoru a prace stale nic. Absolvovala jsem i program, kde nas ucili jak se spravne na pohovoru chovat, jak napsat zivotopis atd., takze v tomhle problem nebude. Nejhorsi je, ze bydlim furt s rodici a porad mi do toho kecaji. Nuti me i do prace ve fabrikach, ale tam jsem pracovala a mam z toho tak psychiku v haji, ze uz nikdy vice. Navic mam prislibeny kurz ucetni od uradu prace, ale az od srpna, ani to je neuklidni. Na brigadu chodim sem tam, takze penize mam. Mate s tim nekdo zkusenosti? Poradili byste mi neco prosim? Jsem zoufala, chci uz do prace

Po půl roce bych brala i tu fabriku. Navíc teď se bude práce shánět pravděpodobně ještě hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
16.7.20 16:35

Místní účetní ti asi poradí líp, ale popravdě si neumím představit, že nějaká firma zaměstná účetní po kurzu od UP. Do fabriky bych být tebou nešla, pokud finančně nejsi opravdu na dně, je to kaňka do CV, pokud míříš na kancelářskou práci. Přiznám se, že mám i trochu pochyby o kurzu psaní CV od UP. Dívala ses na CV na internetu, jak vypadají, co tam má být, nemá? Máš za sebou nějakou zajímavější praxi nebo školu? Být tebou, zkusila bych alespoň prodavačku v obchodě a fabriku až na posledním místě.

• Citovat
  • Upravit
26872
16.7.20 16:39
@Anonymní píše:

Ani si nedovedes predstavit, kolik lidi ma hnusnou praci, kterou nenavidi. Ale penize k zivotu jsou potreba, takze jsou tam roky. Kdyz nemas z ceho vybirat, musis vzit to, co je. A myslim, ze si opravdu vybirat nemuzes :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.20 16:43

Já pracovala 8 let ve fabrice a nakonec se mi podařilo se dostat na administrativu. Šla jsem pracovat k pásu v době krize po známosti a třebaže ta firma byla oproti jiným ještě celkem schůdná, zničila jsem si tam zdraví. Chápu, proč tam nechceš. Ta cesta zpět bývá těžká, ale někdy prostě není jiná možnost.
Nemůžu říct, že bych tam nešla, i když mám teď spoustu zdravotních problémů(lupénka, rozhozený metabolismus a výrazný nárůst váhy, problémy se žaludkem a trávením) a jen doufám, že k nim jednoho dne nepřibyde ještě rakovina(tavily se tam plasty). Tenkrát ale jiná možnost nebyla.
Asi se psychicky připrav na to, že lepší práci neseženeš.
Anonym, nechci tu zveřejňovat svoje zdravotní problémy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.7.20 16:46
@Lalelale píše:
Místní účetní ti asi poradí líp, ale popravdě si neumím představit, že nějaká firma zaměstná účetní po kurzu od UP. Do fabriky bych být tebou nešla, pokud finančně nejsi opravdu na dně, je to kaňka do CV, pokud míříš na kancelářskou práci. Přiznám se, že mám i trochu pochyby o kurzu psaní CV od UP. Dívala ses na CV na internetu, jak vypadají, co tam má být, nemá? Máš za sebou nějakou zajímavější praxi nebo školu? Být tebou, zkusila bych alespoň prodavačku v obchodě a fabriku až na posledním místě.

Musím říct, že jsem byla i na poradenstvích ohledně životopisu(člověk si říká, že musí být chyba u něj, tak se snaží něco zlepšit) a věř mi, že ÚP patří mezi to lepší.
Draze placení odborníci mi radili, že mám do životopis napsat, že jsem kdysi ve třetí třídě získala nějaký diplom, že nedodělaná škola patří do nejvyššího vzdělání a podobně.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
16.7.20 16:57

Takže práce je, ale ne ta co by se ti líbila.. Rodičům se nedivím.

• Citovat
  • Upravit
27264
16.7.20 17:03
@Anonymní píše:

Hele já ti to nějak nevěřím. Jsem máma od dvou dětí. Od 9.6. jsem nezaměstnaná a zítra jdu podepsat smlouvu do práce, kde jsem uspěla už někdy 20.6. a nastupuju 27.7. a ještě jsem si mohla mezi místy vybírat a to jak v oboru, tak i mimo obor a na žádných kurzech jsem nebyla. Jde jen o to, jestli se člověku chce nebo nechce pracovat. Já se rodičům nedivím. Nevím, kolik ti je, ale jestli tě živí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
16.7.20 17:05
@Anonymní píše:
Musím říct, že jsem byla i na poradenstvích ohledně životopisu(člověk si říká, že musí být chyba u něj, tak se snaží něco zlepšit) a věř mi, že ÚP patří mezi to lepší.
Draze placení odborníci mi radili, že mám do životopis napsat, že jsem kdysi ve třetí třídě získala nějaký diplom, že nedodělaná škola patří do nejvyššího vzdělání a podobně.

Proboha, nechceš sem hodit odkaz? :mrgreen: ať se pobavíme plus ať mají zaslouženou reklamu :lol:

• Citovat
  • Upravit
21435
16.7.20 17:05

@lleennttiillkkaa
Ktery kraj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
16.7.20 17:06

@PaníBovaryová Jihočeský

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.20 17:09
@Lalelale píše:
Proboha, nechceš sem hodit odkaz? :mrgreen: ať se pobavíme plus ať mají zaslouženou reklamu :lol:

Ty ani ne, tenkrát jsem na jejich stránky napsala, čeho jsem se dočkala a jedni si dokonce zjistili, kde jsem měla tenkrát brigádu a dost mi znepříjemnili život. Bohudík tu brigádu jsem měla přes známé, takže jsme si to tam vysvětlili.
Ta druhá firma už myslím ani neexistuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat