Dvoudenní kurz - asistent pedagoga
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Podle mě máš skoro určitě smůlu, moje mamka teď nastoupila jako asistent pedagoga, má vš, roky praxe a stejně musela projít náročným výběrovým řízením
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, u nás ve městě hledají 2 asistenty pedagoga, já jsem bez práce, ráda bych toto zaměstnání dělala, ale nemohu najít nikde žádný kurz, jen v srpnu je nějaký dvoudenní v Praze. Myslíte si, že tento kurz dvoudenní stačí a uznají mi to?
Nebo se musí studovat déle? Máte někdo zkušenosti?
Moc a moc děkuji
Nekde staci i kurz. Jestli teda jen dvoudenni, to nevim, nevim.. Ale pises ze az v srpnu, to je docela dlouha doba, do te doby uz to misto bude obsazeny, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, na rovinu, co si myslíš, že se za dva dny naučíš? Tedy, záleží jakou máš vystudovanou školu. Pokud máš pedagogickou, tak možná bude stačit dvoudenní kurz.
Já jsem hledala volný kurz v agentuře, která pracuje s akreditací MŠMT a nejbližší volný je až na jaře příštího roku (tedy v naší dostupné vzdálenosti). Na poslední podzimní jsem jako náhradník. Ovšem ten kurz trvá 80 hodin teorie a 40 hodin praxe. Není to sranda být nápomocna u dětí s poruchami a je jedno s jakými.
O dvoudenním jsem neslyšela - tedy pokud nejde o následný kurz něčeho blíže specifikovaného.
Edit : Navíc jsou kurzy na asistenta pedagoga docela finančně záhul (10.000,–Kč), i když pokud jsi na ÚP, tak bys možná mohla zkusit požádat o proplacení - něco jako rekvalifikace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aamanda píše:
Dvoudení?To jsem ještě neslyšela, spíš dvouměsíční, ne?
Je to dvoudenní.
- Citovat
- Upravit
Dvoudenní je, koukněte tady
http://jc.apla.cz/…en-s-pas.htm
Příspěvek upraven 01.05.17 v 18:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dva dny urcite nedtaci, jsou dane hodiny, myslim, ze tech 120.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nonina No, upřímně, i délka tvého kurzu mi přijde malinko jako výsměch, když si vezmu, že jsou to vlastně 3 týdny. Jo, možná když to bude formou dálkového studia, jednou týdně 8 hodin a mezitím samostudim a néjaké seminárky…
Příspěvek upraven 01.05.17 v 18:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je jen rozšiřující, specializovaný na PAS - podívej se na obsah kurzu. Základní kurz pro AP je mnohem delší a obsahově bohatší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaNovo myslim ze tohle je jen rozsireni kurzu uz pro Hotové asistenty, kteří se chtějí zamerit na deti s autismem ![]()
- Citovat
- Upravit
@Smarcie píše:
@SarkaNovo myslim ze tohle je jen rozsireni kurzu uz pro Hotové asistenty, kteří se chtějí zamerit na deti s autismem
Aháááá, jasný. Děkuju moc za objasnění ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaNovo píše:
Dvoudenní je, koukněte tady
http://jc.apla.cz/…en-s-pas.htmPříspěvek upraven 01.05.17 v 18:29
To vypadá celkem dobře, tím myslím pro někoho, kdo již má pedagogické vzdělání a jen si chce „rozšířit“ odbornost…i cena je fajn…
Zakladatelko, myslím, že není šance s něčím tak krátkým tu práci dostat…jaké máš vzdělání? Já bych u svého dítěte nechtěla člověka, který dělal " jen" dvoudenní kurz… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, je tam jasně napsané, že je to kurz pro asistenty pedagoga, čili pro někoho, kdo už asistentem JE. Je to jen rozšiřující kurz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@nonina No, upřímně, i délka tvého kurzu mi přijde malinko jako výsměch, když si vezmu, že jsou to vlastně 3 týdny. Jo, možná když to bude formou dálkového studia, jednou týdně 8 hodin a mezitím samostudim a néjaké seminárky…Příspěvek upraven 01.05.17 v 18:35
Ano jde o dálkové studium trvá déle a během té doby jsou v tom různé úkoly od lektorů, které je nutno splnit. Jde o základní kurz a rozhodně si ho následně hodlám rozšiřovat třeba podobným typem kurzu jako zmiňovaný dvoudenní.
Já mám vyhlídnutý tento : http://vzdelavani.rytmus.org/…y-pedagoga-7
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, u nás ve městě hledají 2 asistenty pedagoga, já jsem bez práce, ráda bych toto zaměstnání dělala, ale nemohu najít nikde žádný kurz, jen v srpnu je nějaký dvoudenní v Praze. Myslíte si, že tento kurz dvoudenní stačí a uznají mi to?
Nebo se musí studovat déle? Máte někdo zkušenosti?
Moc a moc děkuji