Dvě zš

1
9.6.22 07:20

Dvě zš

Dobrý den, hledám rodiče, co mají stridavou péči
a jejich děti navšťěvují 2 ZŠ..
Ty, co nemají zkušenost, prosím nereagovat…děkuji, hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
9.6.22 07:41

Zkušenost nemám, ale je Ti jasné, že školy už dávno nejednou dle jednotných osnov ani učebnic? Takže učivo, které jedna škola dělá třeba v květnu bude další začínat třeba až další školní rok v září?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
9.6.22 07:57

Chudáci děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20890
9.6.22 08:12

To jde? Podle mě je to nesmysl. Však nemůže zvládat 2× učivo, jelikož se nebere přesně to stejný, ve stejný čas. V každé škole bude za cizího. Mě to přijde vyloženě trest pro to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15146
9.6.22 08:12

To je snad vtip ne? Chudák dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
9.6.22 08:29

To snad ani nejde ne? Jestli jo, tak chudák dítě, bude muset zvládat dvoje učivo zároveň, mít dvoje sešity, učebnice, v každé škole jiný přístup a metody, v každém kolektivu bude nekde na okraji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
9.6.22 08:35

@Kosinka73 V každé škole se učí jinak, používají se různé učebnice. Mám dceru v první a srovnání s dětmi kamarádek které chodí do jiných škol a opravdu je to všude trochu jinak. 3 školy a troje různé pracovní sešity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
9.6.22 08:36

Na některá témata je emimi k ničemu. Zkus spíš fb skupinu o školství. Jsou 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.6.22 08:38

Ano jde to ale i nejmilitantnější střídavkáři alias Hodina to nedoporučují a pokud tak pul roku navštěvovat jednu školu půl roku druhou.. třídání po týdnu snad nedoporučuje naprosto nikdo.

Dokážete si představit prvnáčka, co je jeden týdeen v jedné škole a druhý v jiné? Jo, tak ono to dítě nějak zvládne musí. Holt člověk toho zvládne hodně když musí a to i dítě. Ale přínos? Toto je opravdu jen o EGU rodičů že oni mají právo. Na dítě nemyslí vůbec.

Příspěvek upraven 09.06.22 v 08:45

• Citovat
  • Upravit
33005
9.6.22 08:39
@Alušáček píše:
@Kosinka73 V každé škole se učí jinak, používají se různé učebnice. Mám dceru v první a srovnání s dětmi kamarádek které chodí do jiných škol a opravdu je to všude trochu jinak. 3 školy a troje různé pracovní sešity.

Přidej k tomu ještě jiný kolektiv, jiný přístup a požadavky paní učitelky (jedna píše vše mailem, další to hází na web třídy, jiná jede klasicky styl papírjků a zápisův notýsku, jedna alternativní/moderní, druháý ještě echt stará struktura), různé družinářky, různý systém typu šatny, jídelna, družina).
Ne, fakt bych to svému dítěti neudělala. I tak je půlka prvňáků ve škole první měsíc jak Alenka v říši divů.
Navíc pokud rodiče nejsou schopní se domluvit mezi sebou na jedné škole, tak dost pochybuju, že budou schopni ukomunikovat provozní věci oholedně docházky do dvou škol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
9.6.22 08:39

Zkušenosti nemám, znala jsem jen jednoho cirkusáka, který musel střídat školy podle toho kam jeli. Pokud bych jela na 2 školy, asi bych se v jedné z nich(tak kde by prostě s tím neměli problém) domluvila, že dítě si bude nosit sešity, učebnice atd. z druhé školy a učitelka mu vždy zadá nějakou práci a teoreticky by i ta škola nemusela řešit nějaké testy apod.,pokud by uznala známky z druhé školy a šlo prostě jen o docházku. Mně stačilo, když jsem ve druhé třídě musela na 2 měsíce k tátovi. Měli jiné učebnice, učili se něco jiného a mezi tím přepínat třeba každý týden musí být pro dítě šílený. Takže ano, chápu, že dítě do školy musí, ale prostě bych se domluvila v jedné škole, že ta v podstatě bude jen chodit a dělat samostatnou práci(až na výtvarku, tělocvik nebo i společné čtení apod..).A prostě aby ta rozumnější škola uznala i známky a dítě stejným způsobem mohlo pokračovat i v dalším ročníku. To by bylo asi na komunikaci škol mezi sebou. A možná by i něco takového potřebovalo individuál sepsaný v PPP, aby dítě nemuselo být známkované v jedné škole, ale přijde mi to jako dobrá cesta. Lepší než přepínání mezi učivem škol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.6.22 08:42

@Fiveone jenže i tak v té primární škole vždycky by to dítě týden nebylo… Spoustu zameškalo… přišlo o spoustu akcí které by přicházeli na ten týden co bude u druhého rodiče.. takže velké riziko vyloučení z kolektivu.

Příspěvek upraven 09.06.22 v 08:43

• Citovat
  • Upravit
33005
9.6.22 08:42
@Fiveone píše:
Zkušenosti nemám, znala jsem jen jednoho cirkusáka, který musel střídat školy podle toho kam jeli. Pokud bych jela na 2 školy, asi bych se v jedné z nich(tak kde by prostě s tím neměli problém) domluvila, že dítě si bude nosit sešity, učebnice atd. z druhé školy a učitelka mu vždy zadá nějakou práci a teoreticky by i ta škola nemusela řešit nějaké testy apod.,pokud by uznala známky z druhé školy a šlo prostě jen o docházku. Mně stačilo, když jsem ve druhé třídě musela na 2 měsíce k tátovi. Měli jiné učebnice, učili se něco jiného a mezi tím přepínat třeba každý týden musí být pro dítě šílený. Takže ano, chápu, že dítě do školy musí, ale prostě bych se domluvila v jedné škole, že ta v podstatě bude jen chodit a dělat samostatnou práci(až na výtvarku, tělocvik nebo i společné čtení apod..).A prostě aby ta rozumnější škola uznala i známky a dítě stejným způsobem mohlo pokračovat i v dalším ročníku. To by bylo asi na komunikaci škol mezi sebou. A možná by i něco takového potřebovalo individuál sepsaný v PPP, aby dítě nemuselo být známkované v jedné škole, ale přijde mi to jako dobrá cesta. Lepší než přepínání mezi učivem škol.

Jako že si dítě bude samostatně pravovat v té druhé škole na úkolech z první, jo? A prostě si to tam jen odsedí, nezájem co dělá třída okolo? To jsi asi upadla z jahody na znak - to si ho ten druhý rodič může ten týden vzdělávat doma jako v případě nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
9.6.22 08:44
@ludmilaadamkova píše:
@Fiveone jenže i tak v té primární škole vždycky by to dítě týden nebylo… Spoustu zameškalo… přišlo o spoustu akcí které by přicházeli na ten týden co bude u druhého rodiče.. takže velké riziko vyloučení z kolektivu.Příspěvek upraven 09.06.22 v 08:43

To ano, ideální by bylo prostě kdyby dítě střídalo prostě jen domácnost(a i to může být těžký, pokud jde o úplně jiné způsoby života apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5416
9.6.22 08:45

Kolik je dítěti / dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin