Má sestra je lesbička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56
17.8.12 08:05

Má sestra je lesbička

Ahojte, nepotřebuji snad ani pomoc, ale spíš se vypsat nebo podporu. Mám mladší sestru (35 let). Nemůžu říct, že bychom si nerozuměly, ale spíš jsme se dřív míjely, takže žedné velké kámošky. Já se ve 20 letech vdávala a žila si svůj život, ona po maturitě odjela pracovat do Anglie, zůstala tam 10 let a před pěti lety se vrátila. Rodiče už mají k 70-ti, tak začaly ty obvyklé, kdy se vdáš a co vnoučata. Docela ten tlak asi i od okolí zesílil, tak před týdnem přijala k nám, že teda to řekne nám, je to jednodušší než rodičům, aby aspoň od nás měla pokoj. Prý má už 3 roky přítelkyni, nebydlí spolu, mají byt vedle sebe, tají to i před sousedy, ale rodiče přítelkyně to ví a nemají s tím problém. Proč nám to ale řekla. Prý chtějí s přítelkyní dítě - každá a nejdříve zkoušela mého manžela, jestli nemá kamaráda. Ten to kategoricky odmítl. Tak že si dají inzerát a až budou těhotné, tak se s ním rozejdou. Rodičům řekne, že jakmile to zjistil, že ji opustil. Přijatelnější prý pro ně bude svobodná matka než lesbička. Na jednu stranu ji chápu, ale… Já vždycky prohlašovala že mi gejové a lesbičky nevadí, ale do té doby, než se mě to začalo týkat. Já jsem v manželství šťastná, přeju i jí, aby byla, ale nevím. Rodičům samozřejmě nic neřeknu, sestra bydlí daleko (Uherské Hradiště), takže nehrozí, že by ji náhle přišli navštívit. Mám spíš problém, jak to řekneme našemu synovi (16 let), že teta nemá strýčka, ale tetičku. A taky manžel sem tam rýpne, že co jsme to za rodinu.. Má někdo takovou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2947
17.8.12 08:10

Zkusenost nemam, ale nevim, co je za problem. Ja ted taky rikam, ze budu na zensky,.kdyz me chlap stve :) prijde mi to v dnesni dobe normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
17.8.12 08:11

No promiň, ale oná nemá kapavku, je pouze lesba. Myslím, že syn bude mít s tím menší problém než vy. Můj syn má 10 a ví, co je to homosexuál a ví, že jeden vzdálenější strejda má přítele, se kterým žije. Nedělejte paniku a nebude ji dělat ani nikdo okolo, jsme snad už v tomhle jako národ pokročili.

• Citovat
  • Upravit
24320
17.8.12 08:13

Kdyt je to normalni.Co resis?? Zijem v 21 stoleti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.12 08:15

Prometo zprvu taky byl šok, má sestra na to přišla cca ve 20,dnes jí je 25,vědela sem to jakoprvní z rodinypo 3 letech to řekla mámě, která se taky srovnala, dřív chodila s klukami, byla nepořádná atd, vedele holky se naučila vše, jinak je pořád stejne trhlá, vystřídala už asi 2 vztahy holčičí..ona je spokojená, a jeto její život, taky toleruje muj život, a nikdy mi neřekla sním nebud, toho si neber, atd…časem si zvykneš, a jak to jednou já řeknu svému dítěti, zatím nevím, alev dnešní době to není tabu,

• Citovat
  • Upravit
56
17.8.12 08:15

Syn taky ví, co je lestička, ale teď je v pubertě, všechno je trapný, blbý, divný, nechci, aby k ní měl nějaké „blbé“ nebo nevhodné připomínky. Ale už teď vím, že rodiče by to určitě nepochopili a mrzí mě to za ni. Nechtěla jsem, aby to vyznělo, že je to problém jako ve vztahu mě vůči ní, spíš jako okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.12 08:17

Tak já jsem na tom podobně. I když mojí sestře je teprve 20. Nedávno se nám taky svěřila, že má přítelkyni. Je pravda, že jsme to tak nějak už tušili, ale ona stále zapírala. Tomu se nedivím…i když dneska spousta lidí říká, že je to normální, tak když to „vyplave“ na povrch, lidi stejně koukají mezi prsty. Prot jsme si řekli, že to taky necháme pouze v rodině.
Naše mamka taky vždy říkala, že by se s tím smířila, ale když to přišlo, tak s tím měla problém. Samozřejmě že to nakonec zkousla, ale chvilku to trvalo.
A i já, která jsem si myslela, že to je normální v dnešní době, tak jsem se s tím nějakou dobu rovnala. Sama v sobě.
Já si tak nějak doufám, že je mladá a že blbne…a třeba to nebude finální orientace…no ale kdyby byla, tak to tak musíme brát :)
Ale je to těžké, to je pravda :)

• Citovat
  • Upravit
7323
17.8.12 08:17

Je to pro všechny nová informace, nová situace a je jen potřeba čas, než si na to zvyknete. Rodičům nic neříkej, a pokud jde o syna, tak v jeho věku bych snad ani neřešila, jak mu to říct - úplně normálně narovinu, jak to je. Že je teta lesbička, tudíž nemá přítele, ale přítelkyni. Spíš bych se obávala (vzhledem k sestřinýmu přání), aby se neprořekl před prarodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.12 08:18

A ješte jedna věc dřív sem homosexuálu neodsuzovala, ani si jich nevšímala, byly mi uplně jedno, až když mi to sestra řekla, začala sem si všímat kolik jich vlastně po ulici běhá,..a neříkám šok to zprvu byl..že zrovna má sestra, aleijá i muj manžel jsme to vzaly uplně v pohodě, občas si do ní rejpnem, ale vše jeve srandě ai ona si stoho delá srandu,

• Citovat
  • Upravit
cher
17.8.12 08:20
@mamahotel píše:
Syn taky ví, co je lestička, ale teď je v pubertě, všechno je trapný, blbý, divný, nechci, aby k ní měl nějaké „blbé“ nebo nevhodné připomínky. Ale už teď vím, že rodiče by to určitě nepochopili a mrzí mě to za ni. Nechtěla jsem, aby to vyznělo, že je to problém jako ve vztahu mě vůči ní, spíš jako okolí.

Ano, syn je ve věku, kdy je všechno blbé a trapné a je mu jedno, jetli je někdo takový nebo makový, pokud bude pro něj někdo trapný, tak bude. Ale já si naopak myslím, že tohle pro něj zrovna trapné nebude, spíš naopak

Příspěvek upraven 17.08.12 v 08:21

• Citovat
  • Upravit
2926
17.8.12 08:21

Je lesba nebo je prašivá? Proboha, copak ona si takový osud vybrala? A co řekneš ŠESTNÁCTILETÉMU synovi? To jako myslíš fakt? 8o Ten ti max řekne hmm, v dnešní době se tohle už vůbec neřeší a zaplaťpánbůh za to.

My máme v příbuzenstvu taky lesbičku a vůbec mě nenapadlo brát jí jinak než kohokoliv jinýho. Její přítelkyně je taky fajn ženská, stýkáme se hodně a je to prostě o lidech, ne o tom, jestli má po boku chlapa nebo ženskou, promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.12 08:22

Anonyme dvě..ted to vypadá že to napsala ta samá osoba :P, taky sem si myslela že je mladá aže se hledá, u nás to je tak že je bisexuál, když se naskytne možnost tak, tak si užije i schlapem, ale zustává s holkou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
cher
17.8.12 08:23
@Loll píše:
Je lesba nebo je prašivá? Proboha, copak ona si takový osud vybrala? A co řekneš ŠESTNÁCTILETÉMU synovi? To jako myslíš fakt? 8o Ten ti max řekne hmm, v dnešní době se tohle už vůbec neřeší a zaplaťpánbůh za to.My máme v příbuzenstvu taky lesbičku a vůbec mě nenapadlo brát jí jinak než kohokoliv jinýho. Její přítelkyně je taky fajn ženská, stýkáme se hodně a je to prostě o lidech, ne o tom, jestli má po boku chlapa nebo ženskou, promiň.

Přesně tak, taky bych vůbec nedělala žádné přípravy, jak říct něco takového 16-tiletému klackovi :lol: Řekla bych mu to se stejnou vážností, asi jako podávám info, že hlásili, že bude pršet. Někdo holt vidí problém i tam, kde vůbec není

• Citovat
  • Upravit
586

Promiň mamahoteli, přijdeš mi celkem upjatá a netolerantní. co se týče okolí, můžeš udělat to, že budeš stát za sestrou. a neměla bys ji zklamat, řekla ti to, tak ti asi věřila a určitě nečekala, že se budeš chovat jako nějaký xenofob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@mamahotel píše:
Syn taky ví, co je lestička, ale teď je v pubertě, všechno je trapný, blbý, divný, nechci, aby k ní měl nějaké „blbé“ nebo nevhodné připomínky. Ale už teď vím, že rodiče by to určitě nepochopili a mrzí mě to za ni. Nechtěla jsem, aby to vyznělo, že je to problém jako ve vztahu mě vůči ní, spíš jako okolí.

rodičum je 70,tak tam bych se nedivilaže to nepochopí, naší mámě bylov te době přes 45, tak že už víc zapadla do te moderní doby, takže po chvíly to přijala

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin