Dvojčátka - kdy ven?

29.5.13 09:50

Dvojčátka-kdy ven?

Ahoj holky, potřebovala bych poradit…po příchodu z porodnice u nás byla dr a jáse jí zapoměla zeptat, kdy s holkama můžu ven…je jim 16 dní, ale mají sotva 2,5kg…dneska bych ale potřebovala zaskočit v rámci naší vesnice na poštu a něco pkoupit…ještě sem s nima nikde nebyla, ale i já sama bych se potřebovala trošku provětrat, doma už je to :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3142
29.5.13 09:56

Já byla po propuště rovnou u doktorky a to byla pěkná kosa, holky měly něco přes 2 a půl, obleš je a směle vyražtekdyž to nebude ze začátku na hodinu tak v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
29.5.13 09:57

@slunicko.lucinecka My měli po příjezdu z porodnice 2560g, dr. říkala, že když je pěkně, můžeme hned :-) Začít třeba půlhodinkou a postupně prodlužovat… ale hned poprvé jsme šli asi na 2 hodky a nic se nestalo, ba naopak, myslím, že čerstvý vzduch jim prospěje, když nebudete venku moc dlouho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
traktorka

Ahoj, já jsem s dvojčatama mohla jít ven hned třeti den po propuštění z porodnice. Taky měli kolem 2,5kg a navic čerstvý vzduch jim udela dobre. Nejdřív jsem je měla dát do kočárku k otevřenemu oknu a pak už denne jsme jezdili a to byl konec listopadu :)

• Citovat
  • Upravit
58833

Myslím si že není problém. Dcera měla při propuštění z nemocnice sice už téměř 6 týdnů, ale váhu neměla ani 2kg. Ven jsme chodili hned a to byl listopad. Kdyžtak dát o 1 vrstvu víc než se doporučuje a hlídat ať jim není horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
29.5.13 10:02

Já jsem šla poprvé až když jim byly 3 týdny, ale rodila jsem na konci října, takže byla hnusně, sychravo, pošmourno a inverze (v Ostravě několikanásobná). U dr. jsem s nima byla, brali jsme je do auta, ale vyloženě na procházku s kočárkem jsme šli, až bylo lepší počasí.

Dneska je slušně (aspoň u nás), takže pokud nebudeš venku courat dlouho, tak klidně bež.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.13 10:15

Holky, díky…mám to na cca půlhodinku, to nemůže uškodit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
29.5.13 10:17

@slunicko.lucinecka s Vítkem jsem byla poprvé venku v kočárku a to určitě ještě 2,5 kila neměl. V nemocnici při propouštění ia dětská dr. říkala, že s ním máme začít chodit co nejdříve, kvůli imunitě. Akorát, že tehdy bylo léto, ale myslím, že když je rozumně oblečeš, tak na hodinku bych vyrazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5767
29.5.13 10:23

Ahojky, jen jdi, holky měly 2.5 kg a šla jsem skoro hned ven. Byl konec října a pohoda, spaly krásně a pak i lépe baštily :lol: A Ty vypneš :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
29.5.13 10:50

¨Je teplo..takže bych šla..na chvíli se nic nestane..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
29.5.13 11:44

Syn měl při propuštění z porodnice 2100g, šli jsme hned druhý den ven a pak už chodili pořád i na celodenní procházky. Je fakt, že bylo léto, ale teď je taky už dost teplo :) Určitě bych s holčičkama ven šla. Vzduch jim prospěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.13 14:21

Tak holky, nakonec sem včera nebyla, než sem první nakojila, začalo lít, jak z konve :( dneska prší celej den…tak snad zítra!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
30.5.13 14:28

Koukám, jak jste všechny chodily s malýma prckama ven? My jsme odcházeli z porodnice když holky měly 2,3kg a ven jsme mohli až na 3 kilech (podle doporučení dr z JIP), obvodní dokonce chtěla, ať jdeme nejdřív ve 3 a půl kilech, ale to mi přišlo zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
31.5.13 21:40

My z porodnice odcházeli a měli 2,4kg. Ven jsme mohli taky až ve 3 kg. Obvodní mě řekla že na zahrádku doma můžeme i dřív, ale ven na procházku až ve 3kg kvůli infekcím. Kdyby se chtěl třeba někdo známí podívat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
1.6.13 00:53

My jsme meli 2kg jak jsme odchazely z porodnice a doktorka mi rekla ze ven muzem akorad ja se bala tak jsme moc venku zezacatku nebyly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí