Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den chci se tu zeptat chodím do základní školy do deváté třídy a na druhé pololetí jsem dostal dvojku z chování jenže jsem přijatej na školu kde nesmí být snížená známka z chování je to učiliště a opravdu nevím co teď bude dál jsem přijatej tak snad by to mělo být v pořádku opravdu budu rád za veškeré rady.
@David25813 to se ptej v nové škole. Pokud je podmínka nemít sníženou známku z chování tak to problém teda je. Taky asi bude záležet na důvodu? To sis dost zavařil ![]()
Myslím si, že druhé pololetí v deváté třídě se už nepočítá ani nijak na školu nedokládá, takže by to mělo být ok…
@LenaNell bohužel vysvědčení z druhého pololetí musím předložit.
@LenaNell právě že dokládá, podmínka je ukončené zákl vzdělání. Nám to přišlo i do emailu že máme doručit během prázdnin kopii z vysvědčení. a průseráře žádná škola dobrovolně nechce ![]()
Pokud mají v podmínkách, že 2 z chování nesmí být, tak jsi podmínky přijetí nesplnil, či spíš porušil. Takže to v pořádku není. Řešte v příslušné škole.
@Markéta80 To sice ano ale známky mám nejlepší ze třídy sama paní které jsme vysvědčení z osmé třídy a začátek devate dávali tak řekla že jsem určitě hnedka prijatej
No jestli má škola podmínku ohledně snížené známky z chování, tak problém máš.
Jak se to tak stane? Neomluvená absence?
Ty si prostě tele, co na to jinýho říct. Já být tvojí mámou, tak soptím jako saň, s nejlepšíma známkama ze třídy se nechat vyrazit z učňáku ![]()
Kvůli čemu ta dvojka je? Nešlo by to ještě nějak zařídit? Možná tedy to hned zatepla řešit s rodiči a se školou, dokud se to ještě možná dá…
Ono se dá i odvolat proti vysvědčení (zrovna mi to tu povídala kolegyně v práci včera), ale opět, chce to hned, komunikace rodičů se školou, řešit důvody a případné možnosti.
@David25813 a dostaneš 2 z chování
. Za co jí máš? tohle si musíš vyřešit na nové škole, třeba přimhouří oko a budou volat na ZŠ za co máš 2. To rodiče asi jsou nadšení co
Syn se hodně učil to první pololetí, pak ještě do přijímaček a pak že už nic neřeší. Tak jsme mu řekli že takhle ne
A že doufáme že žádná 3 na vysvědčení nebude. To by byl dost propad z 1 na 3
O známce z chování jsme mu teda ani neříkali a co syn říkal tak nikdo mít 2 z chování nebude, i určité říkali že to by musel být dost velký průser aby někomu kazili vysvědčení
tak za pozdní příchody to asi není ne ![]()
Hmm tak pokud to vysvědčení chtějí vidět a mají v podmínkách že nesmíš mít dvojku schování tak už se začni poohlížet po jiné škole ![]()
@Tarinka píše:
Poslala bych tatínka s obálkou do školy…rychle…![]()
proč? aby řešil průsery a synáček okoukal nepoctivost? at se učí žít s následky, alespon dostane šanci jiné poctivé dítě
Jdi se tam domluvit osobně. Pokud to třeba bylo za absence, tak by mohli být shovívavější.
@Zuzaja píše:
Jdi se tam domluvit osobně. Pokud to třeba bylo za absence, tak by mohli být shovívavější.
To nevim, jestli budou s děckem vůbec mluvit. Musi jit rodic jako zákonný zástupce
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.