Dvě dcery - dva pokojicky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
391
16.10.16 13:14

Dvě dcery - dva pokojicky

Ahoj všem. Na cestě je druha dcera. Mam chuť hnizdit a zabydlovat :lol: a tak k dotazu. Dcera temer 3,5 roku má svuj pokojíček. Cca 15m. Má tam postel, šatní malou skříň plus nejakou skrinku, malý stolek a regálek na hračky. Většinou si ale stejne hraje v obýváku :roll: do svého pokojíčku šla spavat asi kolem 3/4 roku. V domě hned vedle tohoto pokoje je úplne stejný pokoj, jen zrcadlove otočeny, s kterým se počítá jako s druhým pokojíčkem. A ja nevím…postupne ho vybavovat pro druhou dceru a udělat z něj,,stejný,, pokoj a nebo z jednoho udělat,,hernu,, a deti budou spat v jednom pokoji. Jak to máte vy? Co radíte ze zkušeností? Nejsou to nějak velké pokoje, tak ani nevím jestli ta herna by stala za to. Děkuji všem za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
16.10.16 13:25

Moje děti mají každá svůj velký pokoj, já jako dítě toužila po svém pokoji odjakživa, takže mé děti ho mají. A mají i tu hernu. A kdy myslíš, že mám ty hračky a hrají si? Jo, v obýváku a v kuchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
16.10.16 13:26

@nico2, já vypozoroval, že malé děti si hrají jen tam, kde jsme my (rodiče).
Teprve až jsou starší (5+?), mají chuť hrát si spíš samy.

Když si dáš televizi do té „herny“ a budeš na růžovku a ulici koukat tam, pak si tam děti budou hrát. Jinak jsou to podle mého skromného názoru vyhozené peníze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
16.10.16 13:27

Mám 2 dcerky (5 a 3 roky), spí spolu v pokojíčku a „hernu“ mají z každé zbývající místnosti :mrgreen: Taky jsem měla tendence udělat jeden pokoj jako herničku, což vlastně i je, ale stejně si hračky tahají i do obýváku, kuchyně… kam je napadne. „Herna“ ale funguje alespoň jako místo na uklizení všech krámů před spaním ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
16.10.16 13:30

Naše děti (3 a 5) chtějí být v pokoji spolu, z druhé místnosti jsme zatím udělali hernu. Do budoucna ale počítám, že bude mít každý svůj pokoj, ale myslím, že to bude až za pár let. Takto je to praktické i kvůli uspávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
16.10.16 13:31

Možná by bylo lepší z toho zrcadlového pokojíčku udělat luxusní šatnu, dát si ta všechny hadříky, vyskládat boty do poliček, k tomu velké zrcadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
16.10.16 13:32

@nico2 Máme rozdíl mezi dětmi necelé 4 roky a mají každý svůj pokojíček, přesně jak píšeš ty, stejné pokojíčky vedle sebe zrcadlově položené. Jsme tak spokojení všichni :think:
Mladší šla ale do svého pokoje až někdy po roce, do té doby spala s náma v ložnici a vlastně svůj prostor ani nepotřebovala, hrála si v obýváku.
V době, kdy jsme pro ni potřebovali umístění, tak už byl starší předškolák a taky si hrál úplně s jinými hračkami. Měl malinké lego, papírové modely, zkrátka věci, kde chtěl, aby mu do nich malá nelezla. Potřeboval jenom svůj prostor, kde by se mohl zavřít.
Děti od mala teda k hraní oba pokojíčky využívají, ale to zřejmě tím, že máme přízemní byt, nelezeme v rámci bytu do schodů, z kuchyně vidím do jednoho z pokojů, všude máme pár kroků. Teď už jsou větší a hrajou si i spolu, vždycky u jednoho z nich.
Ale uspořádání pokojů jako herny a spací místnosti se mi taky líbí, uvažovala jsem o něm v případě, že by se nám „povedly“ děti s menším věkovým rozdílem. U těch našich už to nešlo, jednak větší rozdíl, jednak klukxholka
Já bych to nehrotila, teprve druhé čekáš, až se narodí, hned nebude potřebovat pokojíček. Ono se to nějak vyvrbí samo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
16.10.16 13:33

Máme holky 5 a 7 a každá má svůj pokojíček. Místnosti jsou malé, ale mají tam vše, co potřebují. Původně jsem taky zvažovala ložnici pro holky a hernu, ale takhle je to nakonec lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
16.10.16 13:39
@https píše:
Možná by bylo lepší z toho zrcadlového pokojíčku udělat luxusní šatnu, dát si ta všechny hadříky, vyskládat boty do poliček, k tomu velké zrcadlo…

Krásnou šatnu mam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
16.10.16 13:46
@nico2 píše:
Krásnou šatnu mam

V tom případě klidně hernu, ale budeš do ní muset dát i tu televizi a sedačku pro tebe, jinak si tam mrňouskové opravdu hrát nebudou :) Možná i nějakou plotýnku by to chtělo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
16.10.16 13:49

My bydleli ve 4+kk baraku. Přibylo třetí dítě a už by byl nepoměr 3 děti/ 2 pokoje. Šli jsme do většího. Každý má svůj pokoj.
Zatím jsou mali, tak si průběžně spolu hrají v některém z pokojů.
Ale na spaní mají každý svůj, svůj klid. Skolacka chce si před spanim číst v posteli.
Nejmladsi usne první. Prostřední si ráda zpívá večer. Nikdo nikoho neruší.
A hlavně nám šlo i do budoucna až si budou chtít decka dovest někoho dom (i to přijde) tak jsme schopni poskytnout soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
16.10.16 14:11

Nemám teda zatím děti, ale se ségrou jsme měly 15 let jeden společný pokojíček. Ne, že bysme se tam nikdy kvůli něčemu nepohádaly, ale na společné večerní holčičí dýchánky a drbání dlouho do noci vzpomínáme se slzou v oku i po deseti letech… Já bych si připadala ve vlastním pokojíčku hrozně sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
16.10.16 14:12

Ahoj, já měla společný pokoj s téměř o tři roky mladší sestrou asi do 12 let. Pak každá svůj. Myslím si. Že to tak je lepší. Navíc my jsme každá úplně jiná- povahově a tak jsme měly každá svůj klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
16.10.16 14:18

My budeme mít pro 2 děti pokoje 3 - každý bude mít svůj malý a pak společnou hernu, u nás to vzešlo z dispozice, nešlo tam vecpat 2 rovnocené pokoje, aniž by se přes jeden nechodilo do druhého, tak průchozí je herna a za ní 2 malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
16.10.16 14:23

Mám dva kluky (4 a půl a 3 roky ) a každý má svůj velký pokojíček v patře, celý den si většinou hrají s námi v obýváku, kde mají natahanou i většinu hraček. Jen starší už si občas odejde hrát sám do pokojíčku. O společné dětské ložnici a herně jsem uvažovala a dokonce jsme to i před rokem vyzkoušeli. Ale kluci se v noci rušili a navzájem se budili, takže jsme je zase vrátili do svých pokojů. Mají tam „knihovnu“ na hračky, šatní skříň, postel, malou skříňku u postele na knížky a spací mazlíky atd., starší stoleček a židličky, nějaké poličky na obrázky. Myslím, že přijde doba, kdy ocení, že mají každý svůj prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný