Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem. Na cestě je druha dcera. Mam chuť hnizdit a zabydlovat
a tak k dotazu. Dcera temer 3,5 roku má svuj pokojíček. Cca 15m. Má tam postel, šatní malou skříň plus nejakou skrinku, malý stolek a regálek na hračky. Většinou si ale stejne hraje v obýváku
do svého pokojíčku šla spavat asi kolem 3/4 roku. V domě hned vedle tohoto pokoje je úplne stejný pokoj, jen zrcadlove otočeny, s kterým se počítá jako s druhým pokojíčkem. A ja nevím…postupne ho vybavovat pro druhou dceru a udělat z něj,,stejný,, pokoj a nebo z jednoho udělat,,hernu,, a deti budou spat v jednom pokoji. Jak to máte vy? Co radíte ze zkušeností? Nejsou to nějak velké pokoje, tak ani nevím jestli ta herna by stala za to. Děkuji všem za rady
Moje děti mají každá svůj velký pokoj, já jako dítě toužila po svém pokoji odjakživa, takže mé děti ho mají. A mají i tu hernu. A kdy myslíš, že mám ty hračky a hrají si? Jo, v obýváku a v kuchyni.
@nico2, já vypozoroval, že malé děti si hrají jen tam, kde jsme my (rodiče).
Teprve až jsou starší (5+?), mají chuť hrát si spíš samy.
Když si dáš televizi do té „herny“ a budeš na růžovku a ulici koukat tam, pak si tam děti budou hrát. Jinak jsou to podle mého skromného názoru vyhozené peníze ![]()
Mám 2 dcerky (5 a 3 roky), spí spolu v pokojíčku a „hernu“ mají z každé zbývající místnosti
Taky jsem měla tendence udělat jeden pokoj jako herničku, což vlastně i je, ale stejně si hračky tahají i do obýváku, kuchyně… kam je napadne. „Herna“ ale funguje alespoň jako místo na uklizení všech krámů před spaním ![]()
Naše děti (3 a 5) chtějí být v pokoji spolu, z druhé místnosti jsme zatím udělali hernu. Do budoucna ale počítám, že bude mít každý svůj pokoj, ale myslím, že to bude až za pár let. Takto je to praktické i kvůli uspávání.
Možná by bylo lepší z toho zrcadlového pokojíčku udělat luxusní šatnu, dát si ta všechny hadříky, vyskládat boty do poliček, k tomu velké zrcadlo…
@nico2 Máme rozdíl mezi dětmi necelé 4 roky a mají každý svůj pokojíček, přesně jak píšeš ty, stejné pokojíčky vedle sebe zrcadlově položené. Jsme tak spokojení všichni ![]()
Mladší šla ale do svého pokoje až někdy po roce, do té doby spala s náma v ložnici a vlastně svůj prostor ani nepotřebovala, hrála si v obýváku.
V době, kdy jsme pro ni potřebovali umístění, tak už byl starší předškolák a taky si hrál úplně s jinými hračkami. Měl malinké lego, papírové modely, zkrátka věci, kde chtěl, aby mu do nich malá nelezla. Potřeboval jenom svůj prostor, kde by se mohl zavřít.
Děti od mala teda k hraní oba pokojíčky využívají, ale to zřejmě tím, že máme přízemní byt, nelezeme v rámci bytu do schodů, z kuchyně vidím do jednoho z pokojů, všude máme pár kroků. Teď už jsou větší a hrajou si i spolu, vždycky u jednoho z nich.
Ale uspořádání pokojů jako herny a spací místnosti se mi taky líbí, uvažovala jsem o něm v případě, že by se nám „povedly“ děti s menším věkovým rozdílem. U těch našich už to nešlo, jednak větší rozdíl, jednak klukxholka
Já bych to nehrotila, teprve druhé čekáš, až se narodí, hned nebude potřebovat pokojíček. Ono se to nějak vyvrbí samo ![]()
Máme holky 5 a 7 a každá má svůj pokojíček. Místnosti jsou malé, ale mají tam vše, co potřebují. Původně jsem taky zvažovala ložnici pro holky a hernu, ale takhle je to nakonec lepší.
@https píše:
Možná by bylo lepší z toho zrcadlového pokojíčku udělat luxusní šatnu, dát si ta všechny hadříky, vyskládat boty do poliček, k tomu velké zrcadlo…
Krásnou šatnu mam
@nico2 píše:
Krásnou šatnu mam
V tom případě klidně hernu, ale budeš do ní muset dát i tu televizi a sedačku pro tebe, jinak si tam mrňouskové opravdu hrát nebudou
Možná i nějakou plotýnku by to chtělo ![]()
My bydleli ve 4+kk baraku. Přibylo třetí dítě a už by byl nepoměr 3 děti/ 2 pokoje. Šli jsme do většího. Každý má svůj pokoj.
Zatím jsou mali, tak si průběžně spolu hrají v některém z pokojů.
Ale na spaní mají každý svůj, svůj klid. Skolacka chce si před spanim číst v posteli.
Nejmladsi usne první. Prostřední si ráda zpívá večer. Nikdo nikoho neruší.
A hlavně nám šlo i do budoucna až si budou chtít decka dovest někoho dom (i to přijde) tak jsme schopni poskytnout soukromí.
Nemám teda zatím děti, ale se ségrou jsme měly 15 let jeden společný pokojíček. Ne, že bysme se tam nikdy kvůli něčemu nepohádaly, ale na společné večerní holčičí dýchánky a drbání dlouho do noci vzpomínáme se slzou v oku i po deseti letech… Já bych si připadala ve vlastním pokojíčku hrozně sama…
Ahoj, já měla společný pokoj s téměř o tři roky mladší sestrou asi do 12 let. Pak každá svůj. Myslím si. Že to tak je lepší. Navíc my jsme každá úplně jiná- povahově a tak jsme měly každá svůj klid.
My budeme mít pro 2 děti pokoje 3 - každý bude mít svůj malý a pak společnou hernu, u nás to vzešlo z dispozice, nešlo tam vecpat 2 rovnocené pokoje, aniž by se přes jeden nechodilo do druhého, tak průchozí je herna a za ní 2 malé.
Mám dva kluky (4 a půl a 3 roky ) a každý má svůj velký pokojíček v patře, celý den si většinou hrají s námi v obýváku, kde mají natahanou i většinu hraček. Jen starší už si občas odejde hrát sám do pokojíčku. O společné dětské ložnici a herně jsem uvažovala a dokonce jsme to i před rokem vyzkoušeli. Ale kluci se v noci rušili a navzájem se budili, takže jsme je zase vrátili do svých pokojů. Mají tam „knihovnu“ na hračky, šatní skříň, postel, malou skříňku u postele na knížky a spací mazlíky atd., starší stoleček a židličky, nějaké poličky na obrázky. Myslím, že přijde doba, kdy ocení, že mají každý svůj prostor.