Dvě sestry - stejné jméno?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.8.12 11:24

Dvě sestry - stejné jméno?

Ahoj,

mám takový zvláštní dotaz :)
Abych Vám nastínila situaci. Manžel má s předchozího vztahu dceru, matka několik let dělala vše proto aby jejich krásný vztah zničila, konečně se ji to podařilo, už skoro rok u nás dcera nebyla. Při poslední snaze o kontakt dala jasně najevo, že o nás nestojí.

S mužem už máme jedno dítě a ted se začínáme snažit o další. Včera jsme se bavili o jménech a moc se nám líbí jméno jeho první dcery, pry by ho rád dal, pokud by to byla holčička. Ale ne z toho důvodu, že by mu měla nahrazovat „ztracenou“ dceru, prostě se mu moc líbí. Mě se taky líbí, neměla bych problém s tím, že se tak jmenuje jeho první dcera(kterou jsem vzala absolutně za vlastní, takže vztah byl krásný). Ale není to hloupé? Nebude nás mít okolí za zoufalce, kteří si tím něco kompenzují?

Co si o tom myslíte? Dali byste dítěti v tomto případě stejné jméno?

Omlouvám se za anonym, ale raději…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
151
22.8.12 11:26

Dala, ale taky bych manželovu dceru upozornila a vysvětlila jí to. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
22.8.12 11:27

Takk pokud se vám líbí, tak ho dejte, popřípadně ho muze to zakladový trošku poupravit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
22.8.12 11:28

Vzdycky se najde nekdo, kdo te pomluvi kdyz bude chtit… Ja na tom nevidim nic spatneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
22.8.12 11:29
@mj-celka píše:
Dala, ale taky bych manželovu dceru upozornila a vysvětlila jí to. ;)

To je pravda, aby si pak první dcerka nemyslela, že ji miminko nahrazuje… :nevim: I když by to tak samozřejmě nebylo… Já bych se bála hlavně reakce dcerky než okolí a možná kvůli ní bych vybrala jméno jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.12 11:30

@mj-celka - No ono ji upozornit nejde. Je ji 6, je plně pod vlivem matky, za posledního třičtvrte roku jsme s ní nebyli v kontaktu blíž jak na 200 m. Odmítá se s náma bavit. Takže vysvětlování by asi neklaplo :?

@tumpach :) taky mě to napadlo, ale když mě se ty poupravené podoby moc nelíbí. Ale budem nad tím ještě uvažovat, času dost :)

• Citovat
  • Upravit
zichisek
22.8.12 11:30

NA okolí bych se vůbec neohlíželoa. Mě osobně to ale přijde divné. Nedokážu si představit dát dítěti jméno, které už v té rodině někdo má, navíc někdo tak blízký. Třeba se dá otec s dcerou zase dohromady a pojedete někam společně a to je potom na palici.

• Citovat
  • Upravit
12154
22.8.12 11:31
@Anonymní píše:
Ahoj,

mám takový zvláštní dotaz :)
Abych Vám nastínila situaci. Manžel má s předchozího vztahu dceru, matka několik let dělala vše proto aby jejich krásný vztah zničila, konečně se ji to podařilo, už skoro rok u nás dcera nebyla. Při poslední snaze o kontakt dala jasně najevo, že o nás nestojí.

S mužem už máme jedno dítě a ted se začínáme snažit o další. Včera jsme se bavili o jménech a moc se nám líbí jméno jeho první dcery, pry by ho rád dal, pokud by to byla holčička. Ale ne z toho důvodu, že by mu měla nahrazovat „ztracenou“ dceru, prostě se mu moc líbí. Mě se taky líbí, neměla bych problém s tím, že se tak jmenuje jeho první dcera(kterou jsem vzala absolutně za vlastní, takže vztah byl krásný). Ale není to hloupé? Nebude nás mít okolí za zoufalce, kteří si tím něco kompenzují?

Co si o tom myslíte? Dali byste dítěti v tomto případě stejné jméno?

Omlouvám se za anonym, ale raději…

Jestli dáte stejné jméno, budete mít v rodině dvě stejná jména s jedním příjmením. Bude to jen a jen vaše věc.
Já osobně bych ale nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.12 11:31

@Maddlen To mě právě taky napadlo, aby si potom naše dcerka nemyslela, že nahrazuje sestru

• Citovat
  • Upravit
151
22.8.12 11:33

Aha, já jsem právě myslela, že je v pubertě, když s vama neni v kontaktu. Normálně to jméno, dejte, neohlížejte se na nikoho, na vás se taky neohlíží. Manželova dcera z toho za pár let vybuble.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
22.8.12 11:34

Upřímně by mě to ani nenapadlo, nedala bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
22.8.12 11:35
@Anonymní píše:
@Maddlen To mě právě taky napadlo, aby si potom naše dcerka nemyslela, že nahrazuje sestru

Jo, to je taky pravda - já jsem to ale původně myslela na tu starší, z prvního vztahu - aby se necítila dotčená aona, že její místo u tatínka zabral někdo jiný a ještě se stejně jmenuje… (Aby pak nenabyla dojmu, že tím pádem ji tatínek už vůbec nepotřebuje… určitě ho má ráda, i když se nestýkají.) - ale i tak jako jsi psala Ty je to možné brát. Nevím no… dětská duše je citlivá a jestli je starčí dcerky maminka taková jak píšeš… aby ji nepřiživovala v tom, že ji vaše společné miminko od tatínka vytěsnilo - snad mi rozumíš, píšu jak ponocný, ale snad je to pochopitelné.

Příspěvek upraven 22.08.12 v 11:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
22.8.12 11:36

A jde to vůbec? Podle zákona 2 žijící sourozenci nemají mít stejné jméno :think:
Je otázka jestli to platí i pro sourozence, co mají stejného jen jednoho rodiče.

• Citovat
  • Upravit
880
22.8.12 11:37

Nedala, a příjde mi to hodně divné. A to jsem docela tolerantní člověk :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
22.8.12 11:37

Nejsem si tím jistá, ale není náhodou zakázáno dát sourozenci stejné jméno, byť mají jinou matku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin