Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, potřebovala bych poradit…po příchodu z porodnice u nás byla dr a jáse jí zapoměla zeptat, kdy s holkama můžu ven…je jim 16 dní, ale mají sotva 2,5kg…dneska bych ale potřebovala zaskočit v rámci naší vesnice na poštu a něco pkoupit…ještě sem s nima nikde nebyla, ale i já sama bych se potřebovala trošku provětrat, doma už je to
![]()
Já byla po propuště rovnou u doktorky a to byla pěkná kosa, holky měly něco přes 2 a půl, obleš je a směle vyražtekdyž to nebude ze začátku na hodinu tak v pohodě
@slunicko.lucinecka My měli po příjezdu z porodnice 2560g, dr. říkala, že když je pěkně, můžeme hned
Začít třeba půlhodinkou a postupně prodlužovat… ale hned poprvé jsme šli asi na 2 hodky a nic se nestalo, ba naopak, myslím, že čerstvý vzduch jim prospěje, když nebudete venku moc dlouho ![]()
Ahoj, já jsem s dvojčatama mohla jít ven hned třeti den po propuštění z porodnice. Taky měli kolem 2,5kg a navic čerstvý vzduch jim udela dobre. Nejdřív jsem je měla dát do kočárku k otevřenemu oknu a pak už denne jsme jezdili a to byl konec listopadu ![]()
Myslím si že není problém. Dcera měla při propuštění z nemocnice sice už téměř 6 týdnů, ale váhu neměla ani 2kg. Ven jsme chodili hned a to byl listopad. Kdyžtak dát o 1 vrstvu víc než se doporučuje a hlídat ať jim není horko.
Já jsem šla poprvé až když jim byly 3 týdny, ale rodila jsem na konci října, takže byla hnusně, sychravo, pošmourno a inverze (v Ostravě několikanásobná). U dr. jsem s nima byla, brali jsme je do auta, ale vyloženě na procházku s kočárkem jsme šli, až bylo lepší počasí.
Dneska je slušně (aspoň u nás), takže pokud nebudeš venku courat dlouho, tak klidně bež.
@slunicko.lucinecka s Vítkem jsem byla poprvé venku v kočárku a to určitě ještě 2,5 kila neměl. V nemocnici při propouštění ia dětská dr. říkala, že s ním máme začít chodit co nejdříve, kvůli imunitě. Akorát, že tehdy bylo léto, ale myslím, že když je rozumně oblečeš, tak na hodinku bych vyrazila.
Ahojky, jen jdi, holky měly 2.5 kg a šla jsem skoro hned ven. Byl konec října a pohoda, spaly krásně a pak i lépe baštily
A Ty vypneš ![]()
Syn měl při propuštění z porodnice 2100g, šli jsme hned druhý den ven a pak už chodili pořád i na celodenní procházky. Je fakt, že bylo léto, ale teď je taky už dost teplo
Určitě bych s holčičkama ven šla. Vzduch jim prospěje.
Tak holky, nakonec sem včera nebyla, než sem první nakojila, začalo lít, jak z konve
dneska prší celej den…tak snad zítra!!!
Koukám, jak jste všechny chodily s malýma prckama ven? My jsme odcházeli z porodnice když holky měly 2,3kg a ven jsme mohli až na 3 kilech (podle doporučení dr z JIP), obvodní dokonce chtěla, ať jdeme nejdřív ve 3 a půl kilech, ale to mi přišlo zbytečné.
My z porodnice odcházeli a měli 2,4kg. Ven jsme mohli taky až ve 3 kg. Obvodní mě řekla že na zahrádku doma můžeme i dřív, ale ven na procházku až ve 3kg kvůli infekcím. Kdyby se chtěl třeba někdo známí podívat atd.
My jsme meli 2kg jak jsme odchazely z porodnice a doktorka mi rekla ze ven muzem akorad ja se bala tak jsme moc venku zezacatku nebyly