Dvoudenní kurz - asistent pedagoga

Anonymní
1.5.17 18:16

Dvoudenní kurz - asistent pedagoga

Ahoj holky, u nás ve městě hledají 2 asistenty pedagoga, já jsem bez práce, ráda bych toto zaměstnání dělala, ale nemohu najít nikde žádný kurz, jen v srpnu je nějaký dvoudenní v Praze. Myslíte si, že tento kurz dvoudenní stačí a uznají mi to?
Nebo se musí studovat déle? Máte někdo zkušenosti?
Moc a moc děkuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.5.17 18:19

Podle mě máš skoro určitě smůlu, moje mamka teď nastoupila jako asistent pedagoga, má vš, roky praxe a stejně musela projít náročným výběrovým řízením

• Citovat
  • Upravit
914
1.5.17 18:20
@Anonymní píše:
Ahoj holky, u nás ve městě hledají 2 asistenty pedagoga, já jsem bez práce, ráda bych toto zaměstnání dělala, ale nemohu najít nikde žádný kurz, jen v srpnu je nějaký dvoudenní v Praze. Myslíte si, že tento kurz dvoudenní stačí a uznají mi to?
Nebo se musí studovat déle? Máte někdo zkušenosti?
Moc a moc děkuji :mavam:

Nekde staci i kurz. Jestli teda jen dvoudenni, to nevim, nevim.. Ale pises ze az v srpnu, to je docela dlouha doba, do te doby uz to misto bude obsazeny, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
1.5.17 18:20

Dvoudení? 8o To jsem ještě neslyšela, spíš dvouměsíční, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
1.5.17 18:24

No, na rovinu, co si myslíš, že se za dva dny naučíš? Tedy, záleží jakou máš vystudovanou školu. Pokud máš pedagogickou, tak možná bude stačit dvoudenní kurz.
Já jsem hledala volný kurz v agentuře, která pracuje s akreditací MŠMT a nejbližší volný je až na jaře příštího roku (tedy v naší dostupné vzdálenosti). Na poslední podzimní jsem jako náhradník. Ovšem ten kurz trvá 80 hodin teorie a 40 hodin praxe. Není to sranda být nápomocna u dětí s poruchami a je jedno s jakými.
O dvoudenním jsem neslyšela - tedy pokud nejde o následný kurz něčeho blíže specifikovaného.
Edit : Navíc jsou kurzy na asistenta pedagoga docela finančně záhul (10.000,–Kč), i když pokud jsi na ÚP, tak bys možná mohla zkusit požádat o proplacení - něco jako rekvalifikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.17 18:28
@Aamanda píše:
Dvoudení? 8o To jsem ještě neslyšela, spíš dvouměsíční, ne?

Je to dvoudenní.

• Citovat
  • Upravit
3701
1.5.17 18:29

Dvoudenní je, koukněte tady
http://jc.apla.cz/…en-s-pas.htm

Příspěvek upraven 01.05.17 v 18:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
1.5.17 18:29

Dva dny urcite nedtaci, jsou dane hodiny, myslim, ze tech 120.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
1.5.17 18:30

@nonina No, upřímně, i délka tvého kurzu mi přijde malinko jako výsměch, když si vezmu, že jsou to vlastně 3 týdny. Jo, možná když to bude formou dálkového studia, jednou týdně 8 hodin a mezitím samostudim a néjaké seminárky…

Příspěvek upraven 01.05.17 v 18:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
1.5.17 18:35

To je jen rozšiřující, specializovaný na PAS - podívej se na obsah kurzu. Základní kurz pro AP je mnohem delší a obsahově bohatší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Smarcie
1.5.17 18:38

@SarkaNovo myslim ze tohle je jen rozsireni kurzu uz pro Hotové asistenty, kteří se chtějí zamerit na deti s autismem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3701
1.5.17 18:39
@Smarcie píše:
@SarkaNovo myslim ze tohle je jen rozsireni kurzu uz pro Hotové asistenty, kteří se chtějí zamerit na deti s autismem :nevim:

Aháááá, jasný. Děkuju moc za objasnění ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
1.5.17 18:40
@SarkaNovo píše:
Dvoudenní je, koukněte tady
http://jc.apla.cz/…en-s-pas.htmPříspěvek upraven 01.05.17 v 18:29

To vypadá celkem dobře, tím myslím pro někoho, kdo již má pedagogické vzdělání a jen si chce „rozšířit“ odbornost…i cena je fajn…
Zakladatelko, myslím, že není šance s něčím tak krátkým tu práci dostat…jaké máš vzdělání? Já bych u svého dítěte nechtěla člověka, který dělal " jen" dvoudenní kurz… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
1.5.17 18:43

Přesně tak, je tam jasně napsané, že je to kurz pro asistenty pedagoga, čili pro někoho, kdo už asistentem JE. Je to jen rozšiřující kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
1.5.17 19:06
@j.a.n.i1 píše:
@nonina No, upřímně, i délka tvého kurzu mi přijde malinko jako výsměch, když si vezmu, že jsou to vlastně 3 týdny. Jo, možná když to bude formou dálkového studia, jednou týdně 8 hodin a mezitím samostudim a néjaké seminárky…Příspěvek upraven 01.05.17 v 18:35

Ano jde o dálkové studium trvá déle a během té doby jsou v tom různé úkoly od lektorů, které je nutno splnit. Jde o základní kurz a rozhodně si ho následně hodlám rozšiřovat třeba podobným typem kurzu jako zmiňovaný dvoudenní.

Já mám vyhlídnutý tento : http://vzdelavani.rytmus.org/…y-pedagoga-7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat