Střední škola přestup - propadnutí

Anonymní
31.5.22 07:40

střední škola přestup - propadnuti

Dobry den, obracím se sem, protoze mi tu vzdy nekdo pomůže! Jsem studentka gymnázia ve 2. ročníku. A zatím mi vse jde s přehledem, až na jeden předmět - propadla jsem z nej. Uz id prvaku me to na skole nebavi, ale rikala jsem si, ze tomu dam jeste sanci. Z predmetu, ze jterehi jsem propadla nic moc nevim, nebavi me, učitel, který ho vyučuje je prapodivny. Má ve třídě své oblíbence a znáte to. Mimochodem nejsem jedina, co by měla nedostatecnou. (každý rok u nej nekdo propadá) a vidím to na přestup jiné skoly. (jinak bych musela delat komisni zkousky o prázdninách). Zajímají me jazyky, a přírodovědné zaměření - biologie, anatomie atd. Nevim, jaky je přestup na jinou skolu. Není možné se někde treba domluvit s ředitelem, ze bych ani nemusela delat rozdilovky a mohli by me vzít bez testu jinam? Kdyz by byli ochotni? S některými se zname osobně, moc fajn lidi. Dekuji za každé rady, moc mi to pomůže. S rodiči to chci řešit ihned. :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1785
31.5.22 07:47

Jestli je to jenom jeden předmět a opravdu ze všeho máš jinak vynikající známky, tak bych to řešila rozhodně jinak. Obzvlášť, když údajně propadá víc lidí. Když toho učitele už nebudeš mít, tak to zkus vydržet, udělej opravky a je to.

Ovšem na druhý stupeň gymnázia je tvůj psaný projev opravdu bída. Měla sis to po sobě alespoň přečíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4106
31.5.22 08:25

Já teď řešila přestup z gymnazia syna z důvodu stěhování, je to ale nižší gympl. A pokud berou bez rozdilovek, chtějí vidět výzo a dobre známky. Pochybuju, že tě někdo vezme bez rozdilovek, když propadáš, ať jsou okolností jakékoli.
Zkus se kousnout a vydržet, byla by to škoda to kvůli jednomu předmětu vzdát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
31.5.22 08:28
@Anonymní píše:
Není možné se někde treba domluvit s ředitelem, ze bych ani nemusela delat rozdilovky a mohli by me vzít bez testu jinam?

no, tak o tom dost pochybuji, ale zeptat se samozřejmě můžeš. respektive asi spíš tvoji rodiče, protože plnoletá nejspíš ještě nebudeš, aby sis přestup mohla po právní stránce zařídit sama. každopádně je konec května. dost pochybuji, že se ti podaří sehnat školu, na kterou bys mohla přestoupit ještě teď, v době probíhajících maturit a finišujího zkoušení před uzávěrkou klasifikace :nevim: navíc v situaci, kdy bys na školu nastoupila coby kandidát na opakování ročníku z důvodu špatného prospěchu, pochybuji, že by se někomu chtělo se s tebou crcat ještě o prázdninách, když tě celý rok neučili. pokud by tě někde vzali, tak předpokládám, že až od dalšího školního roku, čili by bylo na tobě, abys dokončila ročník na původní škole. a pokud bys šla na jinou školu než gympl, tak bys musela udělat rozdílovky minimálně z odborných předmětů, které jsi na gymplu neměla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.6.24 18:31

Pětka na vysvědčení

Dobrý den, jsem ve třeťáku na gymplu a momentálně propadám z fyziky. Z ostatních předmětů mi vychází zatim 1-3 ale fyzikářka si pravděpodobně na me zasedla a nenechá mě přezkoušet. Uplně mi gympl znechutila a nemam žádnou motivaci. Teď nevim co budu dělat protože rodice me zabijou jestli se dozví že jsem neuspěla. Mám prumer 4.32 a ucitelka už má od 4.20 pětku. Spolužák, ktery na hodinách spí tak má čtyřku (nechapu jak) a já která ma hodinách dává pozor a snaží se propadne :zed: Potřebovala bych vědět jak to na tech opravkach na konci srpna chodí. Nechápu co se se mnou stalo na střední ale na základce jsem měla samý jednicky a vzdycky jsem mela vyznamenání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10103
3.6.24 18:44
@TayTay píše: Více

A rodiče netuší, že jsi na tom takhle? Co nějaký projekt, referát, seminárku… kdybys přišla poprosit za učitelkou? Nebo to zkusit přes třídní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.6.24 20:06

@Jahru Rodiče vědí že jsem na tom špatně s fyzikou ale nevědí že budu mít 5 na vysvědčení. už jsem se ptala učitelky jestli si můžu opravit test nebo aby mě vyzkoušela z nějaké látky na to mi řekla že už nemůžu. Učitelka je na mě zasedlá už od prvaku a vždycky proti me něco mela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12112
3.6.24 20:08

Zkus zajít za třídní učitelkou/učitelem, může ti pomoct. Nemáte ve škole nějaká pravidla, do kdy a jakým způsobem si můžete opravit známky? Naše děti to na gymplu mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.6.24 20:11
@Titty píše: Více

Máme uzavření klasifikace do 21.6 a třídní je teď tyden na exkurzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30484
3.6.24 20:13

Jaký by k tomu asi ta učitelka měla důvod si na tebe zasednout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.6.24 20:18
@hanka.br. píše: Více

Já jsem totiž vietnamka a v jiné tride kterou učí je take vietnamec na toho si taky zasedla. Nevim k tomu důvod proc by si zrovna na nas mela zasedavat ale když jsme meli ve tride jinou učitelku byla najednou na mě hodná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12112
3.6.24 20:35

Tak to se ještě dá stihnout, ale už moc času není. Nebo zástupce ředitele, ředitel?

A ta pravidla pro klasifikaci a opravy známek nemáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.6.24 20:50
@Titty píše: Více

Tohle je vše co nám ucitelka poskytla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25085
3.6.24 21:19

Ale jdi. Jakože ty všechno umíš, máš to nebo to řekneš správně, a ona ti dá ze zkoušení či testu stejně čtyřku nebo pětku? Kdepak je taková škola, že je tohle možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.6.24 21:25
@lucad77 píše: Více

Neříkám že všechno umim ale ostatní učitelé nám davaji si opravit známku. U tyhle ucitelky si proste tu znamku neopravis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin