Protivná učitelka ve školce

Anonymní
24.5.22 16:58

Protivná učitelka ve školce

Ahoj holky,

mám 3 děti (syn 11,5, syn 6 let a dcera 5 let)a dvě mladší chodí spolu do školky. Mají tam 3 učitelky, z nichž jedna je velmi protivná. Má už tak přes 50, zkušená pedagožka, řeklo by se. Přesto si neustále stěžuje na nejen moje děti. Nejčastěji jí vadí chování mého syna. Ten sice někdy zlobí, jeho chování se však nikterak výrazně neliší od ostatních dětí. Doma ho dokážu celkem srovnat, ale těžko něco nadělám s tím, že se začne například vztekat při hře ve školce během mého pobytu v práci. :roll: U dcery například před časem uváděla, že má motorické potíže, při cvičení je neobratná a podobně. Podotýkám, že se jedná o zcela zdravé dítě, které běhá, cvičí, leze po prolézačkách jako opice a tak podobně. Často jí slyším po dětech řvát například kvůli úklidu hraček, když pro ně jdu do školky. Už se bojím tam jít, když má odpolední, co si zase vymyslí. Dívá se na mě jak na neschopnou matku. Ano, moje děti jsou zlobivé, asi tak jako všechny děti. Když jde do školky přítel, tak si tak nedovoluje a nestěžuje, může však chodit pro děti málokdy. Také u některých jiných dětí řeší všechno přehnaně s rodiči, slyšela jsem v šatně i od nich samotných. Co by jste jí na mém místě řekli? Já se snažím vždycky to řešit v klidu, například, že si se synem promluvím, ale už opravdu nevím co…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8302
24.5.22 17:01

Dala bych děti do jiné školky, ale chápu dobře, že synovi už zbývá doklepat měsíc a půjde do školy? To už bych neřešila. Ale 5 letou bych dala do jiný školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.22 17:06
@Zeoli píše:
Dala bych děti do jiné školky, ale chápu dobře, že synovi už zbývá doklepat měsíc a půjde do školy? To už bych neřešila. Ale 5 letou bych dala do jiný školky.

Ano, syn se chystá do školy, do školky musí ještě do konce srpna. Jinak mají ve školce kamarády a nechci je odtud vytrhávat, ale paní učitelka… :roll:

• Citovat
  • Upravit
2164
24.5.22 17:09

Asi je zvyklá, že rodiče nad zlobivými dětmi nemávají rukou, dřív to tak bylo.
Tím, jak znala lepší děti, tak asi těžko snáší dnešní dobu a je vyhořelá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101659
24.5.22 17:10
@Anonymní píše:
Ano, syn se chystá do školy, do školky musí ještě do konce srpna. Jinak mají ve školce kamarády a nechci je odtud vytrhávat, ale paní učitelka… :roll:

No, asi takhle, máš s učitelkou problém ty nebo tvoje mladší dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
24.5.22 17:17
@Mariane.B píše:
Asi je zvyklá, že rodiče nad zlobivými dětmi nemávají rukou, dřív to tak bylo.
Tím, jak znala lepší děti, tak asi těžko snáší dnešní dobu a je vyhořelá.

Ale prosim te, deti jsou furt stejne. :roll:
Ze je vyhorela a nebavi ji to, to je ocividne pravda, ale v povolanich pracujich s detmi/starymi lidmi by takovi fakt nemeli byt. Dospelej clovek si pomysli neco o p.deli, dite a senilni duchodce se brani podstatne hur a takovou ucitelku bych pro deti rozhodne nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
24.5.22 17:19

Řekla bych jí, že dcera je neobratná po mě a s genama nic nenadělám.

A že syna už se brzy zbaví, že jde do školy.

Tím by to pro mě haslo, pokud vymýšlí ptákoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
24.5.22 17:22

Učitelka bude už z dětí celkově otrávená. Co ostatní dvě učitelky, také mají s dětmi problém? Pokud ne, tak bych jí v klidu asertivně řekla, že je jediná kdo má problém a že děti nedělají nic neobvyklého, co by se svými zkušenostmi nezvládla bez toho aby žalovala rodičům. Jestli čeká, že tam děti budu sedět na zadeli a ani nemuknou, tak ať hledá jinou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
24.5.22 17:22
@Villanelle píše:
Ze je vyhorela a nebavi ji to, to je ocividne pravda, ale v povolanich pracujich s detmi/starymi lidmi by takovi fakt nemeli byt. Dospelej clovek si pomysli neco o p.deli, dite a senilni duchodce se brani podstatne hur a takovou ucitelku bych pro deti rozhodne nechtela.

Děti jsou stejné, ale nemůžu si pomoct, dřív jsme z učitelů a dospěláků měli větší respekt.

Dnes jsou ty děti už v první třídě schopné poslat učitele do pr…

Nedávno jsem vyslechla rozhovor asi 4 dětí, cca první stupeň. Slovník jak dlaždič. Učitelka je pí a ku… A může jim políbit pr…

Jako jo, asi jim to neřeknou úplně do očí, ale to chování je horší a horší… A rodiče je ještě hájí, jaké jsou děti chudinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8740
24.5.22 17:27

Syn má ve školce protivný obě učitelky. Ony naopak nemluví vůbec, takže si ani nestezuji… nevím, co je lepší, no. Usiluju o jinou školku, ale ještě nevím výsledky přijímacího řízení. Kdyztak budu řešit přestup do jiné třídy, to nejspíš nebude dokonale řešení, ale lepší, než nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
24.5.22 17:36
@Villanelle píše:

Děti stejné rozhodně nejsou, zeptej se učitelů, co učí 20-30 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
24.5.22 17:38
@yweta píše:
Učitelka bude už z dětí celkově otrávená. Co ostatní dvě učitelky, také mají s dětmi problém? Pokud ne, tak bych jí v klidu asertivně řekla, že je jediná kdo má problém a že děti nedělají nic neobvyklého, co by se svými zkušenostmi nezvládla bez toho aby žalovala rodičům. Jestli čeká, že tam děti budu sedět na zadeli a ani nemuknou, tak ať hledá jinou práci.

Tak třeba očekává, že dítě, kterého čeká za pár měsíců škola, se nechová jako nerozumný tříleťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.5.22 17:38

Jina skolka bez ohledu na kamarady.
Tohle muze byt dost peklo.

Do te doby, az si zase bude stezovat, tak ji rekni, ze od toho je tam ona, aby si to poresila. A opakuj furt dokola. Ber to jako trenink asertivity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.22 17:40
@KeckaJ píše:
Děti jsou stejné, ale nemůžu si pomoct, dřív jsme z učitelů a dospěláků měli větší respekt.

Dnes jsou ty děti už v první třídě schopné poslat učitele do pr…

Nedávno jsem vyslechla rozhovor asi 4 dětí, cca první stupeň. Slovník jak dlaždič. Učitelka je pí a ku… A může jim políbit pr…

Jako jo, asi jim to neřeknou úplně do očí, ale to chování je horší a horší… A rodiče je ještě hájí, jaké jsou děti chudinky…

Moje děti jsou slušně vychované. Nemluví nikdy sprostě, doma tak nemluvíme. Syn je spíše trucovity. Ale určitě by učitelku nikam neposílal. A takové děti jsou spíše výjimky, které učitelku pošlou někam. Většina má stále více či méně respekt.

• Citovat
  • Upravit
26246
24.5.22 17:47
@Anonymní píše:
Moje děti jsou slušně vychované. Nemluví nikdy sprostě, doma tak nemluvíme. Syn je spíše trucovity. Ale určitě by učitelku nikam neposílal. A takové děti jsou spíše výjimky, které učitelku pošlou někam. Většina má stále více či méně respekt.

blbý je, že v davu se ty děti velice často chovají úplně jinak než doma. A rodiče bývají velmi překvapeni, jakou má jejich slušný, vychovaný andílek bohatou slovní zásobu v určitých oborech. Je hezké, že si to o svých dětech myslíš. Ale s určitostí to tvrdit fakt nemůžeš, protože nevíš, jak se tvé děti chovají v kolektivu vrstevníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin