Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ještě jsem se chtěla zeptat, nevíte někdo o jiném webu, podobném tomuto? Dík
@ivuska.h píše:
Je otázka, zda věnování se dítěti naplno tomu dítěti prospíváAle to by bylo na jinou debatu. Já osobně bych znovu nevolila jinak, maximálně mi to takto vyhovuje a děti neřeší žádné coby-kdyby a jsou spokojené tak, jak to je.
je fakt že tohle je v podstatě moje sobecký rozhodnutí, ale protože mi do toho nikdo nemůže kecat, tak si to udělám po svým
možná to vidím přehnaně dramaticky, ale z dětství si pamatuju jak byla máma pořád v práci a když byla doma tak kmitala aby všechno stihla a mě hrozně chyběla
a se ségrou jsme si nerozuměly a nevyhrály, takže
já tu chci pro svý dítě být vždycky když mě bude potřebovat a ne mu v tu chvíli říct „miminko brečí, tak počkej chvilku až ho nakrmim, pak mi to povíš“. Určitě se to zvládnout dá, zvládají to všechny, ale já mu chci dát 100%.
@Vaculovakacka Ja to nemyslela zle.Jen jsem napsala svuj nazor, jak to mam asi v planu ja, Ale taky jsem napsala jdi za svym cilem, jak to citis ty…
Může mi prosím někdo poradit web podobný tomuto??? Moc děkuju za odpovědi
@Vaculovakacka Myslim ze jiny nejak neni aspon o nem nevim..
@Jaja87 píše:
@Vaculovakacka Myslim ze jiny nejak neni aspon o nem nevim..
a nevíš prosím jak se ruší profil? Nemůžu na to přijít díky
@fiali píše:
je fakt že tohle je v podstatě moje sobecký rozhodnutí, ale protože mi do toho nikdo nemůže kecat, tak si to udělám po svýmmožná to vidím přehnaně dramaticky, ale z dětství si pamatuju jak byla máma pořád v práci a když byla doma tak kmitala aby všechno stihla a mě hrozně chyběla
a se ségrou jsme si nerozuměly a nevyhrály, takže
![]()
![]()
já tu chci pro svý dítě být vždycky když mě bude potřebovat a ne mu v tu chvíli říct „miminko brečí, tak počkej chvilku až ho nakrmim, pak mi to povíš“. Určitě se to zvládnout dá, zvládají to všechny, ale já mu chci dát 100%.
Tak mít děcka brzo po sobě přece neznamená, že budeš furt v práci a nebudeš mít na ně čas, to je spíš věc organizace domácnosti, obživy atd. Podle mě je pro dítě zdravé, když vidí, že není na světě samo, že musí dělat kompromisy, učit se být trpělivé atd. Naše děcka jsou skvělí parťáci, mimino zbožňují oba, žárlení nikdy žádné nebylo
Přijde mi líto, když k nám přijde na návštěvu slečna od sousedů (11 let) si pohrát s mimčem a stýská si, že je škoda, že nemá sourozence, že je sama, máma pořád v práci, tátu nemá… ![]()
Péče o mimino a starší se dá skloubit, jasně, že někdy musí starší čekat, ale někdy čeká i mimino, to se nedá nic dělat. A někdy čekají všichni, neb maminka si čte eMimino
![]()
@ivuska.h píše:
Tak mít děcka brzo po sobě přece neznamená, že budeš furt v práci a nebudeš mít na ně čas, to je spíš věc organizace domácnosti, obživy atd. Podle mě je pro dítě zdravé, když vidí, že není na světě samo, že musí dělat kompromisy, učit se být trpělivé atd. Naše děcka jsou skvělí parťáci, mimino zbožňují oba, žárlení nikdy žádné nebyloPřijde mi líto, když k nám přijde na návštěvu slečna od sousedů (11 let) si pohrát s mimčem a stýská si, že je škoda, že nemá sourozence, že je sama, máma pořád v práci, tátu nemá…
Péče o mimino a starší se dá skloubit, jasně, že někdy musí starší čekat, ale někdy čeká i mimino, to se nedá nic dělat. A někdy čekají všichni, neb maminka si čte eMimino
![]()
No jak říkám, zvládat se to dá, to určitě a být jedináčkem taky není žádný med, to beru. Ale já mám asi nějakej blok nebo co, doma jsme to měli hodně složitý, to je na román
takže představa dětí pár let od sebe mě spíš děsí. O to víc obdivuju všechny, který to zvládají a cítí se při tom naplněný a šťastný.
@ivuska.h píše:
Tak mít děcka brzo po sobě přece neznamená, že budeš furt v práci a nebudeš mít na ně čas, to je spíš věc organizace domácnosti, obživy atd. Podle mě je pro dítě zdravé, když vidí, že není na světě samo, že musí dělat kompromisy, učit se být trpělivé atd. Naše děcka jsou skvělí parťáci, mimino zbožňují oba, žárlení nikdy žádné nebyloPřijde mi líto, když k nám přijde na návštěvu slečna od sousedů (11 let) si pohrát s mimčem a stýská si, že je škoda, že nemá sourozence, že je sama, máma pořád v práci, tátu nemá…
![]()
Krásně napsané - souhlasím - mě bylo syna celé jeho dětství líto, že je sám - nebyla to moje volba, ale nešlo to jinak - potřeboval sourozence a kamarádi ho nenahradili… je to na něm znát…
Tvůj poslední odstaveček -
![]()
@Vaculovakacka píše:
Opravdu jsem neměla čas, jen teď nevím co ti mám na tvůj názor odpovědět? Ty to chceš tak a já se pořád ještě rozhoduji a váhám mezi variatou kterou chceš ty a miminkem hned
Však já chápu že jsi neměla čas, ale to jsem nemohla vědět, že?
Jen mi bylo divné, že píšeš dotaz a pak na nic nereaguješ… nemusíš přímo na můj dotaz odpovídat… vlastně na žádný z těch dotazů - tys svoji otázku položila spíše jako anketu než jako diskuzi
, ale třeba: „holky, díky za názory“ by určitě potěšilo nejen mě
Přeji ti, ať se rozhodneš dobře ![]()
U nas je rozdil 5 let, a to proto ze maji 2 ruznych otce. z prvnim jsme se rozesli hned jak se dozvedl ze jsem tehu. jinak bych asi taky planovala druhe dite po roce. a ted planuji 3 ditko aspon za 10 let(za 10 let mi bude 34 let)chci si uzit s nim maximum, ze bych nemusela brzo do prace. kvuli tomu se starsi jsem byla do 7 mesicu, s mladsi 1 rok a 10 mesicu, od zari jdu na plny uvazek do prace.
Ahoj, klidně bych to toho šla, pokus máš velkou touhu po dalším miminku. Já sama už bych dávno druhé měla, kdyby to šlo, ale nejde, iui a ani ivf se nedaří. Druhé mimi jsme začli plánovat, když dceři nebyl ještě ani rok, bohužel, nejde to, ale věřím, že se to povede, drři už jsou tři.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
Opravdu jsem neměla čas, jen teď nevím co ti mám na tvůj názor odpovědět? Ty to chceš tak a já se pořád ještě rozhoduji a váhám mezi variatou kterou chceš ty a miminkem hned