Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám 15 měsíčního syna, který je hodný, jen samozřejmě někdy dělá/chce věci, které nesmí… Já si myslím, že tomu ještě nerozumí, že prostě objevuje svět, říkám mu tytyty nebo nesmíš…
Ale moje mamka mi pořád říká, že ho mám plácnout přes ruku
v tomhle se neshodneme…
Ve školce nám radili, že se má dítě zabavit něčím jiným.
Plácáte přes ruku nebo ne?
Plácám…protože ví, že to nesmí a pokouší mě.....
schválně se na mě dívá, co udělám, takže několikrát jen řeknu NE, pak dělám TYTYTY..a když stejně nepomůže, tak plácnu…
A už to na něj platí, že mu řeknu, když to a to bude dělat, že ho plácnu, tak toho nechá......
Já teda taky musím říct, že někdy na mě kouká, očička mu svítí, takže asi ví, když to je opakovaně… ![]()
no mě se zatím směje
tak z něj dostanu záchvat smíchu a výchova je v čudu ![]()
Snazim se to zvladat jinak,vcera mi zrovna mala schvalne vysypala misku s nakrajenym rohlikem,tak sla ze zidlicky dolu a musela sbirat se mnou.Snazim se spis vysvetlovat a rikat ne ne.Ale minule po tatkovi vzteky a schvalne hodila lahvicku s cajem,tak to pres rucicku lehce dostala.Ale i tak jsem z toho nemela dvakrat dobry pocit.
Ze nam ale ta jejich prvni puberta dava zabrat co?
![]()
Prozatím neplácám,ale vzhledem k povaze mého dítka to bude zbytečnost
To bych musela plácat asi 24 h denně
![]()
když už je to moc, tak plácnu, opravdu, když mi buší hračkama do skleněného stolku na tv, tak to nejde ignorovat
konferák jsme už radši dali pryč ![]()
GAZOLDA píše:
no mě se zatím smějetak z něj dostanu záchvat smíchu a výchova je v čudu
Jo já si taky nemůžu pomoc, když vidím jak to zkouší
K otázce zatím neplácám.
Plácám jen když neposlouchá na slovo NEEEE nesmíš tytytyty,to se nedělá,tak plácnu
Neplácám, řeším vysvětlením, odvedením pozornosti jiným směrem a vlastním příkladem. Nezastávám plácání, pohlavky, bití a další tělesné výchovné zásahy.
Po slovech ne,nesmíš,nebo přísným pojmenováním jí už plácnu.
Já se přiznám že plácám protože s naší holčičkou to jinak nejde tisíckrát řeknu NE, ale ona se na mě stejně kouká a zkouší kolik vydržím.. a pak když už to opravdu nejde ani vysvětlit tak dostane ![]()
ciniminisek píše:
Po slovech ne,nesmíš,nebo přísným pojmenováním jí už plácnu.
presne tak
mimochodem, zakladatelko, rozumi ti a vi co chces a co nema, nepodcenuj deti, male neznamena blbe
tumpach píše:
Plácám jen když neposlouchá na slovo NEEEE nesmíš tytytyty,to se nedělá,tak plácnu
U nás je to stejný.