Dvě děti a hračky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
25.6.13 15:01

Děckám říkáme, že mají hračky společné, třeba od dědy dostávají plyšáky (že máme sbírku plyšáků doma) a každá třeba dostala kočku nebo psa plyšového jen třeba v odstínu se lyší, starší si pamatuje co je její a která je sestry, ale mladší si to ještě nepamatuje a tak se často o ně škubou. Většinou si to, ale vyřeší mezi sebou, že starší ji řekne tahle kočka je moje, ty máš tady svoji a je klid. Takových plyšáků mají 2× teď hodně, že děda tak pořizuje 2× ale ostatní hračky mají společné a ty musí půjčovat.

Holky totiž chtějí mít vše stejné, menší 21měs. je jedno, že některé hračky jsou až pro starší děti a zajímají ji právě ty co má 5letá ségra.
Takže teď u nás největší boj je o prstýnky Hello Kitty, čelenky, sponky a všechno na parádu co už zajímá starší, tak musí mít i malá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.6.13 16:37
@Lama Lama píše:
Kdesi jsem četla, že každá hračka má mít svého majitele. Tak se toho držím. Měla jsem problém s přechodem majetku od jednoho k druhému. Teď to řeím tak, ta staršímu obvykle pořídíme něco nového, že je to pro velké dět, ale podmínim to právě darováním nějaké hračky pro mimina mladší. Vcelku to klape. Společnéé maj jen lego. Teda každý dostal nějakou sadu, je to smíchané, tak je to obou. V majetku jsou jen postavené stavby. Půjčovat hračky nenutím. Ale stále dokola vysvětluju, že je to pro ně výhodné. Protože když jednou půjčí on, bude si zas on moc půjčit druhého. Jediné, proti čemu zasahuji je takové to hamty hamty, nepůjčím nic, všechno je moje, všechno seberu. To už dost důrazně domlouvám a většinou pak pod nátlakem ( že nepůjčím ani já svojí televizi na koukání pohádek :twisted: ) domluvím, že půjčí alespoň něco. Konkrétní hračky ale půjčovat nmusí, pokud je to nějaké momentální hitovka, oblíbená věc, bojí se zničení…

je to logicky, tohle chci asi taky…to darovani starsi hracky za novou je dobrej napad, to zkusim.

a pujcovani televize - u nas meho notebooku je taky dobrej napad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.6.13 16:40

Jinak ja jsem ze tri sourozencu a beda jak nebyl darek stejnej…rozdilna barva se dala snest, ale beda jak to bylo neco diametralne odlisneho :mrgreen:

ja jen myslela, ze kdyz jsou jeste tak mali, ze to bude snazsi :mrgreen:

choditko dvakrat samo kupovat nebudu, tohle nas teda stalo 4 euro, tak leda ze bych za podobnou cenu sehnala neco podobne hraciho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.6.13 16:43

@Gladys :mrgreen:

u nas jsou boje i o cestovni postylku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.6.13 20:57
@suik píše:
@Gladys :mrgreen:u nas jsou boje i o cestovni postylku

U nás zas o flašky jupíka :zed: přitom jedna má z obrázkem jablka a druhá jahodu, no já to vždycky, když doplňuji pití popletu to a dám jím flašky opačně a pak je boj :mrgreen: a příští rok do toho zamotáme třetí flašku :pankac:, to už budu úplně ztracená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
25.6.13 23:21

U nás je to taky bojovka. Nejstarší holka(8) si nutně potřebuje vyzkoušet všechny hračky co mají kluci(3 a 1) a je jedno, jestli jsou po ní, nebo nový. Marně jí vysvětluju, že už je na ně velká a svoje holčičí hračky pro větší slečny pujčovat obvykle nechce. Prostřední nejmenšímu taky ledacos bere, ale miminkovský hračky už ani ne. Problém je nejčastějc v tom, že mimín si chce hrát s tím co má starší brácha a to je pak křik. Ale když se do toho vložím a prostřednímu vysvětlím, že nemá bejt hamoun a něco pučit, tak většinou pučí, ale zachvilku jsme v tom nanovo, protože mimín chce něco dalšího a brácha mu pro změnu cpe zpátky věc už pujčenou a tak pořád dokola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin