Dvouleťák do ohrádky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
5.9.14 12:20

2 leté mi taky už přijde asi moc.. My měli ohrádku ke 2 letem, ale pak jsme ji dávali uř pryč.. Nemám ráda, když se mi dítě motá při smažení a nebo když dělám se saponátama, tak tam chvilku pobyl, naštěstí neřval..
Nebo jsem ho měla v jídlení židličce- máme nízkou se stolečkem ne tu velkou, tak taky chvilku vydržel

Příspěvek upraven 05.09.14 v 12:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
5.9.14 12:21

Take delame nektere domaci prace spolu (dat veci do pracky, veseni pradla), jednu dobu byly v kurzu hrnce a pribory (= vareni), nicmene moc dlouho u toho nevydrzi. Ja pak kompletuji rozlozene kolicky na pradlo, ze zeme sbiram nektere kusy vypraneho pradla, dokolecka rovnam pribory do priborniku. Nemluve o komentarich meho muze, ze je vsude neporadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
5.9.14 12:24

Co takhle místo toho, aby manžel vymýšlel takové hovadiny vzal 2× týdně po práci malého ven, aby jsi měla čas na knížku a sama na sebe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
5.9.14 12:24
@neschopná mamka píše:
Já dělám většinu věcí s malou. Ona mi pomáhá, a pěkně nám to ubíhá. Vaření, běžný úklid, prádlo děláme spolu. Žehlení a to, u čeho je chemie (sociálka) dělám když spí. Když spí, je to čas pro mne, čtu si, dělám si svoje věci.

Tak nějak. Zaprvé nejsem sebevrah, abych chvíli, kdy můžu odpočívat či dělat svoje věci, dělala domácnost, zadruhé dítě potřebuje od malinka vidět, že tyto činnosti je naprosto běžné dělat a může při nich od malinka „pomáhat“. Ano, je to zdržovačka, ale nevím, co bych s ním asi tak celý den dělala. Takže spolu ustýláme postel, sklidíme ze stolu, může mi shazovat suché prádlo ze sušáku - já skládám, větší hledají ponožkám „kamarádku“, vyndává vyprané prádlo z pračky do koše, při věšení podává kolíčky, když vařím, tak buď má svoje plastové nádobí, vařečky apod., nebo mi pomůže něco otevřít, přisypat, vyhodí do koše prázdný obal, pomáhá vybalovat nákup… Ano, někdy je to složité, ale na chvíli zabaví hračky, někdy dám křupky nebo pár piškotů a posadím do jídelní židličky, někdy prostě musí počkat, než něco dodělám. Při vysávání a zametání asistuje, přemýšlím, co tak ještě doma dělám… Úklid koupelny a WC zvládám ve chvíli, kdy si hraje. Co opravdu dělám, když prcek spí, je žehlení, ale žehlím minimálně. Momentálně je nejmladšímu 13 měs, ohrádku jsme nikdy neměli (není na to u nás prostor), doma pracuju (obvykle v době, kdy děti spí), chodíme ven, doma to máme obyvatelné ale vyloženě v extrapořádku se nevyžívám, někdy je toho taky moc a nestíhám. Ale u vás vidím problém v tom, že ty si to neumíš zorganizovat a manžel je ohledně výchovy prcka (nechat v ohrádce vyřvat) taky mimo. Ty s prckem trávíš víc času, takže je to hlavně na tobě, jak to nastavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17008
5.9.14 12:25

Čas, kdy malá spí je můj a nedám si ho vzít. Stejně jako čas, který stráví u teletubies (nebojte, moc ho není).. Je fakt, že malá se teď moc sama zabavit neumí - plastelínu pojídá (ať žije domácí, zaručeně netoxická), pastelky kouše.. Ale při vaření a úklidu kuchyně ji nechávám skládat věže z konzerv, překládat brambory z jedné misky do druhé atd. Uklízím po místnostech a vždy si mezi tím s malou chvíli hraju-však ten byt zas tak velký není. Vysává a vytírá se, když je manžel doma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17008
5.9.14 12:32

@aannetta - tak pokud by byly takové komentáře, tak bych malou manželovi nechala se seznamem úkolů, co je potřeba udělat a jela bych někam na celý den :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
5.9.14 12:38

Když náš malej spí, já odpočívám :mrgreen: nádobí, prádlo, úklid atd. provádím když je chlap doma a je s malým on, jinak vaření v týdnu zvládám i s malým vzhůru, zas tolik času to nezabere a malej se dokáže zabavit chvíli sám, když mě malej nenechá, vařím až když je chlap doma :nevim: ono se to taky nepos.re ;) jinak ohrádku jsme nepoužívali nikdy, taky by se mi nelíbilo být „zavřená“ 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
5.9.14 12:50

@Králičice A vis jak by to dopadlo? Aplikoval by metodu ohradka nebo by povolal svoji matku a nazdar, mel by volno. Jinak jeho matka je na samostatnou diskusi (dle meho nazoru je posedla mimo jine stihlosti a vzhledem - dvouletaka upozornuje, ze jist se musi stridme, aby nebyl tlusty! Ale tech duvodu, proc nechci, aby hlidala, je vic). Navic si myslim, ze pri takovem reseni to odnese prave to dite, narusis mu zabehany rezim, uvedes ho tak do nejistoty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
5.9.14 12:56
@Cosmos píše:
Našeho syna bychom museli zavřít asi do klece. 8o Z ohrádky by utekl už tak v jednom roce. :think:

Do klece ho dají až ve třech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17008
5.9.14 12:56

@aannetta - nevím, jak manžel pracuje, ale další varianta je uklízet spolu večer..Jinak malá teď spí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14980
5.9.14 13:01

Dvouletacka sedi u stolecku s knizkou, s hracim domeckem, pripadne prisunu zidli k lince a pomaha. Na odkladani jsem mela cestovku, starsi v ni nikdy nebyla, mladsi do dobu, nez zacala lezt. Od roka si z ni obe vylezou. Nedela jim problém se rukama pritahnout a prehodit nohu.

Na plavani jsme meli sitovou ohradku a dcera z ni okolo 10m umela vysplhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
5.9.14 13:08

@simona.b. Ven spolu chodi celkem pravidelne, ten cas travim tak, ze opet delam domaci prace (bydlime v rod. dome, tam je porad co delat) nebo jedu na nepotravinovy nakup. Velky vikendovy potravinovy nakup delam sama s ditetem, to zvladame dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
5.9.14 13:11

@Králičice Po prichodu z prace vezme dvouletaka na chvili ven a pak chce mit svuj klid a cas na konicky. I kdyz v tom mezicase rozhazene veci uklidim, po navratu z prochazky/hriste jsou hracky do 10 minut opet po cele mistnosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
5.9.14 13:13

Je otázka, jestli je takový drsňák doopravdy (pak mu ale nějaké komentáře na emiminu můžou být ukradené) nebo jestli jen málo hlídá a netuší, jak dvouleťák funguje. Můj muž moc malých dětí neviděl a taky vypouštěl z pusy různá moudra. Vždycky stačilo mu dát dítě pohlídat na půl dne. Bez úkolů. Jinak to mám jako holky, prostě dělám všechno s ním nebo čekám na víkend až muž pohlídá nebo uklidí. Když spí, tak se věnuju sama sobě, max. uvařím. Od malička je ale dítě zvyklé, že když vařím nebo myju nádobí, tak si má najít jinou zábavu. Když nemá náladu a lepí se mi na nohu, tak mu pustím pohádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
5.9.14 13:20

Jestli tu ohrádku máš tak bych přes to přehodila deku dovnitř dala polštáře, prostě takovej brloh- děti si takhle rády hrají, schovávají se- ale samozřejmě mít otevřený dvířka či odmontovanou stranu aby mohl kdykoli dovnitř a ven, uvidíš jak si vyhraje a můžeš dělat co libo :)
Zajímavé je(tedy u těch mých draků) že jak něco dělám-nádobí, pračka, vytírání- tak dají pokoj, vyhrajou si v pohodě, ale jak si sednu s kafem tak hned potřebujou asistenci :zed: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí