Dvouleté dítě - kašel a sirup

1247
26.1.12 13:31

Dvouleté dítě - kašel a sirup

Dobrý den,

mám dvouletého syna, který má kašel, ale nemůžu do něj za žádnou cenu dostat žádný sirup ani kapky. Sevře rty, brání se, kope, brečí, ale pusu neotevře. Vždy se mi nějak podaří mu sirup nakonec dát, ale je to za cenu strašných bojů, takže nevím, jestli se to vlastně nemíjí účinkem. Poradíte mi, prosím, někdo, jak na něj? Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
363
26.1.12 13:39

Ahoj, zkus to stříkačkou od Nurofenu nebo Panadolu. Já tím dávám kapky ročnímu synkovi a i 3,5leté dceři a naprosto v pohodě. Když jsem to zkoušela těmi nesmysly, co jsou u kapek, tak toho bylo víc na nich než v nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
26.1.12 13:43

já to dám do mlíka a vypije to v mlíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
26.1.12 13:45

Taky jsem davala to ustrikackou,co je u Nurofenu.Ne proto,ze se mi kluk cukal,nebo to nechtel,ale kdyz byl maly,nevedel v puse co s tim a nekdy to vyplivnul.Natahla jsem do strikacky urcite mnozstvi,strikacku jsem mu dala do pusy k tvari a trochu dal,ne na kraj a strikla.Vzdycky vsechno polknul.

• Citovat
  • Upravit
1247
26.1.12 13:53

Tou stříkačkou od Nurofenu jsem to taky zkoušela - omlouvám se, to mi v úvodním příspěvku nějak vypadlo :( - ale vypadá to pořád stejně.
Myslela jsem, že sirup se do mlíka dávat nemůže, ani nevím proč. Ale určitě to zkusím.
Moc děkuju za vaše reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
26.1.12 13:57

u sladkých jsem je naučila, že je to medicína, že jim to udělá dobře,že je to dobré,u těch hnusných stoptusin mi na to neskočí..to dělám stříkatkem - zkusím lžičkou, nejde tak holt stříkačkou, zacpat nos, aby polkli a dát zapít, jinak to u nás taky nejde,ale dnes se malá chudák bohužel celá po stříknutí do pusy poblila :(
někdy zkusím dát ten stoptusin do mlíka -ale to jde jen večer a ráno a přes den do džusu, menšího množství,ať se to ztratí

Příspěvek upraven 26.01.12 v 14:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
26.1.12 14:01

a jakej sirup dáváš? Já mám spíš problém, že malej si jitrocelovej sirup kolikrát vyřvává, protože mu chutná :zed: Pokaždé, když měl kašel to byl boj mu vysvětlit, že může až za x hodin a ne hned další lžičku… Já bych mu to zkusila podat jako „dobrotu“, ne jako lék, kterej musí sníst, ale jakože „mňáááám, to je ale dobrý, pojď si dát taky“, aby nešel do té opozice, že ho nechce… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Hana
26.1.12 14:01
mončatka píše:
Myslela jsem, že sirup se do mlíka dávat nemůže, ani nevím proč. Ale určitě to zkusím.
Moc děkuju za vaše reakce.

Do mlíka to dát určitě můžeš. Jen je ho potřeba pohlídat, aby to vypil celé.

• Citovat
  • Upravit
2507
26.1.12 16:41

Buď taky dávám tou odměrkou z Panadolu a když to bylo něco nesladkýho, tak jsem mu to dala do lahvičky, kde měl trošku čaje nebo mlíko. Zatím mi to tak syn vzal vždycky. Z jiných odměrek nebo lžičky to nechce vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
26.1.12 20:27

Moc vám děkuju za rady. Na kašel teď dávám Mucosolvan. Taky zkouším, jaká je to dobrota (mě teda fakt chutná :mrgreen: ), ale pacholek to vždycky prokoukne :mrgreen: Jeho brácha-dvojče by naopak vypil celou lahvičku :lol:
Zkusím všechno, co jste mi radily, ještě jednou díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pisky0
23.7.13 15:17

kasel

Dobry den chtela bych poradit us sem zoufala mam rocniho chlapecka aporatkasle jen vnoci kdis majit spat arano kdis stava bilisme u doktora ten predepsalclaritine jestli neni alergik ale to nak nezabira naka rada prosimm:(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML