Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
mám 3měsíčni dvojčátka (kluk + holka). Kdy na sebe začínají dvojčata nejakým spůsobem reagovat? Já mám pocit, že spíš se navzájem ignorují. Myslíte, že o sebe vědí a berou se navzájem jako konkurenti?
@edevira prosím tě, hodila bys mi do SZ odkaz na ten FB bazárek pro dvojčata? Psala jsem ti to do druhé diskuze, ale už ji admin smazal.
@pabylka mám taky páreček a ve třech měsících jenom ležely nebo jedly, to přijde později ((-:
@pabylka Tak moji maj teď cca 9 měsíců a smějí se na sebe, když se vidí, malej leze za malou, ale kdy se začali tak nějak vnímat, to jsem si nevšimla. Já ale myslím, že se vnímají, i když to ještě neumí dát moc najevo.
@pabylka : To víš, že o sobě ví
. A konkurovat si budou později, až tě to bude mrzet
.
Taky si myslím jde o to, jestli jsi rodila v termínu. U tich předčasně je to pak vše trochu posunuté. Ale taky se určitě dočkáš
.
Skoro bych řekla, buď ráda, že se zatím ingnorují ![]()
moji mají 8m (taky holka a kluk) a není pro ně lepší zábava než se prát o jednu hračku ![]()
vědí o sobě určitě už teď, ale stejně jako je minimálně zajímáš ty (v tom věku je zajímá jídlo a spánek) tak i ten druhý, časem je bude vše zajímat více a více