Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kapřík90 my to máme taky zhruba takto, ale měřič pro každou domácnost zvlášť namontovat bohužel nejde. Nejsou k tomu uzpůsobené trubky ani elektřina. Hol smůla ![]()
U nás to funguje. Dole bydlí tchánovci, my 3 nahoře. Společnou máme chodbu a schody. Jinak o sobě nevíme, jestli jsme doma nebo ne. Když jsem byla na MD, tak tchýně nám zcela odpoustila náklady na bydlení - 3 roky jsme bydleli zadarmo. Teď platíme 3/5 nákladů, problémy to nedělá, i když tchán svítí všude jak v Las Vegas, a plýtvá dřevem i uhlím, já zase plýtvám vodou a máme starší lednici než tchýně. Takže neřeším, kdo za jakou může spotřebu. Celkem nám to funguje, tchýně má své mouchy, ale já taky, nicméně si v ničem nepřekážíme tím, že máme zcela oddělené bytové jednotky. Rády si pokecáme, navzájem si vyjdem vstříc, tchýně vodila dceru do školky a ze školky, když jsme s manželem nestíhali, pomáhala mi po operaci srdce. Já si nemůžu stěžovat a jsem vděčná, že je tak ochotná. Vycházím s ní lépe než se svou vlastní matkou. To spíše já jsem nervák a tchýně je diplomat ![]()
@Fjodorka píše:
Všude nejsou problémy. Já roky bydlela třígeneračně, pak šla do vlastního - jo, bylo to fajn, ale raději bych měla byt v baráku s rodinou. Teď bydlím s přítelem a musím říct, že je mi docela smutno a to rodinu vídám alespoň jednou za dva týdny.Až se naše rodina konečně dokope ke koupi toho baráku (se samostatnými bytovými jednotkami), kde budeme všichni pohromadě (4 generace, nějakých 10 lidí), budu konečně spokojená.
Já miluji svoji rodinu, všichni se máme rádi, chceme být spolu (při zachování soukromí - byty) a spolu jsme i byli, víme, o co jde.
Nelze říct, že to VŽDYCKY přináší problémy, to není pravda. Jsou i rodiny, kde spolu lidé vychází nadstandardně.
Nesrovnávám, ale jen jsem si vzpomněla na tchýni, jak vždycky vyprávěla, že žili jako rodina všichni pohromadě a děsně jim to fungovalo. Tak si vydupala postavit třígenerační dům. Načež se první odstěhoval švagr s přítelkyní a nakonec i já s manželem a malým. S tchýní se nedalo vydržet, ale to jsem bohužel pochopila až s odstupem času. Teď budou mít s tchánem velké problémy tak velký dům prodat. ![]()
Ale nikomu nechci brát iluze.
![]()
Ahoj, jen chci reagovat na to, že u nás to také funguje! Bydlíme v domě - dole tchýňka s tchánkem a my tři nahoře. Máme oddělené vchody, máme svůj okruh pro topení, vodu a elektriku máme společnou, kterou si dělíme na polovinu (i když my jsme tři, ale prostě to tak chtěli). Když nechceme, tak se nevidíme, ale my se rádi vidíme každý den. Já se nemůžu na nic stěžovat. Mám babičku a dědu moc ráda. A jsem ráda, že bydlíme „spolu“.