Dvě ovulace 4 dny po sobě

377
28.10.12 12:21

Dvě ovulace 4 dny po sobě

Ahoj,
v úterý jsem byla na folikulometrii, folikul měl 16mm. ve čtvrtek jsem si píchla prygnyl a v sobotu šla na IUI. Folikul už byl prasklý ale byl tam ještě jeden na druhém vaječníku, který měl 17mm. Doktorka říkala, že asi ještě praskne a že mám místo hned v neděli začít brát utrogestan až ve středu. Chtěla jsem se zeptat, zda je to vůbec možné mít dvě ovulace v jednom cyklu 4 dny po sobě? Myslela jsem, že po první ovulaci stoupne progesteron který zabrání případné další ovulaci. Nebo k prasknutí folikulu může přispět ještě zbytkový pregyl, který jsem si píchla ve čtvrtek? A nemůže ta druhá ovulace nějak ovlivnit vajíčko z první ovulace, které bylo možná oplodněno při IUI? Jako že by třeba zaniklo, neuchytilo se apod.? Nemáte s tím někdo zkušenosti? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3832
28.10.12 12:31

Prostě se tělo občas „zblázní“ a vypustí dvě vajíčka, tak vznikají dvojvaječná dvojčata :)
A podle mě, když máš dvě vajíčka, tak je vyšší šance otěhotnět i při IUI, tak bych se s tím asi nestresovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
28.10.12 12:33

Ale myslela jsem, že když se uvolní dvě vajíčka ze kterých jsou dvojvaječná dvojčata, tak se uvolní najednou, nebo aspoň nějak podobně, ale 4 dny mi přijde hodně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
28.10.12 12:40

@Karko minule som presne toto riesila, meriam bt a v dvoch cykloch sa mi stalo ze to vyzeralo na dve ovulacie s rozdielom 5 dni- kamoska takto cakaja dvojicky, gestacny vek bol rozdielny o tyzden.

nie je to uplne bezne, ale stat sa to moze :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
28.10.12 13:00

No tak to jsem zvědavá, co z toho bude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
28.10.12 13:01

@soldi a jak to vypadalo na grafu? Ty dvě ovulace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
28.10.12 13:07

@Karko ak z toho nebudu dve, tak aspon jedno :srdce:

nemam to ziadno potvrdene, ale prebiehalo to tak, ze klasicky pozitivny ovulacny test, narast teploty, o par dni kopec plodneho hlienu, krcok uplne dokoran, mierny pokles teploty a nasledny mensi narast teploty.
hlavny dovod, preco si myslim, ze bola druha ovulacia je predlzenie lutealnej fazy. normalne mam 13 dni, v oboch tychto cykloch sa mi predlzila LF o rovnaky pocet dni, o kolko prisla druha ovulacia :)

http://www.modrykonik.sk/…ty/10647395/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
28.10.12 13:11

Ty jo, to je zajímavé. Jsem zvědavá, jestli to budu mít podobně. A utrogestan mám začít brát až ve středu, po předpokládané druhé ovulaci, snad to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
28.10.12 13:31
@Karko píše:
Ale myslela jsem, že když se uvolní dvě vajíčka ze kterých jsou dvojvaječná dvojčata, tak se uvolní najednou, nebo aspoň nějak podobně, ale 4 dny mi přijde hodně :D

ne ne, nemusí se uvolnit najednou, vlastně je malá pravděpodobnost, že se uvolní v jeden okamžik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
28.10.12 14:06

@eshta vacsinou prasknu v priebehu 24 hodin, rozdiel niekolko dni je skutocne raritne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
28.10.12 14:20
@soldi píše:
@eshta vacsinou prasknu v priebehu 24 hodin, rozdiel niekolko dni je skutocne raritne :D

no asi ano, asi je určitě tento příklad častější :)
ale ono taky kolik je těch ovulací sldovaných, častější to může být víc než si myslíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
28.10.12 14:27

@eshta nedavno som citala jednu pomerne kontroverznu anglicku studiu, v ktorej sa tvrdilo, ze zeny bezne ovuluju viackrat za cyklus. ale bolo to robene na pomerne malej vzorke, tak neviem nakolko to je hodnoverne :think:

kazdopadne poznam dost dievcat co su sledovane na folikulometrii a dva foliky prasknute v rozmedzi niekolkych dni su aj v tychto pripadoch ojedinele :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
28.10.12 14:32

@soldi žádnou studii jsem nečetla, ale také si myslím, že to bude asi pravděpodobnější ;)
také asi bude hrát roli, zda jde o stimulovaný či nestimulovaný cyklus, pregnyl apod :)
Studie na velkém množství žen by byla možná zajímavá. Zvlášť u těch, které počnou přirozeně bez stimulace a těhotenství je dvojčetné dvojvaječné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.13 11:15

Je to pozitivní OVU test či ne?

Ahoj,

chtěla jsem se zeptat, jak by jste posoudily test na fotce. Je pozitivní či ne?

Jsem dnes 13. den a mívám ovulaci okolo 20 dne. Minulý měsíc 21. den. Jen tak náhodou jsem si dnes test udělala, protože – čípek otevřený měkký a hlen bílkový. Bazálka zatím nestoupla. Je mi to divné.
Mívám okolo toho 13. dne čípek měkčí a otevřený, ale ovu testy negativní a teď toto… Nechápu…

Mám od 4. dne po ovulaci začít brát Duphaston na podporu případného otěhotnění (mám nedostatek progesteronu)

Tak nevím zda brát za 3 dny ted nebo co jako…

díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.13 11:16

Tady je fotka…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat