Dvojčátka říjen 2011

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
115
19.2.13 11:34

dvojčátka říjen 2011

Je tu někdo kdo má takto stará dvojčátka, že bychom si poradily co s nočníkama, učení se lžičkou, srovnali dovednosti a tak… doteď to byla vcelku pohoda… a mám pocit, že začíná přituhovat :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6842
19.2.13 12:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
19.2.13 12:32

Děkuji za uporoznění, o téhle diskuzi vím :)zajímají mě přibližně stejně stará dvojčata, jako ta moje… pro srovnání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
20.5.13 14:14

Ahoj, máme dvojčata (holku a kluka) narozená na konci října 2011. Taky mám pocit, že vstupujeme do nové fáze. Ráda zjistím, jak je to s dvojčaty jinde a na co se připravit nebo předat informace, co už máme za sebou a jak na to. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
22.5.13 13:19

Zdravím :) tak já jsem zatím párkrát zkusila nočník a vždy to bylo s řevem :) oblečení si na nočník sednou… ale když je vysleču tak řev :) tak asi ještě počkám… taky máme kluka a holku. Slečna je šikovnjší v komunikaci a chlapeček si zase krásně sám vyhraje… jinak říkáme máma, táta, teta, bába, ham, mňáááám, a to je si všechno :(
trošku bojujeme s jídlem, mají pár oblíbených jídel… takže v podsatě vařím jen maso na šťávě s mrkví a těstoviny, nebo pečené kuře s bramborem(kaše), a z polívek vývar s nudlema, špenát, dřív nějoblíbenější teď vůbec nechtějí, rajskou taky moc ne… hlavně vždycky stačí, když to jednomu nechutná, tak nejí ani druhej… je to dost na nervy :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.5.13 14:03

No jo, tak musím říct, že s nočníkem válčíme obdobně. :) Holka je trochu šikovnější, vydrží na něm i nahatá a výjimečně se vyčůrá (hlavně když ji vysadím hned po spaní). Často z nočníku vstane a pak to pustí hned vedle ve stoje. Chlapeček daleko víc protestuje, nechce sedět ani oblečený ani nahatý, tak ho zkoušíme ještě vysazovat na záchod. Ale ani u jednoho to nijak nelámu přes koleno - doufám, že v létě budou běhat jen tak a postupně se to naučí.
S komunikací je to jak přes kopírák stejné u nás, slečna se tváří, že víc rozumí a na povel i vykoná (podá věci, „uklízí“ a tak. A kluk si umí delší dobu sám hrát a zabaví se. I když poslední dobou miluje všechny hračky, co holčička vezme do ruky a sápe se po nich. :)
Jídlo je u nás celkem fajn, často děláme maso s vývarem, zeleninou a přílohou, polévky jim moc nejedou a se sladkým jsme ještě nezačali. Je pravda, když se jeden tváří, že je jídlo blivajz, ani druhý ho nebude ochotně jíst, ale většinou jedí oba dobře. I když se vyskytnou nepoživatelné potraviny u každého jiné, třeba červená čočka nebo hroznové víno.
Jediné, co mě trochu brzdí, je, že kluk ještě pořádně nechodí, dává si na čas, tak doufám, že to pak bude stát za to. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
22.5.13 14:44

U nás slečna začala chodit na hellouwína a kluk na vánoce, tak se to dobře pamatuje. Ale celou zimu chodil jen doma… venku na sněhu odmítal. až jak roztál sníh, tak začal lítat i venku. my sladký už baštíme… já bych teda začala později, ale tatínek a tetička jim ukázali čokoládu, takže skoro každý den máme kousek čokolády. Narodili jste se v termínu? my jsme o 7 týdnu dřív… ale kdyby to bylo v termínu, tak by to vyšlo na půlku října…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.5.13 21:40

To je fajn, že začali chodit už v zimě, doma natrénovali a teď si určitě jsou venku jistí a drží balanc. Co venku, když nejsou připoutaní v kočárku, chodíte na oplocené hřiště, nebo už jsou slovně nasměrovatelní (Holku bych si teď sama s oběma venku určitě nedovolila vypustit :))? Takže čekáme na pěkné počasí, abychom mohli vyjet z města na zahrádku.
U nás zatím všichni dodržují zákaz sladkostí, i „sladkou“ večerní kaši sladíme ovocem a vlastně i UM, protože to je taky sladké. Ale jak znám dědečka, sladké se neodvratně blíží. :) Co jsem ale nevydržela je jídlo vůbec nesolit. Chystám se teď taky vyzkoušet kravské mléko, máte zkušenosti?
Dvojčata se narodila o 5 týdnů dřív. Původní termín porodu byl na konci listopadu. Hmm, jaké byly začátky, o 7 týdnů dřív, to muselo být náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
25.5.13 21:56

Začátky mám tak nějak v mlžném oparu :) 3 týdny trvalo, než jsem si je mohla vzít domů. Kojení mi moc nešlo a o to to pak bylo „jednodušší“.Mohl je nakrmit kdo byl po ruce :) Režim jsem nechala takový jaký měli v nemocnici. Děti byli a jsou hodný, spali celou noc od cca 4 měsíců… takže já mám pocit, že teď je to větší záhul:) Ven, když jdu s něma sama tak jedině v kočáru, máme croozera. Sama jdu s něma jedině na zahradu, jinak všude s kočárem. Kravský mlíko jsem používala na vaření kaše už před prvním rokem a pak postupně i do um. Teď jim míchám mlíko 240ml z 150ml k. mlíka + 90ml UM ráno a večer. Sladký neřeším, ale snažím se aby nedostávali glutamát, takže žádný uzeniny a masoxy alespoň do těch tří let. Na to si došlápnu! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí