Dvě děti rychle po sobě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11529
1.5.10 09:18

dvě děti rychle po sobě?

Ráda bych se Vás chtěla zeptat, jaké to je, mít dvě děti po sobě, aby jedno mělo rok a půl a narodilo se Vám druhé…dá se to zvládat? asi záleží, jaké ty miminka jsou, ale i tak…máme 8 měsíčního Toníka a začínáme se pokoušet o druhé…moc bych si to přála, ale mám obavy, jestli se to povede hned, tak to bude asi ze začátku těžké, ale zase mám strach, aby se to vůbec povedlo a neměli třeba nějaké problémy… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30300
1.5.10 09:53

Sestřence se povedlo mít takto tři děti. Starší holčinu a pak dvojčata. Ze začátku to byl záhul, ale jak se dokázaly obléknout a najíst tak už je to celkem pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
1.5.10 10:01

kAMARÁDKA OTĚHOTNĚLA 3 MĚSÍCE PO PORODU :roll: TAKŽE MALÝ BYL rOK A NARODIL SE JÍ BRÁŠKA … TAKŽE MAJÍ DOMA POMALU DVOJČATA A MYSLÍM,ŽE JE TO PĚKNEJ ZÁHUL JÁ BYCH DOTOHO NEŠLA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
1.5.10 10:06
Aspera píše:
Sestřence se povedlo mít takto tři děti. Starší holčinu a pak dvojčata. Ze začátku to byl záhul, ale jak se dokázaly obléknout a najíst tak už je to celkem pohoda.

No to je docela dlouhá doba, od té doby, co se narodí, do té doby, co jsou schopné se sami najíst a oblíct :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
1.5.10 10:06

Sestřenici se také podařilo otěhotnět 3 měsíce po porodu (jedna zapomenutá pilulka), prý to bylo těžší (ale co mají říkat dvojčecí mámy že?), ale prý je to lepší a neměnila by.
My se chceme pokusit o druhé až bude malé tak rok a půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
1.5.10 10:07

A tady je určitě spousta rad a tipů, jak to zvládnout :wink:
 https://www.emimino.cz/…adate-32418/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
1.5.10 10:15

Ahoj, myslim, ze treba dvojcata jsou ze zacatku zahul, ale po trech mesicich je fajn, ze obe deti delaji totez, myslim, ze jedno nebeha kolem a neslape na miminko a podobne. Ja mam kluky 16 mesicu od sebe, a zatim je to v pohode, jenze mladsi je opravdu hodne hodny miminko, nevim o nem. Blby je to pro me treba na manipulaci - ze tretiho patra a zpatky, vetsi schody nedava, takze taham vlastne dve deti v naruci a nekdy jeste batoh s nakupem. Ale da se to i presto ze mam krom polovicky rodinu daleko, takze nikoho na hlidani. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
1.5.10 10:18

Nu moje sestra má děti od sebe rok a tři měsíce. Je to záhul a kdyby neměla manžela doma, tak každá procházka, každá cesta k lékaři je prostě problém. Podstatné je mít dvojkočár,ale s tím se člověk nedostane všude a třeba ho zvedat do vlaku je problém.
Já mám děti od sebe 2 roky 1 měsíc 1 den a myslím,že i tak je to dost těžké, ale pro děti akorát.Taky jsem měla obavy, jak dlouho nám bude trvat „výroba“ sourozence a nakonec se to podařilo hned napoprvé. U prvního jsme „vyráběli“ něco přes rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
1.5.10 10:37

Já bych jen chtěla dodat, že teď plánujeme přírůstek a dvoj kočár neplánuju. Nosím v manduce a šátku, dítě bude zkrátka hodně nošené, o kočár (jde do úplného lehu) se postřídají.

Myslím, že to bude mnojem snažší i na manipulaci se vším, dítko nebudu muset nějak navlíkat, stačí návleky na nohy, čepička a šup do šátku a pod mikinu.

Takže maminkám skorodvojčat bych teoreticky doporučila nošení, protože je to mnohem praktičtější.
I nakojit se dá v šátku a člověku zůstanou ruce volné i při kojení, to považuju za velké plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
1.5.10 10:50

cicinka ja bych si to s miminkem v satku umela predstavit max do obchodu nebo k doktorovi, ale treba s vetsim do parku nebo na hriste, to ne. ono se blbe hraje fotbal nebo chyta na klouzacce s miminkem na brise. Nebo aspon teda me. Nebo teda s uplnym miminkem treba jo, ale s sestikilovim dorostencem uz ne. Ja sem koupila kocarek, tandem P&T a nemuzu si stezovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
1.5.10 10:52

mám pocit, že dvojčata jsou míň náročná než dvě děti brzo po sobě. Právě z toho důvodu, že dvojčata dělají vše tak nějak zároveń, myslím vývojově - baví je stejné věci, stejné hračky, stejné činnosti. Určitě ze začátku je to s nima náročnější, ale pak zase jednodušší.

co se dvojkočárku či nošení týče. Kočár bych nezatracovala. Prvního jsem nosila hooodně. Teď u druhýho jsem ráda, že je v kočárku a já můžu pobíhat za starším kolem průlezek a na pískovišti a tak. A na přesuny - my teda máme skejtík. Ale zase - když chce starší pochovat, jsem ráda, že mám volné ruce a tělo :lol:

a ještě doplním - taky s sebou nosím víc věcí, tepláky na převlečení (kdyby byla nehoda), jídlo, mikču, kdyby se ochladilo, plínky pro mladšího, pití, bábovky na písek… Jsem ráda, že to vezu v košíku pod kočárem a ne v batohu na zádech (by se to tam asi ani nevešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
1.5.10 11:09

Ahoj,

mam holky 17 mesicu od sebe a jsem rada, ze jsme se tak rozhodli. I kdyz by byl vyhodnejsi jeste mensi rozdil. Takhle mi vyslo obdobi nevolnosti a zacatek prikrmu a nebyla jsem schopna dceru nakrmit.

Prvni rok byl celkem OK, jen to sestinedeli nez jsme vyladily organizaci jsem silela.

Od roku do dvou let mladsi cacory - hotove peklo…dve deti v obdobi vzdoru byly pro me nervy docela zatez.

Od dvou let mladsi - absolutni pohoda. Hrajou si spolu, maminku potrebuji jen na jidlo a obcasnou pomoc. Mam dve holky, takze maji spolecne zajmy a neudelaji bez sebe ani krok. Navic uz jsou tento rok obe dve ve skolce. Za mne, doporucuji!!!

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
1.5.10 11:12

Tak já plánuju brzký přesun na záda :nevim: Ale ani návštěvu hřiště bych neviděla jako nereálnou s dítětem na břiše. Když je dobře navázané, hlava dobře zajištěná, tak se člověk může i předklánět, i malý mimino se dá navázat na bok. Záleží na samostatnosti a šikovnosti staršího.

Jako jedinou věc, co vidím na kočáru, je právě ten úložný prostor. Ale na to nepotřebuju dvojkočár.

Je to samozřejmě o preferencích a taky o zkušenostech, zatím jen pustě teoretizuju. :lol:

a to nošení jsem právě myslela hlavně na ty pochůzky, na snesení dětí ze schodů, mhd, úřady, nákupy. A na hřišti monokočár do lehu, při nějakých divočejších akcích do něj odložit mladší a pak zase použít na starší, když třeba přebaluju, tak ho tam upoutat, aby nemohl zdrhnout.

Akorát budu muset potom na to nošení na zádech vyvinout nějaký batoh na břicho, abych tam vše poskládala. :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
1.5.10 11:34

j.s., píšu z vlastní zkušenosti, děti jsou od sebe 18 měs a 3 dny :-)
podle mně je dobrý věkový rozdíl 1,5 - 2 roky. je to záhul každopádně :jazyk: ale čekala jsem i větší hrůzu :zed:

Roční rozdíl je podle mně malý, dítě ještě nic moc neumí. Ale to už stejně nestihneš :mrgreen:
Filip v 18 měs zvládnul sníst druhé jídlo sám, s polévkou jsem pomáhala, chodil docela dobře (a taky když už jsi těhotná tak se ho snažíš přivyknout na to co ho čeká…), bydlíme v 5. patře bez výtahu, v roce a půl už zvládal celé schodiště sám za ručku (uplácela jsem jak se dalo…), před narozením jsme trénovali chození vedle kočárku. Evinka byla výborné mimi, krásně baštila i spala, žádný problém. většinou jí stačilo koukat na bráchu jak si hraje, on jí i ukazoval hračky, dělal opičky. něměli jsme žádné žárlivostní scény, naštěstí. pořídila jsem dvoukočár, teď ho už ale moc nepoužíváme, Filip už stejně do kočáru moc nechce (2 a 1/4 roku), snad koupím stupátko za kočár. Od půlroku mimina je to náročnější, Evina začala lézt a všude za bráchou, bere mu hračky, zbaští co najde na zemi, hůř se to hlídá než u prvního ale co už… s Evinou si zas nemusím tolik hrát, pořád preferuje motat se kolem Filipa.
veřím, že to půjde k lepšímu, Filip je stále samostatnější, obleče se sám (kromě ponožek), nají se prakticky sám, Evince neubližuje, umí si říct co potřebuje. je to síce těžké, ale skvělé (hlavně když je spolu vidím, mají se fakt rádi), můžu doporučit! :palec:
tak ať se vám zadaří! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
1.5.10 11:36

já mám kluky 20 měsíců po sobě a bez dvojkočárku bych to nezvládla. teď už je to lepší, ale po narození chtěl Robik pořád do kočáru. Navíc na nošení moc nejsem. Mám Phil adn Teds vibe a není velký, vejdu se s ním všude. Navíc běhat za Robikem když jede na motorce nebo na kole s druhým v šátku to bych nedala. i tak je to náročné dost.

člověk si to musí zorganizovat. navíc je sice hezké, když se druhé dítko umí najíst, ale Robik se teda sám neobléká a často chce taky krmit, když krmím malého.
ale zvládnout se to dá, chce to nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin