Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Včera jsem byla na odběr krve HCG 61000 jedna laboratoř a dnes mi v jiné laboratoři vyšlo 56800. Myslíte že je možný rozdíl kvůli rozdílným laboratořím nebo mám pokles přirovnávat něčemu špatnému? Je to rozdíl skoro 4000 HCG za 24 h. dekuji
A důvod dvou laboratoří byl jaký?
Jinak počítám, že s těmahle hodnotama už budeš ve vyšším týdnu a tam to může normálně kolísat. Nebo prostě jiná metodika měření, každá laborka má z toho důvodu trochu jiné referenční hodnoty. V těchhle hodnotách už je vypovídající hlavně ultrazvuk, hladina hCG nemá moc smysl.
Tak včera test u lékaře v jeho laboratoří jak píšu v jiné diskusi zbytečný stres že mi vyšlo 1000 HCG tak jsem si dnes zašla jako samoplatce do nemocnice a tam vyšlo těch 56800.. tak to volám sestře na gyndu a ta že se spletli včera a že mě ráno nechtěla budit tak ani nevolala..
Aha, já si tě nespárovala. V tom případě bych neřešila, vyčkala do dalšího ultrazvuku a uvidíš.
No gyndar mě zas posílá ve čtvrtek na krev nevím k čemu to je.. kdyby radši ve čtvrtek udělal ultrazvuk… Ten mi bude dělat nejspíš v pondělní ráno až…už bych chtěla mít potvrzené srdíčko.
Vždy by se měly porovnávat výsledky z jedné laboratoře. Dvě různé laboratoře můžou mít jinak nakalibrované přístroje, používat jinou metodiku… tohle je rozdíl do 10 %, to je dost pravděpodobné, ze je způsobeno vyšetřením ve dvou různých labinách.
@Ellanka píše:
Ahoj. Včera jsem byla na odběr krve HCG 61000 jedna laboratoř a dnes mi v jiné laboratoři vyšlo 56800. Myslíte že je možný rozdíl kvůli rozdílným laboratořím nebo mám pokles přirovnávat něčemu špatnému? Je to rozdíl skoro 4000 HCG za 24 h. dekuji