Další dítko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Vaculovakacka
20.8.12 23:15

Další dítko

Čau holky, určitě mě zase některá zbičuje, že namám vlastní názor a že si to mám vyřešit sama a nelést s tím sem, jak už se to tady poslední dobou stává. Chtěla bych poprosit ty dobré nezákeřné duše které tu ještě zůstali. Mám vnitřní problém. Na jedné straně stojí další miminko, které bych si strašně přála a toužím po něm, i manža by nebyl proti, ikdyž říkal, že půl roku bysme tomu mohli ještě dát čas… Na druhé straně stojí můj 9m bobek, již celkem samostatný (samozřejmě se sám nepřebalí, ale sám si hraje, lozí, papá lžičkou-ikdyž je občas papání v uchu a ne v puse) a dále taky práce, kdo kdes nepotřebuje peníze, když jako podnikatelka - kosmetické služby jsem takřka flexibilní a můžu pracovat kdy chci nebo nechci, ale s dalším mimi by to samozřejmě nešlo… jenže kariéra a peníze nejsou všechno a když budu mít další tak budou blízko sebe a pak je oba šupnu do školky a školy a hurá so práce… jsem z toho rozházená, mateřské pudy semnou smýkají a já bych ráda slyšela váš názor na věkový rozdíl dětí… díky moc za odpovědi :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2017
20.8.12 23:24

Mám 4měsíčního chlapečka a teď jsem se vrátila z dovolený, kde jsem k němu hlídala 2 a půl letýho bratrance a teda byla to síla. Neříkám, že se to nedá zvládnout - když se chce, zvládne se všechno a zvládají to jiné maminky, ale pořád jsem lítala od jednoho k druhému a ve finále jsem měla pocit, že se žádnýmu nevěnuji, tak jak bych chtěla.
Původně jsem vždycky chtěla dítka blízko od sebe, aby si hrála a třeba si líp rozuměli, ale už po narození mrňouse mi bylo jasné, že to tak lehký nebude.

Takže jsme se s přítelem došli k názoru, že druhý dítko nejdřív, až půjde Matýsek do školky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
20.8.12 23:25

Jdi za svým srdcem..pokud se rozhodneš pro mimčo, na 100 procent nikdy nebudeš litovat ;) já mám rozdíl 22 měsíců, plánovala jsem 3 roky…ale neměnia bych ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
20.8.12 23:44

Já mám děti s věkovým rozdílem 16let. Nechtěla jsem to tak, ale prostě to tak vyšlo :| Myslím si, že je lepší mít děti blíž k sobě - věk. rozdíl cca do 5let. Můj starší je syn - bylo mi ho vždy líto, že je sám - nebyl tak veselý jako jiné děti - prostě poznamenaný vyrůstáním mezi dospěláky.
Jestli se na to cítíš, že to zvládneš a jestli mateřské pudy tak smýkají :lol:, tak do toho jdi - nějak bylo, nějak bude, práci si nějak přizpůsobíš… kariéru můžeš začít kdykoli - dítě ti to vynahradí, zvláště když po něm tolik toužíš :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
20.8.12 23:49

Dá se to zvládnout, máme rozestupy 19 a 22 měs. a zatím žijem :lol: Taky k tomu podnikám. Někdy je to záhul, ale jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
21.8.12 00:48

Tezko radit, protoze nikdy nevis, jak bude dalsi mimco narocne a temperamentni. Bracha je o pet let starsi nez ja a mamka rikala, ze kdyby vedela, ze budu tak hodne miminko, poridila by si me driv. Po zkusenostech s brachou se ale bala. Ale nam ten vekovy rozdil stejne nevadil, pekne jsme si vyhrali. Ja bych se maleho rozestupu bala, ale kdyz po nem tak touzis a nebojis se, tak to zkuste. Vsak spousta maminek ma maly vekovy rozdil u deti a zvladaji to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
21.8.12 05:11

Co tak čtu, tak spousta maminek tady má malý věkový rozestup a zvládají to. Já ti za sebe musím říct, že já bych do toho nešla. Emocionálně zvládám tak akorát syna (1,5 roku) a mít k němu další mimičo, asi bych to psychicky nedala. Ale každý si řešíme svoje problémy a u já bohužel bojuji s mateřstvím. Pokud ale cítíš mateřské instinkty, tak do toho jděte. Asi to znamená, že to dáš. Já ve své situaci nechci zatím o dalším dítěti ani slyšet a to ty tak nemáš.

