Prdíky a vytlačená pupeční kýla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6842
2.5.13 17:22

To žbluňkání může být střevo
O kýlním pásu nic neříkali.

Každý dr. se k tomu staví jinak, někdo říká nechat být, někdo radí lepit, někdo pošle k odbornějším doktorům, ať je to více sledováno.
Co já jsem tenkrát načetla, tak to má cca 50% dětí a častěji kluci a že to není nic váženého, že ve 99% případů se časem sama stáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
2.5.13 17:29

Takže lepení neuškodí? třeba ani nepomůže, ale může uškodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
2.5.13 17:29

@subsomi Já myslím, že střevo ne, že je to nějaká uvolněná tekutina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
2.5.13 17:33

@3HE
uškodit asi nemůže, pokud je správně lepeno, ať nepřiskřípneš něco jak nemáš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
6.5.13 13:33

Byla jsem dnes s malým na rehabiitacích - zatejpovali mu pupík - stahuje to svaly k sobě, takže je to lepší než jen normální lepení… mám to v místě bydliště a chtěli za to 30kč. Po pěti dnes odlepit, nechat dva dny volně a pak zase jít na tejpování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
6.5.13 14:47

O tomhle jsem taky slyšela, ale já to mám do nemocnice buď půl hodiny autem nebo hodinu a půl busem :roll:
My tu obyč. náplasts tamponem dáváme ráno a na noc pryč a ráno zase novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.12.14 13:51

My jsme taky s pupeční kýlou docela bojovali. Píšu svou zkušenost pro informaci. Dcera se s ní už narodila. Doktorka říkala, že zmizí sama. Doktoři to moc neřešili. Dcera je ale jedlík (plně kojena) a břicho měla pořád jako balon. Navíc ji trápily prdíky, takže si ji vykřičela a byla docela dost velká (asi menší švestka). I když jsem tomu nevěřila, pomohlo nám tejpování a cvičení a to úžasně. Při prdíkách jsme ještě navíc přes tejp pupík stlačovali. Na chirurgii říkali, že stěžejní je 10 týden, kdy kýla začíná v některých případech mizet. Nevím co pomohlo, ale po 10 týdnu jsme odlepili tejp a kýla byla pryč. Tejpovali jsme asi od třetího týdne. Kýlní pás nám nevyhovoval. Byl moc tvrdý a malá byla z něho dost otlačená. Pás jsem kupovala ve zdravotnických potřebách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí