Fonanela prý nezaroste

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
861
25.1.12 22:08

fonanela prý nezaroste

Ahoj holky, byli jsme u Dr. na 18m prohlídce a naše malá má pořád fontanelu 2×2. Dr. mi říkala, že jí fontanela nezaroste, ale jakoby se přemostí, prostě ztvrdne. Obvod hlavy má normální cca 47cm. Máte s tím někdo zkušenost nebo nevíte jestli to něco neznamená… ? Dík všem za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1044
25.1.12 22:29

Ahojky. Tady jsem o tom našla diskuzi. https://www.emimino.cz/…roste-16736/ . Tak na ní mrkni :palec: Já mám dve holky a každá to měla s fontanelou jinak. Mladší (12měs) už jí srostlou a starší (7let) jí měla srostlou až v 18ti měs…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
25.1.12 22:48

No jo, ale mě Dr. řekla, že jí nezaroste. Takže se asi nebude zmenšovat jsem pochodpila. Nikde jsem se s tím nesetkala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
25.1.12 22:53

já bych to asi jak jsem četla nechala a jen dávala ten vitamín D a řešila to jogurtama a vůbec mléčnýma výrobkama a pokud by nadále byla otevřena zašla bych za neuroložkou pro radu… Přijde mi jako hloupost že by nesrostla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
25.1.12 23:01

Tak naše malá jí mléčných výrobků naštěstí hromadu, ale fontanelu má pořád velkou :nevim: Dr. se nad tím nepozastavovala, když má hlavičku normální. Na neuro chodíme, tak snad to bude OK, ale je mi právě divný, že mi řekla, že nezaroste, ale jakoby se přemostí… Tomu nerozumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
25.1.12 23:06

To mi přijde jako nesmysl. Vždyť je to lebeční kost a ta přeci sroste… Jsem tedy přemostěnou lebeční kost ještě neviděla… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
26.1.12 14:27

Naše malá to měla taky,v 18 měsících dokonce 2na 2,5cm,dr. mi taky řekla,že už to nezaroste,ale ztvrdne.No a postupně během asi půl roku jí to měkké začalo tvrdnout,kalcifikovat,ale pořád to šlo jakoby promáčknout a teď ve 2apůl letech to má už úplně tvrdý.Takže neplaš,napořád tam tu díru mít nebude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.3.12 08:15

fontanela

Ahoj máme stejný problém,malá má 19měsců a fontanelu má pořád dost velkou,dr.nám zatím k tomu nic neřekla ale mám docela strach :,( ,tak snad to bude v pohodě,vaše příspěvky nás trochu uklidnil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí