Dvě děti rychle po sobě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11529
1.5.10 11:45

moc vám děkuji za infa…
asi to stejně nechám na náhodě a pak budu řešit věci operativně, snad neskončím někde v léčebně 8-o
malý měl hned po narození koliku a pak rostl zub a myslím, že máme docela dobrou školu i manžel…takže uvidíme..
když vidím, jak rychle to utíká s Toníkem, příjde mi, že jsem rodila včera a ono už to miminečko lozí a dělá čurbes…tak si říkám, že i s tím druhým to uteče tak rychle a pak si spolu snad budou hrát a bude to super..snad nejsem moc naivní :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
1.5.10 11:50

j.s. Hele, bud pripravena na nejhorsi a pak uz muzes bejt jenom mile prekvapena :lol: Muj prvni byl urvan od miminka, jidle mu dela problemy jeste ted - je to pro nej ztrata casu a je to podes zvedavej. Takze sem byla pripravena ze druhej bude to samy, ale doufala sem v hodny miminko. A ono mi to zatim vychazi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
1.5.10 14:17

Ahojky,

docela dobře se tu rozběhla diskuze, na kterou už někdo dával odkaz https://www.emimino.cz/…ankovani/25/

Já mám kluky od sebe 17,5 měs. Byla jsem připravená na nejhorší a nakonec to docela jde. Člověk si prostě přivykne. I když Honzík byl mnohem klidnější miminko. Matýsek moc nespí a navíc je to taková přísavka, co se chce stále nosit. Dvojkočár mám, ale teď celou zimu jsem ho nepoužívala a vytáhnu ho až na léto na výlety.. Jen tedy doufám, že už Matýsek začne sedět, protože mám Phil Teds a Matýsek je větší a tudíž už potřebuji tu variantu pro dvě sedící. Svojí fyzičku jsem trénovala už v těhotenství, protože Honzík začal chodit až někdy v 15ti měsících… tj. chvilku před porodem. Do té doby jsem ho neustále nosila a v posledním měsíci za ním běhala a sbírala ze země.

Prostě myslím, že se to fakt zvládnout dá.. a to i v případě, že nemáme žádnou hlídací babičku anebo jinou pomoc na obzoru. Zvládám s nimi i velké nákupy, společné doktory, ze začátku i plavčo se starším a teď společné kurzy v Yamaha škole. Třeba ty nákupy mi dříve přišly náročné i s jedním dítětem.. Člověk nějak posouvá své hranice :mrgreen: … a taky u druhého dítěte už méně věcí řeší a o všem tolik nepřemýšlí, protože už to má „najeté“. Je to - jak se říká - v jedněch plenách. Teď trochu začínáme řešit žárlivost, ale ze začátku si tohle Honzík vůbec neuvědomoval. Když je vidím spolu, tak nelituji. A samozřejmě, že děti blízko po sobě neznamená, že si budou automaticky rozumět.. Ale určitě je bude spojovat alespoň to, že k sobě mají blízko věkově. I pro společné aktivity je to praktické.. Jen to tedy všechno hrozně rychle utíká.. a doma žádné miminko.. :-(

Tak hodně štěstí! :palec:

PS: Je to dobrá hubnoucí kůra… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
1.5.10 14:21

ahoj mám děti 2roky a 2 dny od sebe ,měla jsaem to štěstí ,že prvorozená v době narození druhé byla natolik smaostatná, že chodila na WC sama sama se strojila a byla trpělivá ,když jsem kojila,ale i tak to byl záhul, plánujeme ještě jedno,ale to jsme o rok odložily,aby to bylo více v pohodě.
Jinak je lepší mít dvojčata jak děti rok od sebe, to mi v okolí potvrdilo hodně maminek! takže přeji hodně štěstí !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
1.5.10 14:26

Sice nemám srovnání :) ale taky bych řekla, že jsou míň náročný dvojčata než dvě různě starý děti. Právě proto nechápu, proč mě při každém nákupu zastaví minimálně tři starší paní a říkají „Jé dvojčata… to musí být ale práce co?“ a přitom matkám s různě starými dětmi nic takového neříkají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
1.5.10 17:18

Elik A to me to rikaj. Ale s dvojcatama je vic prace, ale stema blizko u sebe taky. S jednim jeto „brnkacka“, ale to ocenuju az ted. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.5.10 17:32

Ahoj, tak my máme děti od sebe 19, 15, 17 a 20 měsíců :wink:
Jasně, že se to dá zvládnout :wink: První dítko nastavilo laťku hodně vysoko :wink: Tím chci říct, že vím, co to je věčně řvoucí, nespokojené dítě, které trpí na koliky do půl roku 8-o Ačkoli bylo druhé dítko plánované, přesto ke konci těhotenství začal hlodat červíček pochybností, co když bude druhé stjné jako to první a jak to vlastně zvládnu :-? Nakonec to dobře dopadlo, druhé dítko bylo daleko víc v pohodě, krom toho spoustu věcí víš od prvního, takže tě jen tak něco nepřekvapí :wink:
Tak přeju, ať se brzo zadaří a určitě vše zvládneš. I když je to někdy malinko na palici :wink:

Elik, mně to taky lidi říkají, kolik to musí být okolo děti práce :wink: (to mi říkali i dvou dětí, teď při pěti ani nemluvím :lol: )Teda, prvně se ptají, jestli jsou všechny děti moje a pak jestli mám hlídání :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
1.5.10 20:29

děti

ještě jednou děkuji za Vaše příspěvky…
Já mám právě kolem sebe maminy, které to vyloženě plánují, jak jím končí mateřská, tj. do tří let věku dítěte počít…příjde mi, že jim to vychází snad na měsíc… 8-o
a k dvojčatům..mám známou maminu, má filípka, a kterému bylo rok a půl, porodila dvojčátka terezku a klárku, a jak jsem s ní mluvila, říkala, že má s dvojčátkama méně práce, než s filípkem,…za 1) nekojí a za 2) holky jsou prý hodnější a samostatnější…
fragola:trochu jsi mi vyrazila dech…co tady vlastně řeším… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
1.5.10 21:08
fragola píše:
Ahoj, tak my máme děti od sebe 19, 15, 17 a 20 měsíců :wink:

:)) super :) gratuluju, to se dneska hned tak nevidí, pět dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
1.5.10 23:31

j.s. My to taky planovali, ale tady je materska do 9-ti mesicu veku ditete, takze sme si museli pospisit a stejne nam to o tri mesice nevyslo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
4.5.10 11:32

Dobrý den, právě se pročítám příspěvky na e mimču…mám 13ti měsíční klárku a nyní to vypadá, že je další mimi na cestě. znamenalo by to, že budou 22 měsíců ode sebe…připadá mi skvělé, že si spolu děti vyhrají,ale chtěla bych znát i názor zkušené mamči skorodvojčat, jak je to s kočárkem a spaním atd.....
děkuji moc moc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
4.5.10 12:14

anickakyticka to zalezi na tom, jaky jsou deti. Ja dam nejdriv spat starsiho a az kdyz usne tak dam spat i malyho. V noci starsiho kojeni nebudi, ono nebudi ani tatinka :lol: Kocarek mame tandem, Mates jeste nejaky dalky neda, hlavne kdyz jdeme nekam na cas, navic kdyz sem u doktora s mladsim, tak starsiho priksiruju do kocarku aby nebehal a nesmejdil po ordinaci. Ale je to fakt o detech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
4.5.10 12:42

Anicko, spani ze zacatku nebyl problem, mimi spalo kdekoliv a kdykoliv, je fakt, ze jsme nabehli na nejaky rezim az kolem 4-6 mesicu… pres den pak mimi spalo pred obedem a pak pozdeji odpoledne, starsi spaval hned po obede, takze se v pokojicku akurat prostridali. vecer stejne jako IMI, nejdriv ulozim starsiho, pak mladsi. taky jsme poridili tandem, nelituji, ale pomalu ho posleme dal, starsimu je 2 a 1/4 roku a uz v kocarku vetsinou nechce… takze nevim, u 2 leteho rozdilu bych uz ja osobne tandem nekupovala, spis stupatko… ale to taky zavisi, jak bude dcerka zvykla behat sama… podle mne pockej skoro az do porodu, jenom si vyhlidni a pak podle stavu chuze kup nebo nekup…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
11.5.10 07:19

Ahojky tak mi budeme mít taky děti 19m od sebe, už mám tendem zamluvenej a v sobotu si pro něj pojedu. je za skvělou cenu tak to nechci prošvihnout a pak nakupovat na poslední chvíli za draho. Mimi nám totiž vyjde na zimu a se stupátkem by sme to na vesnici nedali, takže toť můj názor o kočáru.
Pak ještě názor k šátkování, dobrá věc, když doma vaříš a nemusíš mít oči na šťopkách aby ti starší někam nepadlo ale venku si to taky nedovedu představit. Mám kamarádku co měla šátek i kočár a spíš když byli venku tak malá byla v kočáře, a to je kamarádka akční, ale taky malou nechala rači vklidu v kočáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
11.5.10 10:46

Jo a holky ty stupatka ke kocarkum, oni delaj i stupatko-sedatka, to se mi zda jeste lepsi, po zime, az bude mladsimu rok, pujde tandem asi taky do sveta a koupim obyc golfky a tohle stupatko-sedatko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin