Prdíky a vytlačená pupeční kýla

106
23.1.12 11:25

Prdíky a vytlačená pupeční kýla

Ahoj maminky…prosím o nějakou radu :,( Naší malou 2 měsíční holčičku trápí obrovské prdíky.Nic nám nezabírá..sab simplex,infacol,baby calm,laktobacílky,bio gaia,fenyk.čaj,kmínov čaj.Včera jsem už jela koupit nové mléko od nutrilonu je na koliky ale zatím ani po něm nemáme klidnější stav.A aby toho nebylo málo tak jsem dneska byla u dětské a přišla na malou pupeční kýlu,kterou si nejspíš vyplakala a vytlačila jak tlačí furt prdíky :,( Začínám být už zoufalá :zed: Jedině co doktorka poradila hlídat kýlu aby se nezvětšovala a nosit položenou břížkem na ruce aby se kýla rukou zatlačovala. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
106
23.1.12 11:28

Jo a aby málo plakala,ale to je momentálně nemožné protože se o nic jiného nesnažim :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
23.1.12 11:37

Nic si z toho nedělej, my měli úplně to samý a taky jsme byli úplně zoufalí. :hug: Kýla se spraví sama a na prdíky nám hodně pomohl nahřívací pytlík z DM. Nahřáli jsme pytlík, šup s ním na bříško, zabalit do peřinky nebo zavinovačky a houpat. Jinak jsme měli doma to samý co vy a kombinace toho všeho s tím pytlíkem dost zabrala. :palec: Ještě je dobrá teplá koupel a masírovat bříško. Ale prdíky úplně nepřejdou. Mají je všechny děti, ale některé na ně prostě hrozně citlivě reagují. Až dozraje trávící trakt a miminko se přestane bát každého pohybu ve svém těle, tak to přejde. Naše malá se naučila si pořádně prdnout a jak zjistila, že to umí ovládat, tak už neplakala. Jen zatlačila a bylo. :potlesk: :srdce: :mrgreen: Tak držím palce, ať na to přijde co nejdřív. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
23.1.12 11:40

Ahojky, my jsme taky měli hrozný prdíky, měli jsme taky Nutrilon, když už jsem byla nejzoufalejší tak jsem koupila Bebu a bylo to mnohem lepší. Tak třeba změnit mlíčko. Já taky zkoušela všechno, nahřejvat bříško, masírovat. No ono se to opravdu zlepší až tak na tom 3. měsíci. Já jsem vždycky Nutrilon obhajovala, ale myslím že to není to nejlepší. Ale každýmu miminku sedí něco jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
23.1.12 11:45

A co rektalni rourka? Ta u nas jela furt…jedine, co doopravdy pomohlo.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
23.1.12 11:55

Ahojky,toto jsem měla se starší dcerou,ale to byly jen kapky sab simplex,čaje a gel na bříško,ted je v reklamě ještě espumisan pro miminka,tak bych zkusila ještě toto,jinak určo nahřívací pytlík-ten je super,a někde jsem četla,že časté střídání mléka různých značek taky není moc dobré-ono prý dlouho trvá než si na to mimi zvykne-tak zkus ještě vydržet s tím cos koupila a třeba se to čase zlepší-držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
23.1.12 11:56

Rektální rourku máme ale musela by jí tam mít nepřetržitě…zabere jen na 5 minut a jede se znova pláč,kroucení,rudnutí v obličeji atd…ten pytlík pecičky z dm máme taky ale nic.Dám šanci ještě tomu nutrilonu na koliky ale máme ho teprve od včera od odpoledne.Nejlepší na tom ještě je že jsem si nakoupila zásobu nutrilonu 1 nenatál a ted si ho mužu pít sama :lol: Doktorka říkala abych ten zbteček co jsem měla na ukázku sebou přidávala do toho nového mléka abych to zužitkovala, ale že mám ještě 4 celé krabice to jsem jí radši neříkala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
23.1.12 12:00

můžu tě „uklidnit“ že máme momentálně to samé taky hrozné koliky pupeční kýlu a ke všemu ještě zácpu,nutrilon nám nepomohl,žádné kapky nezabraly ani masírování jen trochu ta rourka,to se i vykakal a byl chvilku klid,co nám trošku pomáhá je dělat mléko do odvaru z vloček,ale my nekojíme. Jinak jsem včera byla tak zoufalá že už jsem brečela s malým-že mu nedokážu pomoci,snad to brzy přejde.Jo a objednala jsem laktobacílky tak uvidíme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
23.1.12 12:01

jinak já jsem teď zkusila ten sunar nutradefenz prý to taky někomu pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
23.1.12 12:19

Z té kýly se netrap. Syn si ji taky vytlačil, měl z pupíku špunt, který mu čouhal z bříška ven :-) Musela jsem mu stahovat tělo pruhem látky, aby se kýla trošku zatlačovala (ale dělá se to pouze do doby, než si dítě sedne, pak už se břišní svaly posilujou samy). Většinou se to vstřebá samo. Zrovna nedávno jsme byli na kontrole a doktorka mi potvrdila, že už tam prakticky nic není, že se tím vůbec nemám zabývat.
Držím palce, ať se to brzo spraví a bříško se uklidní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maruska01
23.1.12 15:44

Ahoj, máme stejný problém, pořád nás trápí prdíky nic nezabírá ani trubička. Ještě k tomu všemu máme už 4 týden rýmu která nejde do nosíku to odsaju jen nějakou nudli, ale v nici nemůže skoro dýchat nosíkem. Navíc ještě začíná malý blinkat a pořád jakoby se snaží něco polykat tak si myslím, že mz jde rýmečka rovnou do krčku a ti mu nedělá dobře na bříško. Už asi 14 dní bereme probiotika Bio Gaia a nic. Ještě kevšemu nám začíná vylézat pupíček může to být kýla?? Nemáte někdo nějakou radu, už nevím co dělat, pořád hen bbrečí a já už nevím jak mu pomoct. Nespí skoro vůbec ve dne a v noci taky tak maximálně 7 hodin a to ze spaní stejně plače.

• Citovat
  • Upravit
488
23.1.12 15:47

Jediný co můžu poradit je, že když jde ten pupíček zamáčknout tak to není kýla, to mi říkala doktorka, že takhle si to můžu ověřit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
23.1.12 21:07

Zaběhni do lékárny a kup rektální rourku. Sice na tebe budou koukat jak na barbara praktikujícího středověké metody, ale tohle bylo jediné co nám pomohlo po 6 týdenním řevu. Malý pak spokojeně spinkal do 4 do rána. Veškeré kapky, mastičky, nahřívací polštářky a laktobacily byli úplně vyhozené peníze. Jestli si chceš vyzkoušet zda to zabere, zkus teploměr do zadečku.. Jinak u někoho pak panují obavy že se dítě nebude umět vyprdět a vykakat samo, ale u nás to tedy neplatí. Přešli tři měsíce věku a vše šlo naprosto normálně a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
26.1.12 11:42

Tak já nevím ale byla jsem u doktorky že mám podezření na tu kýlu.Začal nám vylézat pupík a ona to potvrdila.Jde to na pohmat zamáčknout a tak to zvláštně vevnitř žbluńká :( Naše malá má velké problémy s prdíkama a tím si tu kýlu vytlačila..kroucení,rudnutí v obličeji atd.Vyzkoušela jsem snad vše mast Pupík,cvičíme,kapky sab simplex,Infacol,dm pytlík,laktobacílky,baby calm kapky..momentálně jsem změnila mléko z Nutrilonu Anti colics po kterém ublinkávala na BEBU sensitive,kterou bereme druhý den a ponechala jsem k tomu kapky Bio Gaia.Nechci to zakřiknout ale menší změna tam asi je ;)i když si také popláče a pokroutí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
26.1.12 11:50

Ale nechci jásat předčasně,protože když jsem přešla z Nutrilonu nenatál na Nutrilon Anti colics tak první dva dny super..a pak začala ublinkávat,kakání se zhoršilo a kroucení začalo znovu…Tak doufáme že Beba zabere ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí