Dvouleté dítě a problém s jídlem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2037
16.1.13 10:04
@Rona píše:
Můj původně velmi žravý kojenec se stal velmi vybíravým batoletem. Když čtu, že tvoje holčička jí okurku a rajčata tak ti závidím. Syn skoro nejí maso a VŮBEC nejí zeleninu :-(. S trochou nadsázky je živej z brambor.. nejlíp samotnejch uvařenejch ve slupce. Jsem z toho docela nešťastná, protože je menší (tedy ne hubenější, to ani náhodou, tlustý není, ale hubený taky ne) a já mám pocit, že moc stavebního materiálu ve formě bílkovin fakt nemá :-(. Má tedy horší a lepší období, ale v tom horším nejí prostě skoro nic.
A docela se divím, že se tvoje pediatrička tak diví. Já o batolatech -dobrovolných vegetarianech - slýchám od kamarádek docela často. Čímž nechci snižovat tvůj problém, mě taky trápí jak blbě syn jí, jen jsem myslela, že pediatričky to znají.Příspěvek upraven 15.01.13 v 13:38

:mrgreen: :mrgreen: jj ten můj je to samý…akorát bramborový období vyměnil za omaštěnou rýži :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
16.1.13 12:31

@Measmille

Já tu zrovna brečim vzteky (nejsem na to hrdá, ale snad mě omlouvá, že jsem nemocná a tudíž míň odolná) OPĚT jsem uvařila a on OPĚT nežral… teda abych nekecala, snědl pár suchejch těstovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
16.1.13 15:04

@Rona u nás je to bohužel podobný. Dcera jí sice maso, ale nejí vůbec zeleninu a z ovoce jen banán (jinak nic, ani kupovaný přesnídávky). Kolikrát sní za celý den jen rohlík, kousek bramboru z oběda a ke snídani a večeři sunar. Dřív milovala zeleninový polívky, teď ani omylem. Zeleninu jí vpašuju jen v rajský nebo svíčkový :cert: I když posledně nechtěla ani tu svíčkovou a jedla jen suchý knedlíky. A když říkám suchý, tak suchý - ani se nedotkla těch, který byly trochu od omáčky :zed: Dle doktorky je to v určitém období normální, máme jí to nabízet, ale nenutit. Když to bude trvat dýl, tak jí radši máme koupit nějaký multivitamín pro děti… Já zatím věřím, že jí zelenina i ovoce zachutná, až bude sezózna a budeme mít obojí ze zahrady.
@verunininecka když maso nechce, tak jí ho nenuť, aby si nevybudovala nějaký blok. Ale zkoušela bych občas nabídnout. Já třeba pořád chystám talířky s ovocem a zeleninou a nechávám je k dispozici na stole. Průběžně z toho s mužem ujídáme, aby dcera viděla, že to jíme. Zatím máme teda úspěch, že dcera občas aspoň ochutná. Doktorka by se neměla divit, ale spíš by ti měla poradit, čím se dá maso nahradit, aby dcerce nic nechybělo. I jídelníček bez masa může být vyvážený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
16.1.13 15:43

@lecijasek
Já dneska shodou okolností dělala taky svíčkovou, akorát, že vím, že knedlíky nejí vůbec, takže s těstovinama.. kam jsem si mohla svíčkovou strčit jsem psala výš :cert:. Přesně, jak píšeš, byla-li těstovina jenom lehce umazaná od omáčky tvářil se, že ho chci otrávit obzvlášť rafinovaným způsobem. Asi je to hodně o mým přístupu, potřebuju zapracovat na tom, aby mi to bylo víc jedno, aby na mně nebylo tolik vidět, že chci aby jedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
16.1.13 16:08

@Rona ono je to těžký. Mně taky hrozně štve, když vidím, že nejí. Hlavně, když si dám s vařením práci… Ale já už jsem vytrénovaná, ona nejedla nikdy nic moc. Příkrmy odmítala od začátku. Jen asi od roka do roka a půl, když jsem jí začala dávat, co jíme my, tak jedla v pohodě. Ale teď zase hrůza :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí