Zabezpečení ve školce

3682
26.5.22 21:59

Zabezpečení ve školce

Holky, zajímalo by mě, jestli je u vás nějak zabezpečený vstup do školky.
U nás je zvonek, po zazvonění učitelka pustí dál a asi vlastně kohokoliv. Ale asi aspoň něco. Dnes jsem vyzvedla dceru po obědě a za půl hodiny jsem se potřebovala pro něco vrátit. Školka byla otevřená, děti nespali a učitelky nikde. Vlastně nikdo nikde. Jsem z toho docela rozhozená, že je to v dnešní době možné. Jsem mohla vzít pár dětí s sebou a kdoví, kdy by to zjistili. A trvalo několik minut než učitelka přišla. Možná jsem jen cíťa, ale pořád nad tím musím přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18640
26.5.22 22:06

U nás je videozvonek. Me spis vadí rodiče. Nechaji otevřenou jak bránu ven, tak dveře do školky a do dveří třeba posadi psa at na ne čeká. Děti se do šatny chodí vítat ze třídy nebo z koupelny, která taky Ústí do šatny. Učitelka je tam ráno jedna, někdy dvě, ale nemuzou v tomhle pruchodaku hlídat všechny děti. Jsou naučené, ze ven nesmí, ale ze začátku ve me dost hrkalo, když vylezlo nějaké dítě bez dozoru a začalo courat po šatně. Nebo když má kluk horsi období a jde s brekem/ ze začátku jsem ho tam musela na ferovku nechat, tak jsem se bála, aby za mnou nevybehl a neskončil pod autem. Přímo před vchodem je frkventovana silnice :?add: jinak ty děti nejsou hloupe a teď koncem roku už jsou naučené. Na spani zůstává už jen jedna a i ta si občas musí dojit na záchod. To, ze nějaký rodič nezavrel je extra nezodpovědné. Hodně jsem to řešila buzerovanim rodičů když kluk chodit od roku a čtvrt do soukromé školky. Ty mrnata byly úplně jiný level než triletaci a starsi

Příspěvek upraven 26.05.22 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.5.22 22:07

U nás zvonek s videokamerou, dvojité dvere. Nicméně v odpoledni špičce otvíral bzučákem kde kdo. Když učitelka třeba utirala dítě na záchodě, tak zabzuceli vyzvedávajici rodiče, prarodiče, sourozenci. Ale člověk se takhle dostal jen do chodbičky před šatnami, dál už ne. Navíc je to malá školka.
A vrata zahrady jsou přes den zamčena, odemykají je na vyzvedávání po O a pak odpoledne po spani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
26.5.22 22:14

U nás si rodiče otevírají dveře přes otisk prstu - a je to zapnuté pouze v určitou dobu, kdy odcházejí dětí po obědě, a pak po odpoledním spaní - jinak se tam nedostane nikdo,
a děti odcházejí výhradně ze třídy, kdy rodič dojde mezi dveře, učitelka zavolá jménem tvé dítě a odcházíte do šatny, neexistuje vyzvednout dítě někde jinde, protože dítě se také nikde jinde nevyskytuje,
někdy si říkám, že je škoda, že po spánku nejsou děti na zahradě a nevyzvedávají se tam, ale tohle je prostě téměř stopro bezpečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
26.5.22 22:17

Kriste pane, aby jsi se nezbláznila. Když jsi byla ve školce ty, tak žádný takový vymoženosti nebyly a žilo se taky a nikomu se nic nestalo….

To nemá učitelka právo zajít si třeba na záchod? To se má kvůli tobě podělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35787
26.5.22 22:18

Máme čip na otevření dveří a dveře jdou otevřít jen v určitou dobu kdy se vyzvedavaji děti, jinak se zvoní. Ale když vyzvedávám dceru tak taky kolikrát čekám odkud učitelka vyleze. Ale lapnout dítě bych nemohla protože děti ví kdo je čí máma a kolikrát ještě než otevřu dveře tak už slyším jak někdo volá Viki jde domů, takže by mě určitě děti praskly. Spíš si myslím, že je u nás pravděpodobnější že by si nějaký dítě otevřelo a zdrhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4975
26.5.22 22:19

U nás se musí zadat kód na otevření dveří do šatny. Dveře do třídy jsou zavřené, zvoní se a učitelka si přijde pro dítě do šatny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
26.5.22 22:20

@Upirek123 tak podělat ne. Ale dítě se ze školky prostě dostat nesmí. Někde jsou děti už od dvou let, to jsou fakt prťata bez rozumu!

U nás jsou hlavní dveře na videozvonek, dveře přímo do třídy taky na zvonek. Taky jsou mimo vyzvedávání dětí zavřeny ještě dveře šatna-chodba, které se otvírají vypínačem mimo dosah dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
26.5.22 22:24

@Petula306 a dostalo se nějaké děcko pryč? Ne. Byly za nás nějaké kódy a video kamery a nevím co? Ne. Odešli jsme ze školky? Ne.

A od 2 let vám do školky fakt nikoho nevezmou 😂 😂
Doma máte taky všechno na kódy? Co když si budete muset odskočit a děcko vám uteče, co pak 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
26.5.22 22:25

@Upirek123 to je marný, prďme na to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.5.22 22:32

U nás je klasický zvonek a musí odemknout učitelka. Občas odemkne třeba po spaní kuchařka, když učitelky nestíhají. Odemčeno je jen ráno a pak chvíli po obědě a pak až po spinkání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
26.5.22 22:34
@Upirek123 píše:
@Petula306 a dostalo se nějaké děcko pryč? Ne. Byly za nás nějaké kódy a video kamery a nevím co? Ne. Odešli jsme ze školky? Ne.A od 2 let vám do školky fakt nikoho nevezmou 😂 😂
Doma máte taky všechno na kódy? Co když si budete muset odskočit a děcko vám uteče, co pak 8o 8o 8o

Milá zlata, moje dvouleta dcera je přijata do školky, a od ledna 2023 půjde přesně ve dvou letech i druhá dcera. :* Obyčejná státní školka.
K dotazu.. u nás jsou zvonky kde se představíme, a kdybych vešla do třídy kde není učitelka, tak bych tam udělala rachot.

• Citovat
  • Upravit
24992
26.5.22 22:38

Otvírají na bzučák, v době příchodu a odchodu se neptaji kdo jde. Když jdeš v nevšední dobu tak ano. Dveře jinak než na bzučák otevřít nejdou.

Kdyby chtělo ven utéct dítě, asi by uteklo, ale spíš by muselo cíleně se rozhodnout, že uteče, nějaké překážky tam jsou takže by se jen tak nezapomnělo omylem a najednou venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
26.5.22 22:40
@Upirek123 píše:
@Petula306 a dostalo se nějaké děcko pryč? Ne. Byly za nás nějaké kódy a video kamery a nevím co? Ne. Odešli jsme ze školky? Ne.A od 2 let vám do školky fakt nikoho nevezmou 😂 😂
Doma máte taky všechno na kódy? Co když si budete muset odskočit a děcko vám uteče, co pak 8o 8o 8o

Proč by nevzali od 2 let? Syna přijali loni, přihlášku o přijetí měl v době kdy měl rok a 3/4. Nastupoval ve 2,5 letech. Státní brno, letos. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
26.5.22 22:41

V jedné školce máme vchody na čipy a nikdy jsem tam snad nezažila nedovřené dveře, tam je to za mě zabezpečené. I zevnitř(branky) je to udělané tak, aby to děti nemohly otevřít a nebo by musely být hodně šikovné. V druhé školce jsou branky otevřené skoro pořád dokořán :cert:,nemam tušení jestli je to jen v době vyzvedávání nebo i v době pobytu dětí na zahradě, že je nezamykají, to by mi tedy vadilo. Otevírají rodičům na zvonek, kde je kamerka, ale i poslední dobou se stává, že jsou tyto dveř otevřené. Za mě super jsou ty čipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin