Dvě zaměstnání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.10.21 09:46

Dvě zaměstnání

Ahoj. Mám domluvenou práci na 20h/týdne. Má to být prý normálně smlouva, žádná dohoda. Je to obchod s oblečením. A naskytla se mi možnost další privýdelek na podobné hodiny. A jsou to pracovní oděvy, obuv, atd. Je to vlastně také oblečení ale není úplně stejně. Mohl by s tím být problém? Pokud ano, tak mi finančně jedna práce moc nevystačí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
458
5.10.21 09:58

Problém to není, jen si pohlídej, abys slevu na poplatníka uplatňovala jen u jednoho zaměstnavatele. A někteří zaměstnavatelé také dávají do smlouvy, že nesmíš vykonávat stejnou práci pro jiného zaměstnavatele, tak si smlouvu raději pořádně přečti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
5.10.21 10:41

Problém to není, ohlídat jak je o příspěvek výše + pokud máš u současného zaměstnavatele hlavní pracovní poměr, tak druhé povolání vykonávat s jeho souhlasem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
5.10.21 10:56
@Premek_Orac píše:
Problém to není, ohlídat jak je o příspěvek výše + pokud máš u současného zaměstnavatele hlavní pracovní poměr, tak druhé povolání vykonávat s jeho souhlasem.

Jen pro upřesnění, nic jako „Hlavní pracovní poměr“ neexistuje.
Zákon říká přesně toto: „Zaměstnanci mohou vedle svého zaměstnání vykonávat jinou výdělečnou činnost shodnou s činností zaměstnavatele jen s jeho souhlasem“. Prakticky to znamená, že musí mít souhlas toho „prvního“ zaměstnavatele, pokud je předmět podnikání stejný což iu prodejny s oblečením pravděpodobně bude.

• Citovat
  • Upravit
8503
5.10.21 11:41

A bacha na povinnost podat daňové přiznání po skončení roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
5.10.21 14:14

@carsa Máš pravdu, já mám historicky nesprávně zažito HPP. Moje chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat