Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bubu25 píše:
Bych mu zaridila od 1,5 na 5 dnu v mesici jeslicky pokud u vas mate moznost - ty ziskas 3/4 dne pro sebe a on bude maximalne spokojenej pac bude mezi svyma a vsechno ho tam nauci jako jist priborem, pit z hrecku, chodit na nocnik, rezim dne atd.k nezaplaceni ..vlastni zkusenost a dodneska mam problem ji z tech jelsicek dostat jak se ji tam libi
Tak tohle je fakt vtipný, poslat na převýchovu do jesliček
![]()
Pomáhat ti fakt nikdo nemusí.. ![]()
U nás na zabavení pomáhají zakázaný a nevhodný věci. Takže třeba: klíče, knížky, noviny, ovladače, mobily, fotoalba, otevřená dvířka u kuchyňský linky, koupelna…
nenapsala si, jestli chodí - pokud ano, šla bych ven - tam se chová jak? já chodím ven s dětmi min. 1× denně, aby se mi doma neunudily ![]()
jakoby si psala o mým malým…já mám ještě tu smůlu že kdybych ho chtěla vzít ven tak nemůžu protože nevydrží ani v kočáru díl jak 5 minut…pořídili jsem mu potkana vychovali a malej vydrží na klec zírat skoro furt......když potřebuju chvíli na sebe pošlu ho aby se podíval co dělá myška on se jde podívat toto jediné ho zaujme
ArankaC. píše:to mi prijde jako uplne normalni chovani u batolete (mam stejne stareho kluka), tomu se nerika zlobit
Mám čtrnáctiměsíčního chlapečka, který je strašně zlobivý, nejen, že pořád někam leze a něco bere, co nemá
Bubu25 píše:
Bych mu zaridila od 1,5 na 5 dnu v mesici jeslicky pokud u vas mate moznost - ty ziskas 3/4 dne pro sebe a on bude maximalne spokojenej pac bude mezi svyma a vsechno ho tam nauci jako jist priborem, pit z hrecku, chodit na nocnik, rezim dne atd.k nezaplaceni ..vlastni zkusenost a dodneska mam problem ji z tech jelsicek dostat jak se ji tam libi
Tak to je dobrá rada. U nás jesličky jsou, ale nedostupný pro většinu (chtěla jsem jít na částečný úvazek do práce). Ale abych tam dávala malou, aby jí někdo něco naučil, to teda ne.
ArankaC. píše:Tohle není zlobení, proboha. To je normální chování. Nevymýšlej kdovíjaké složitosti nebo hry… Hodně choďte ven, nebo ho vezmi do nějakého mateřského centra. Budou tam děti, hračky, jiné prostředí, prostě nová situace, která by ho mohla zaujmout. Kolem roka byl mladej taky neřízená střela, u ničeho moc nevydržel, ale bavilo ho hrabat se mi v šuplíkách (holt jsem tam pak zase ty ponožky naházela zpátky), v lince, číst knížky a hlavně nebýt doma (což je dosud). My chodíme do bazénu, do zoo, na výlety, kolem rybníka, do lesa, na hřiště, na motorku, projedeme se po městě tramvají, nebo jedeme kousek vlakem a hned zpátky… Možností máš asi tak milion. Maximálně využij to, co se ti nabízí v okolí.
Ahoj lidi,
potřebuji poradit. Mám čtrnáctiměsíčního chlapečka, který je strašně zlobivý, nejen, že pořád někam leze a něco bere, co nemá, nevydrží si ani na chvíli v klidu hrát se mnou, natož sám. Pořád chce být jen se mnou a většinou řve a nepřestane, dokud ho nenosím na rukách. Navíc v noci málo spí. Jsem z toho strašně vyčerpaná. Hračky ho nebaví. Nemáte nějaký typ na dobrou dětskou hru třeba nebo nějaký předmět co ho zaujme na víc než 5 sekund a nebude nebezpečný? Díky. Jinak hlavně nepište, že mi má někdo pomoct. Bydlím s mamkou a sestrou, které jsou přes všední dny v práci a ve škole, takže smůla.
JInak doporučuju herničku nebo MC, naše malá tam okoukala spoustu věcí a já se naučila nějaký básničky co jí baví. Malá dělá taky spoustu lumpáren, zvlášť teď co marodila a dléčuje se. Už abych s ní mohla mezi lidi
.
Bubu25 píše:
Fen-fire píše:Bubu25 píše:Tak tohle je fakt vtipný, poslat na převýchovu do jesliček
![]()
![]()
![]()
![]()
Ono na tom neco je
Casto si tu povzdechnu, ceho vseho jsem byla se starsim usetrena, protoze chodil od 2 let do jesli - a to celodenne, ja se vratila do prace, normalne do kancelare na 7 hodin denne.
Ted jsem doma s mladsim, skoro 3 letym - odmlouva, neposloucha, pokaduje se, nechce jist, vstava od stolu a neni boha aby ho donutil se vratit k jidlu, nechce tamto, nechce ono, porad se s nim o vsem dohadovat a čelit jeho „neeee“ … to od starsiho neznam. Neco muze byt povahou, ale myslim si, ze ty jesle sehraly velkou roli (v mych ocich jedine kladnou
)
Spouste veci celim s druhym ditetem vlastne poprve - tenkrat to za me obstaraly tety ![]()
jako mit doma takhle aktivni dite tak bych ho tam dala bez servitek pac o nej bude dobre postarano a mamka si odpocine. Bych z toho byla na makovici jen to ctu ale to je asi tim, ze jsem to nezazila nevim
Já bych řekla, že je to normální. Spíš gratuluju k tak hodný holčičce. Malý bude rok a ještě jí nikdo nehlídal, ale ona dodnes nespí celou noc a bez nás moc dlouho nevydrží.
nasyp do pruhledne plastove lahve gumove medvidky nebo krupky nebo neco a zavri
u nas velmi oblibene ![]()
pak je dobra masinka na baterky
koupit maly stan na hrani
nakupni vozik
jinak upozornuju, ze dle popisu mas normalni nikoliv zlobive dite
Mne se tvoje dite zda uplne normalni. ![]()
Ja mam skoro 9 mesicniho a uz mesic se nezastavim. Chodi kolem nabytku vsechno taha, u niceho nevydrzi ani 5 sec.
Vse, co je nebezpecne jsem odstranila a nechavam ho kramarit a objevovat svet.
Taky s nim chodim ven, kdyz je hezky. To trochu pomuze mym nervum. ![]()
A kdyz uz moc zlobi, tak ho necham skakat v postylce. To je ted jeho nejoblibenejsi. Hopsa si na matraci nahoru a dolu. Hrozne se tomu smeje. ![]()
Dneska slavila uspech mys od pocitace. Dala jsem mu ji na hrani a vydrzelo mu to asi pul hodny.
Ale chapu, je to obcas na nervy. ![]()
Já mám doma taky dítko,které mi nedá oddechu.A že bych ho cpala kvůli tomu do jeslí?Nikdy,i kdyby mi měl ukousnout hlavu,tak ho tam nedám
Chtěla jsem ho,tak ho přece v případě „nouze“ nestrčím do jeslí.U nás stačí,když ho vypustím do kuchyně-přehazuje věci v šuplících,„vaří“,prostě miluje dělat bordel.Hračky ho taky neberou,prostě musí pořád běhat,chodit.Ani nevím,kdy naposled v klidu seděl
Ted je to oničem,protože je venku hnusácky,ale jen co to půjde,budem travit většinu dne někde v lese,kde si může dělat rambajs kolik chce
Párkrát jsem si povzdychla,komu jsem co udělala,že mám takové živé dítko.Pak kamarádce onemocněl malý chlapeček leukemii a došlo mi,že je jedno,jestli je zlobivý,neposedný.Hlavně,že je zdravý-já vim,je to pořád dookola omílaná věta,ale je prostě výstižná.
Ahoj lidi,
potřebuji poradit. Mám čtrnáctiměsíčního chlapečka, který je strašně zlobivý, nejen, že pořád někam leze a něco bere, co nemá, nevydrží si ani na chvíli v klidu hrát se mnou, natož sám. Pořád chce být jen se mnou a většinou řve a nepřestane, dokud ho nenosím na rukách. Navíc v noci málo spí. Jsem z toho strašně vyčerpaná. Hračky ho nebaví. Nemáte nějaký typ na dobrou dětskou hru třeba nebo nějaký předmět co ho zaujme na víc než 5 sekund a nebude nebezpečný? Díky. Jinak hlavně nepište, že mi má někdo pomoct. Bydlím s mamkou a sestrou, které jsou přes všední dny v práci a ve škole, takže smůla.