Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ona asi potrebuje byt dulezita. Asi mysli, ze to k necemu je, kdyz se porad stezuje. Co s tim na co si stezuje nadela? Myslim, ze nic…
Takze bych ji vyslechla jednim uchem. Ani bych se neobtezovala s odpovedi. Hezky bych ji pozdravila a odesla. Detem vysvetli, ze ma svoje zasady a typ chovani, lidi jsou ruzni a at se k ni chovaji slusne, ale nic si z ni nedelaji.
Na takove narazi v zivote mnohokrat a je dobre je pripravit, jak na ne.
Tak syn už to tam doklepe. a co dcera? tam problém není, ne? zdála se jí nešikovná, už to neřeší,. Pokud zlobí i dcera, tak se třeba odchodem bráchy uklidní, nebude mít tahouna. Ale z Tvého popisu s dcerou problémy nejsou, tak není důvod ji dávat jinam. Učitelka je už možná unavená, ani se jí nedivim, škoda, že je ve školce,,,ale tak dcera už bude předškolák, tak není potřeba, aby na ni všici byli ťuťuťu. Na děcka asi učitelka křičí proto, že si hračky neuklidí na první dobrou, možná ani napodruhé,,,asi všichni známe kolikrát se někdy musí děckám něco říkat. Já se jí nechci příliš zastávat, ale v první řaddě by si měli sáhnout do svědomí rodiče, jaká jsou ta jejich zlatíčka, uvědomit si, že v kolektivu se děcka chovají jinak /většinou hůř/, a trošku tu školku/školu brát jako pomoc ve výchově…ne naopak.
A už teda vůbec nechápu větu, že se bojíš do školky chodit, když má ona odpolední. To už mi připadá přehnané, snad jsi taky dospělá, matka od dětí, dětmi většinou ženský ještě dospějí,,,myslím, že není potřeba se bát baby ze školky. Že si netroufne na přítele, tak lidsky to chápu,,,o to míň bych se jí teda bála já, když si troufne jen na ženskou,,, takoví lidé mi jsou prostě k smíchu. S lidma pracuju, denně mi „rukama“ projdou stovky, tak vím o čem mluvím.
Srovnala jsem si podobnou učitelku, i v MŠ, i v ZŠ. Už si stěžuje jen na ostatní děti a se mnou se snaží vycházet dobře a řeší jen to, co je opravdu podstatné. Povolání učitel neznamená kvalitní člověk, vychovatel, vzor pro děti a nejhorší na tom je, že to vůbec neznamená, že takový člověk má rád děti. Všechny. Nejen ty hodné, které sedí tiše v koutě. Ale to je život a děti se s tím taky naučí pracovat. Říkám jim pravdu. I o ucitelkach ![]()
Takovou 🐮 bych pustila jedním uchem dovnitř a druhým ven
dětem bych řekla ať si z ní nic nedělají ![]()
@Zvonielka píše:
Ona asi potrebuje byt dulezita. Asi mysli, ze to k necemu je, kdyz se porad stezuje. Co s tim na co si stezuje nadela? Myslim, ze nic…
Takze bych ji vyslechla jednim uchem. Ani bych se neobtezovala s odpovedi. Hezky bych ji pozdravila a odesla. Detem vysvetli, ze ma svoje zasady a typ chovani, lidi jsou ruzni a at se k ni chovaji slusne, ale nic si z ni nedelaji.
Na takove narazi v zivote mnohokrat a je dobre je pripravit, jak na ne.
Je spousta učitelek, co si stěžují pořád
Vždycky mají tu nejhorší třídu
Mě v rodině i ředitelku a ta to sama říká, jaké jsou učitelky hysterky a pořád si stěžují na děti
Člověk, co to nezná, tak má pocit, že jeho dítě je nejhorší na světě. Pak přijdeš na to, že si stejně stěžují i na Pepíka, Ondru, Adama atd. ![]()
@Anonymní píše:
Ano, syn se chystá do školy, do školky musí ještě do konce srpna. Jinak mají ve školce kamarády a nechci je odtud vytrhávat, ale paní učitelka…
Tak stejně ve škole bude mít jiný kolektiv. A dcerce chybí ještě dlouhá doba než půjde do školy a určitě nepůjde s dětmi ze školky. Takhle malé děti se seznamují lehce.
@Villanelle píše:
Ale prosim te, deti jsou furt stejne.
Ze je vyhorela a nebavi ji to, to je ocividne pravda, ale v povolanich pracujich s detmi/starymi lidmi by takovi fakt nemeli byt. Dospelej clovek si pomysli neco o p.deli, dite a senilni duchodce se brani podstatne hur a takovou ucitelku bych pro deti rozhodne nechtela.
Děti nejsou stejné, to říkají i odborné studie. Najděte lidi, kteří to budou dělat tak jak mají, anebo si to zkuste sama, ať vůbec víte, o čem píšete. Já třeba tu zkušenost mám, a musím uznat, že jsem rád, že je to už za mnou.
A nevzali by dceru třeba do přípravné třídy? U nás mají přednost děti s odkladem, ale pokud nenaplní kapacitu, tak můžou i předškoláci. A pokud mají přípravnou třídu ve škole kam půjde syn, tak by to byla v podstatě výhra. Chodili by do jedné školy, dcera by sice dál nechodila do školky, ale určitě by šla s někým z přípravky do 1. třídy. Syn chodí do přípravky, jejich tam 15 a je to tak 50% hraní a 50% různé pracovní listy apod. V září půjde do 1. třídy a spolu s ním další 3 z přípravky (ostatní z přípravky budou v jiných třídách, otevírají 4 třídy-A, B, C, D).
Jak ja ti rozumím. Ja mam tedy tříleťáky, co chodi od ledna, ale taky už jsem si vyslechla věci. Drž se a povznes se nad tim. A nenech se obcas i „odbyt“, ja uz ji nevěřím, že za vše můžou moje děti ![]()
@Villanelle píše:
Ale prosim te, deti jsou furt stejne.
Ze je vyhorela a nebavi ji to, to je ocividne pravda, ale v povolanich pracujich s detmi/starymi lidmi by takovi fakt nemeli byt. Dospelej clovek si pomysli neco o p.deli, dite a senilni duchodce se brani podstatne hur a takovou ucitelku bych pro deti rozhodne nechtela.
Děti jsou stejné, ale rodiče a vychova je jiná. Žádná.
Mame ve skolce taky zkusenou prisnou ucitelku. Je to mamcina znama, tak mam k ni jiny vztah a divam se na to jinak. Nemysli to spatne, jen uz nema energii furt dokola resit totez s detmi. Mozna by uvitala spolupraci rodicu. Jak casto si stezuje? Nemuze mit pravdu? Muj syn je taky ne uplne fyzicky zdatny, ucitelka mi to rekla, vim o tom, musime na tom pracovat. Zaroven ho i chvali v jinych oblastech. Kazde dite ma talent na neco jineho. Nase ucitelka rekne i kdyz zlobi, je to v poradku, jsem rada ze je uprimna a spravedliva. A je takova ke vsem, coz asi i ve vasem pripade, kdyz to slychas v satne, ne? Nemenila bych kvuli tomu skolku, vsude je neco a v teto maji kamarady..
No takhle jsem odpískala zápis do jedné ze školek, neboť by můj syn možná strávil docházku zavřený ve zhasnuté koupelně - jak jsme se dozvěděli, je to tam oblíbeným trestem pro děti, které například křičí, nebo se odmítají účastnit řízených činností. A to on umí obojí. Některé dámy by to prostě (už) neměly dělat.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.