Dvě dcery - dva pokojicky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
302
16.10.16 14:40

Akorat resim stejny problem. Syn 3,5 roku a na ceste holcicka. Asi dcerka bude prvnich par mesicu u nas a pak pujde k synovi. Bohuzel dalsi volny pokoj je az na druhe strane domu takze dokud jsou mali budou spolu. Az jim to bude vadit bude mit jazdy svuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
16.10.16 14:50

Já mám zatím dcerku 3,5 a teď čekám kluka. Ani na moment jsem nepřemýšlela, že by měli společný pokoj a hernu (vím jak jsem toužila po svém vlastním pokoji a jak jsem byla šťastná, že už nemusím se sourozencem být a mám soukromí). Dcerka má v pokojíku postel, 2 komody, klec s plyšáky, truhlu s hračkami a velkou matraci s polštářky, kde se válí a hraje si - do budoucna se pokojík předělá, přesune nábytek, přibude stůl a kosmetický/čtecí koutek. Syn bude mít pokojík stejně jako dcera až později (1,5-2 roky), ten má asi o metr menší, ale bude pak obdobně zařízený. Jinak zatím si hraje dcerka v obýváku, kde má všechny hračky kromě velké kuchyňky uschované, aby to nerušilo vizuálně a vyndavají a sklízejí podle potřeby - nikdy není vše roztahané najednou. Nahoře si hraje jen kolem spaní - ráno a večer. Ono také ale záleží, jak jsou velké ty pokojíky - my máme malinké, asi 14,5 a 13,5 m2, ale nejsou a nebudou v nich skříně…ale pro dva by to stejně nebylo

• Citovat
  • Upravit
redbulka
16.10.16 16:04

@nico2 naše děti vyrůstaly ve společném pokojíku,25 m2 a super si to užívali, kolikrát spolu „po večerce“ ještě v postelích rozprávěli,,probírali zážitku z uplynulého dne a tak.

Teprve až v novém domečku, když už byli jako teenedři, tak měli každý svůj pokoj, 12m2,což v pohodě stačí.

Takže já doporučuji jak si to navrhovala, v jednom pokojíku spát, ve drhém herna či se později učit a čas ukáže. Nerozdělovala bych sourozence hned od malinkých dětí, to být spolu, to dělá právě to sourozenectví tím pravým.

• Citovat
  • Upravit
9066
16.10.16 20:48

Mame dve holky, 4 a necelych 7 let a maji spolecny pokojicek, nechteji spat samy (i kdyz je jedna pryc, druha bez ni nemuze usnout :oops: ) Mame tedy domek, kde je dole krome obyvakokuchyne jeden oddeleny pokoj, nahore dva zrcadlove umistene pokojiky a loznice. Takze momentalne holky spolecne obyvaji jeden z pokojiku, maji tam postele, skrin a dve suplikove komody. Z druheho pokoje je pracovna a spodni pokoj slouzi jako herna, je odtamtud krasne videt do obyvaku i kuchyne a celkem na to funguje, ze vetsina hracek fakt zustava tam ;) Az holky projevi zajem, muzeme je nahore rozestehovat do obou pokojiku, jen chlap jim pak zabere spodni hernu a udela si z ni pracovnu, tak nejak doufam a predpokladam, ze to bude az budou v puberte a hernu nebudou potrebovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
16.10.16 21:33

Holky moc děkuji zatím za rady a zkušenosti. Ještě mi to nepomohlo se rozhodnout, ale přínos to snad bude :jazyk: Já sama jako dite jsem byla v pokojíku cca 16m ještě se dvěma ségrama a strašne rády na to vzpomínáme. Myslím, že nás to i hodně spojilo. To je jeden z důvodů proc se spis přikláním k te herně a spacímu pokoji. Časem, až by si třeba holky začaly stěžovat tak by se mohla udělat změna a pokoje předělat. Ted by se mohl pokoj herna využívat k prostornějším hračkám, které mi třeba rozložené v obýváku vadi…vlackodraha, kuličková dráha a podobne. Jakmile to složim, tak to dceru přestane bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
17.10.16 17:22

Mám 2 dcery 4r a 20měs. jsou spolu v pokojíčku, pač jí tam ta starší chtěla. má jí tam už od 4měsíců. Druhý pokoj je zatím jako společný prostor…herna, až budou chít jít od sebe půjdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný