Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, nevím jestli nejsem moc starostlivá, nebo zda si to moc beru, tak tedy k věci, mááme 15m holčičky dvojčátka Adélka ta o min starší
je taková rychlejší moc jí hraní nebaví, dycky tak chvilku něco, Natálka ta mladší, vydrží si hrát, napichujeme spolu na kolíčky kolečka, nebo prostě něco děláme a má zájem, ale Aduška vždy vše veme a hodí někam a když není po ní, vzteká se… Pak mám takový pocit, že se více věnuji Natálce, Aduška zase jezdí na koni houpacím, to jí baví. Nemáte někdo zkušenosti? jak zabavit obě zároveň? Nechci tu co nemá zájem o hračky odstrkovat.
Přemýšlela jsem Adélce koupit odstrkovadlo, Adélka taky už chodí, kdežto Natálka zatím udělá 4 krůčky, zatím leze. Prostě Aduška je vítr a Natálka takovej kliďas ![]()
Budu ráda za každou radu, zkušenost.
Odrážedlo podle mě klidně, naši už v 15m jezdili jak draci. Jinak zrovna teď jsme se ve skupině bavili, že není od věci děti obas rozdělit: taťka veme jednu ven na odrážedlo a vy si třeba prohlídnete knížku. Příště zas obráceně. Obecně mám zkušenost, že když se rozdělí, jsou klidnější. Ale možná to začne platit až za pár měsíců. 15 je ještě hodně málo, to naše nebavilo nic moc - hlavně svorně kramovali ve skříňkách
![]()
Mam kluky 22m. Povahove jsou podobni. Matej Acko je vzteklej, aktivnejsi, porad musi menit aktivity, u niceho nevydrzi… maXik becko je klidas, vydrzi si hrat sam atd…
A taky moc nevim jak na ne. Co je zabavi 100% je lego duplo a kdyz muzou vystrachat vsechno mozny z kuchynsky linky ![]()
Ahoj my máme dva kluky 27 měsíců a každý je taky povahově úplně jiný. Šimonek starší o 3 minuty je takové střeštiprdlo
takový celkový rychlík. Začal chodit na 11 měsících. Matoušek na 12 měsících a musím říct, že se v těch dovednostních věcech snažil vždycky Šímu napodobovat a dohnat, ale zase má měl Máťa víc trpělivosti dokázal si taky hrát dýl v klidu.Ale musím říct, že si dokáží hrát hodně spolu nebo i každý sám. No nehrotila jsem to a nehrotím to ani teď. Já říkám, že jim více méně dělám dozor
oni si kluci dost vystačí sami, ale tím nechci říct, že se jim nevěnuji a neučím je něco nového ba naopak.Jen chci říct, že to v podstatě nechávám na nich a na jejich zájmu si hrát nebo ne a musím říct, že se rozvíjejí v pohodě, až někdy nebo spíš dnes a denně žasnu, co dokážou spolu vymyslet a co všechno si pamatují a dokážou dát dohromady.Jsou to takový raubíři a miláčci v jednom.
Sned jsem to napsala trochu srozumitelně.
@markytk, tak ja nevim, to je tezky radit
u nas jsou taky kazda jina a kazdou bavi neco jinyho a vzdycky si doma neco na hrani najdou. Je teda fakt, ze obe si hrozne rady ctou, jak samy, tak s dospelym a knizky se zvukama vedou
kocarky jsou taky super, maly domecek, do ktereho se muzou schovat, takovy ty morcata na baterky, maji rady i kuchynku…chce to proste stridat hracky. u nas je teda vyhoda, ze mame spoustu hracek po starsi
Musím říct, že sem se asi moc ukvapila, holky si spolu hrají, čím sou starší je to lepší, aduška bere věci natálce a pak je bitka
,je je s nima moc sranda
Jo a odstrkovadla sem jim také pořídila ale eště nedošáhnou na zem
tak to vidím tak v létě že budou trajdat ![]()