• Citovat
  • Upravit
1065
21.8.12 07:59

Nejsem zastáncem malých věkových rozestupů, myslim že se pak naplno nemůžeš věnovat ani jednomu a pořizovat si děti blízko od sebe abych „to měla při jednom“ moc nechápu :nevim: Můžeš mít děti 7-8 let od sebe a budou si perfektně rozumět a můžeš mít děti 1,5 roku od sebe a nebudou se moct ani cítit (a naopak samozřejmě), každý dítě může být úplně jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
21.8.12 08:45

Tak ja take budu mluvit za sebe. S manzelem jsme planovali druhe dite az letos kdy klukovi budou 3 roky. Jenze z me strany jsem to zavinila ja a prisla jsem vloni do jineho stavu.Ted jsem strasne moc rada ze mam i to druhe.Jsou po dvou letech a deseti dnech.Je to obcas zahul a pro me je to jeste horsi protoze pred 3 tydny jim zemrel tata.Tak vidite kdybychom se drzeli planu jak jsme chteli tak bych mela jenom kluka a holka by uz stezi byla.
Muj nazor je pokud touzis po mimcu a nebojis se je mit blizko sebe tak jdi do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
21.8.12 08:59

Ahojky, jdi si za svym cilem…J teda kdz budu mlucit sama za sebe, tak chci jit do prace neco malo vydelat, a prilepsit a druhy mimi az potom, nas syn ma ted 16 mesicu, je hodny, nekdy ma svy mouchy ale kdo nema, ale na druhy se necitim, jako druhy chci, ale ted ne, nezvladla bych to…A navic si ho chci uzit co to nejvic jde, a pak si chci uzit na plno i to druhe mimi… ;) ;) Takze mi druhy mimi planujeme tak nejak az Tadeaskovi nasemu budou tak 4 roky.

• 5let…Aby byl uplne uz samostatny. :potlesk: Rozhodni se, jak ty sama se na to citis.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
21.8.12 15:31
@fiali píše:
Nejsem zastáncem malých věkových rozestupů, myslim že se pak naplno nemůžeš věnovat ani jednomu a pořizovat si děti blízko od sebe abych „to měla při jednom“ moc nechápu :nevim: Můžeš mít děti 7-8 let od sebe a budou si perfektně rozumět a můžeš mít děti 1,5 roku od sebe a nebudou se moct ani cítit (a naopak samozřejmě), každý dítě může být úplně jiný.

Je otázka, zda věnování se dítěti naplno tomu dítěti prospívá ;) Ale to by bylo na jinou debatu. Já osobně bych znovu nevolila jinak, maximálně mi to takto vyhovuje a děti neřeší žádné coby-kdyby a jsou spokojené tak, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
21.8.12 19:16

Trochu mě mrzí, že nám @Vaculovakacka neodepisuje - my tady píšeme svoje názory, na které e nás sama ptala, mohla by nám odpovědět :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
21.8.12 19:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
21.8.12 19:26

@Jaja87 Díky ;) já když si něco založím, tak snad se tím pak zabývám - je to DISKUZE, ne ANKETA :mrgreen: Ale třeba nemá čas, i to se může stát :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
21.8.12 19:27

@3HE Presne ja taky kdyz neco zalozim odpovidam na kazdou odpoved.Kdyz tu jsem teda…Treba nema cas kdo vi, snad se brzy ozve. ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin