Ukončení živnosti

213
28.4.17 23:02

Ukončení živnosti

Ahoj, prosím o radu… přítel k poslednímu dubnu končí živnost a na HPP nastupuje 2.května. Tím pádem ve státní svátek 1.května není nikde. Nevíte, jak to řešit? Asi by měl zajít na zdravotní pojišťovnu ten jeden den zaplatit..? Musí to řešit ještě u nějakých jiných institucí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
365
28.4.17 23:08

Ahoj, v první řadě bych živnost neukončovala jen jí pozastavila..Když jí pak bude chtít kdykoliv znovu otevřít je to zdarma. Pokud jí uplně zruší a pak za pár let jí bude chtít znovu zase to bude platit..Stačí ji jen pozastavit..A na zdrávku bych jen zavolala kolik mám za ten jeden den poslat :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
28.4.17 23:36

Pojištění se platí za celé měsíce, zaplatí se mu ten den v novém zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
29.4.17 00:49
@Helileli píše:
Pojištění se platí za celé měsíce, zaplatí se mu ten den v novém zaměstnání.

Souhlas. Ten jeden den řešit nemusíš, platí se za celé měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
29.4.17 06:39
@Hanka Adamov píše:
Ahoj, prosím o radu… přítel k poslednímu dubnu končí živnost a na HPP nastupuje 2.května. Tím pádem ve státní svátek 1.května není nikde. Nevíte, jak to řešit? Asi by měl zajít na zdravotní pojišťovnu ten jeden den zaplatit..? Musí to řešit ještě u nějakých jiných institucí?

A smlouvu ma podepsanou od 1.5. nebo az od 2.5.? Vetsinou se to dela od 1. v mesici, ale protoze je svatek, tak 1. neni pracovni den. To je podobne, jako kdyz 1. vyjde na vikend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
29.4.17 08:04

Děkuji všem za rady, takže pro mě vlastně nejlepší výsledek - nemusím dělat nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
29.4.17 10:20

Já jsem živnost přerušila, ale zašla si na ZP a SSZ vyžádat výpisy svých plateb a potvrzení, že nikde nemám nedoplatky. Stačí pětikačka a penále naskakuje ostopéro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
29.4.17 20:18
@Hanka Adamov píše:

Neřešte to nijak. Není problém k řešení. Zdravotní pojišťovna registraci počítá na měsíce, ne na dny. I kdyby tam byla týdenní prodleva, tak se furt nic neděje. Ale chválím, že ses zeptala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat