Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, prosím o radu, mám skoro tříletého synka. Stále nemá přetaženého pindíka, zatím žádný problém nebyl. Ale dnes už druhé ráno strašně plakal, říkal, že ho lechtá pinďa a že ho to bolí, pak se s velkým pláčem vyčůrá.. Připadalo mě to, jak kdyby ho bolelo to čůrání, nevím, zda je to močák, nebo ten pinďa.. Setkal se s tím někdo? prosím poraďte..
Teď se vyčůral a je to ok, celej den pak bez problémů..
Mám skoro stejně starého (trochu stršího měl 3 v říjnu) ale nemáme problém, jde mu hezky přetáhnout dělá si to sám.
Možná by to chtělo přetahovat,třeba se mu nějak přes noc když nečůrá ta předkožka víc stáhne a ráno to pak nemůže pročůrat. Jestli to nejde přetahovat tak bych zašla k doktorovi.
Já dělám v nemocnici tak jsem se na to ptala urologů a ti mi říkali přetahovat od roku a kdyby to do 3let nešlo tak dojít že pak mají chlapečci problémy s čuráním.
děkuji za odpověď,mě tohle samé taky napadlo. naše dětská tomu zase dává načas, že do 3 let uvidíme, nebyla zastáncem přetahovat od miminka.. Volala jsem jí, takže se vypravujeme a raději dojedeme, zítra totiž máme jet na hory - jak naschvál..
Přetahovat vůbec nejde
a bohužel už delší dobu počítám se zákrokem
..
Taky to může být slabý zánět, můj klučík to míval při větším požití vitamínu c jak v džusu tak třeba v citrusových plodech, dr mi poradila koupel v hypermanganu, jen pár zrníček ať je voda růžová a tam jsme pindíka vymáchali a vždy to pomůže. ![]()
Ahojky stahovat by se mělo přiblížně od roka aby to nezarostlo,ale doktoři v nemocnici říkaji.....jak se začnou dělat bílé tukové váčky tak je pinďa připravený na stahování tyto váčky jsou pomocníky pro stahování.Mám doma tři kluky a pokaždé jak se udělal tuk tak jsem v tom místě začala více stahovat až to ruplo…tuk jsem tyčínkou vyndala a namazala fram.krémem aby mu to nezarostlo,pak je ale třeba počítat že jeden den bude při čůrání něco cítit.Hlavně stahovat aby to znovu nezarostlo.
A k té bolesti co má nyní,kdyby ho to při čůrání bolelo pořád mohlo by to být zánět močových cest.Tak snad to nebude nic vážného. ![]()
ahoj holky, tak jsme byli u Dr, moč má v pořádku, nejspíš je to tím, že se mu pinďa přes noc slepí a nejde mu pořádně čůrat. dneska začneme pořádně mazat frami. krémem a stahovat, snad to ráno bude lepší..
díky za odpovědi