Děti 19-21 měsíců od sebe

2090
13.8.12 14:42

Děti 19-21 měsíců od sebe

Chtěla bych oslovit všechny maminky které mají dítka takto od sebe. Třeba i ty kluky oba. Jak vše řešíte, zvládáte, děláte :) Abych měla přehled.. mě čekají kluci 20. měsíců od sebe. Spousta otazníků nad hlavou a doufání v lehkou pomoc babiček :-D.
Posílejte zkušenosti, rady, tipy, návody :D:D.. jsem jedno velké ucho :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14110
13.8.12 14:48

Já mám teda děti 23m od sebe a teď čekám třetí, ketré bude od druhého 21m :))) u druhého sem se děsila, jak to zvládnu, u třetího doufám, že splyne s davem :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
13.8.12 14:57

Wau.. 8o Tak to teda smekám :-) To musíš být chobotnice 8) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.8.12 15:00

Mám 22m od sebe, rozhodně zvládám líp 2 děti, než jako prvomatka prvorozeného.
Nejvíc pomohl šátek. Zkrátka jsem tím redukovala počet dětí, když toho bylo na mě moc, tak jsem holku vrzla do šátku a tam jsem o ní v podstatě nevěděla.

Staršího pomohlo zaměstnat péčí o svoje miminko, panenku. Dělal všechno jako já a neměl čas žárlit. Jeho mimino bylo mnohem náročnější, než to moje. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
13.8.12 15:01

Chobotnice nejsem, ale ruka navíc by se hodila :))) kažodpádně dvě děti do sebe ty necelé dva roky byly úplně v pohodě. nebo spíš nejdřív pohoda, mimi nic moc nepotřebovalo, pak horší, když mladší už taky vyžadovala pozornost, ale sám nic nemohl, a ale hodně se zabavil pozorováním starší a teď už se spolu i zabaví, staví spolu lego, hrají si s kočkama, tahají se za vlasy, štípou, koušou a atak :)))))nejlepší způsob je povzsnést se nad bordel, ten prostě uklízet nestíhám a vařím rychlá jídla, :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
13.8.12 15:02

Já mám 22měsíců a teda bez pomoci babičky bych byla úplně KO. Záleží i na povaze a temperamentu a režimu staršího dítka. Ten můj je urviš, v noci se budí oba a starší vstává nejpozději 5.30. Musí se s ním chodit hodně ven, jinak je to o nervy, hlavně pak usínání. Takže jsem vděčná za pomoc. Sama jsem s nima byla zatím jen několikrát a to jsem byla ráno doma, něco rychle uvařila dokud mladší spal a starší se koukal na pohádky, pak jsme šli do MC do herny, pak oběd, starší spát - to bývá u nás nejhorší je skloubit dohromady - naštěstí po spaní je chvíli ukňouraný, tak ho nechávám být, pak svačí a jde se ven a to už bývá doma tatínek. Jsme venku do 18h, pak večeříme, kojím, pak koupeme oba naráz, pak já kojím a uspávám mimi a muž staršího.
Je fakt, že když jsem s nima někde sama, tak jsem zpocená až na pr… zvlášť když starší neposlouchá a utíká, nebo chce čurat a já zrovna kojím. A kojím často, mimi kočáru nevydrží, tak ho mám věčně na rukách, protože musím hlídat staršího. Docela se těším až bude starší, sice je budu hlídat a honit oba, ale nebudu tak uvázaná na jednoho.
Když zrovna nemám pár dní pomoc, tak domácnost jde poněkud do kopru. Ve 22h se mi prostě už žehlit nechce, když vím že vstávám v 5.30 a mezitím budu ještě 4× vzhůru. a přes den není kdy. Podobně s vařením, to jde líp jen když zrovna oba spí, nebo aspoň starší a menšího mám v kuchyni v lehátku. Ale to stačí též tak na umytí nádobí a uvaření nějaké rychlovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
13.8.12 15:03

Taky mám kluky 22měs od sebe, ale to druhé jsou dvojčata. Zvládá se to někdy hůř a někdy líp :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
13.8.12 15:08

Tak ja mam dve holky od sebe 18mesicu.Ze zacatku v pohode, mala spala a ja se mohla venovat starsi.Ale tedkom uz je mladsi 15 mesicu a vyzaduje hodne pozornosti, takze bych brala kdybych se mohla rozpulit. :mrgreen: Nekdy je to jak rikam na Bohnice ale jsou to moje zlaticka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
13.8.12 15:08

Teď už to jenom liskám :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.12 16:51

Touhle diskuzí jsi mi kápla do noty, jsem chvilku těhotná(kvůli tomu anonym) a pokud to vyjde budou děti od sebe 19 m. Mě by zajímala praktická stránka věci. Např. jak se chodí nakupovat s dětma(jedno sedí ve vozíku a to druhé je kde?), jak se zvládá plavání, co cesty autem (jak se vejdou sedačky), jaký kočár je nejlepší(sourozenecký?), jak se chodí k lékařů, chápe starší příchod nového člena rodiny?, jak zařídit aby nežárlil, jak to takovému malému tvorečku vysvětlit.
No asi začínám trošku panikařit, jestli jsme to s manželem neuspěchali. Omlouvám se za vstup do diskuze, ale snad to pomůže i zakladatelce.

• Citovat
  • Upravit
81481
13.8.12 17:00

Anonymní, mám rozdíl 22m. Starší chodil po obchodě sám od chvíle, co chodil sám. Nesměl nic brát, jakmile začal zdrhat nebo rabovat, tak šel do vozíku. V 16 měsících už spolehlivě tlačil vozík a nosil jen to, co jsem požádala. Takže obchod bez problémů. Kočár- sourozenecký díky šátku nebyl potřeba - starší obvykle vše ušel, pokud to vyšlo na spaní, šel do kočáru, mimino do šátku. občas se nesl on, mimino v kočáru. Plavání - do 5m bylo mimino na břehu a čučelo na nás nebo spalo v korbičce. Pak už se nudilo a měla jsem studentku, co mi tu půl hodinu mimino zabavila. Když jsem plavala pak od půl roka i s mladší, starší okolo nás plaval s takovou tou žížalou. Ostatní kroužky chodila s námi, koukala, když byla nerudná a chtěla spát, tak šla do šátku, ale to se stávalo minimálně, nechtěla si nechat nic ujít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
13.8.12 17:08

Andelka83: No tak já se opotila jen jsem četla váš denní režím.. uf. No mám se teda na co těšit, kór bez mužíka. Ale zase bydlím s rodinou v baráku, je tu prababička, babička, děda, strejda dětiček. Takže to nějak půjde, musí to jít to je jednoduchý :D
Já mám ted trochu strach z toho miminka přeci jenom jsem už otrkanější a míň vystrašenější, taky kvůli mamce která mě pořád krotí že mu nemusím stát pořád za prdelí a ták =D. Mimčo to je zase to malinké křehké stvoření a naproti tomu buldozer Lukášek.. doufám že bude aspon na malé hodnej a nebude extrémní případ žárlivosti.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
13.8.12 21:15

@TereuliJa Musíš se prostě obrnit a zvládneš to ;)
Miminko se narodí jako miminko a ne jako batole a v tom je to o dost jednodušší, ten rozjezd je dost pozvolnej :lol:
Když ho nebudeš zrovna kojit, tak ti bude spát. Nebudeš ho moct chovat tak často jako první dítě. Musíš si zvyknout na to, že většinou bude jeden z nich ten určitý čas zanedbávaný- nemůžeš se plně věnovat oběma celý den.
Každé období má něco- začátek je špatný v tom, že se budeš zajíždět v kojení a starší dítě bude ještě malé na to, aby pochopilo, že musí počkat. Ale zase se to menší nebude hýbat.
Pak bude období, kdy bude chtít být mladší na zemi a koukat všude možně a starší dítě nebude tak staré na to, aby jsi mu mohla 100% věřit, že miminko na zemi nezašlápne.
Pak se miminko rozplazí- první větší šok pro starší dítě, kdy mu to mladší vleze do terénu. Pak se rozleze a bude rychlejší a začne brát staršímu hračky a začnete řešit první spory.
Na kluky jsme byla první půlrok úplně sama bez manžela a dalo se to zvládnout, tak se neboj ;) teď je klukům 21měs, pro mě snad nejnáročnější období znásobené dvěma, jsem na ně vlastně pořád sama a přežít se to dá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.8.12 21:20
@eshta píše:
@TereuliJa Musíš se prostě obrnit a zvládneš to ;)
Miminko se narodí jako miminko a ne jako batole a v tom je to o dost jednodušší, ten rozjezd je dost pozvolnej :lol:
Když ho nebudeš zrovna kojit, tak ti bude spát. Nebudeš ho moct chovat tak často jako první dítě.Musíš si zvyknout na to, že většinou bude jeden z nich ten určitý čas zanedbávaný- nemůžeš se plně věnovat oběma celý den.
Každé období má něco- začátek je špatný v tom, že se budeš zajíždět v kojení a starší dítě bude ještě malé na to, aby pochopilo, že musí počkat. Ale zase se to menší nebude hýbat.
Pak bude období, kdy bude chtít být mladší na zemi a koukat všude možně a starší dítě nebude tak staré na to, aby jsi mu mohla 100% věřit, že miminko na zemi nezašlápne.
Pak se miminko rozplazí- první větší šok pro starší dítě, kdy mu to mladší vleze do terénu. Pak se rozleze a bude rychlejší a začne brát staršímu hračky a začnete řešit první spory.
Na kluky jsme byla první půlrok úplně sama bez manžela a dalo se to zvládnout, tak se neboj ;) teď je klukům 21měs, pro mě snad nejnáročnější období znásobené dvěma, jsem na ně vlastně pořád sama a přežít se to dá ;)

S jedním druhorozeným je to jednodušší - můžeš nosit v šátku, takže chovat jak dlouho chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
13.8.12 21:22
@Lama Lama píše:
S jedním druhorozeným je to jednodušší - můžeš nosit v šátku, takže chovat jak dlouho chce.

no ono je vše jen s jedním druhorozeným jednodušší :mrgreen: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin